Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Oči - monitor - barvy


911

Doporučené příspěvky

doufam ze jsem nehledal spatne, ale nic jsem k tomuto tematu nenasel.
chci se zeptat, ma nekdo jakekoli problemy s ocima? boleni, slzeni...cokoli. pokud nekdo ma zkusennosti, muze prozradit jak spravne nastavit pomery kontrast, svetlost? nemyslim konkretne cisla, ale rady obecne. co je pravdy na tom, ze cerne pozadi je lepsi pro oci? (Sierra a vubec burzovni programy jsou v cernem) a je vhodne mit jeste nejaky dalsi zdroj svetla pri tme? neco jako u televize?
je to trosku neco jineho, ale oci mame jen jedny a dlouhodobe "spatne" koukani do monitoru taky neni nejlepsi.

diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

911
Trochu přispěji do mlýnice...
pokud trávíš více času u PC je to opravdu "záhul" na oči...Na monitorech mám při obchodování nastavenou tmavě zelenou barvu, považuji to za příjemný kompromis mezi černou a klasickou bílou, i když jsem musel všechny křivky a grafy přizpůsobit tomuto pozadí.....Za monitory mám umístěn zdroj světla (kloubové zářivky), zhruba v úrovni horních okrajů monitorů nasměrované na zdivo.:-)..Už si asi nedokáži představit obchodovat na bílém "do oči bijícím" pozadí..
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

911:
docela dost praktický téma

Bubi:
dobrý typ, samotného mě to nenapadlo :-)

Já u monitorů trávím skoro veškerý čas a tak mě toto téma dost zajímá. A oči mě teda občas docela pálej taky.
Taky jsem různě laboroval s barvama. Jsem u zelený (Sierra). A mám hodně stažený jas.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já sice ještě neobchoduji (a intradenně prozatím ani neplánuji), s bolením očí a hlavy mám ale své zkušenosti z pubertálních let, kdy jsem dlouhé hodiny hrál hry.
Tehdy, kolem roku 2000, ještě samozřejmě ještě nebyly LCD, notebooka jsem také neměl, takže jsem byl na normálním monitoru. Hlava mě občas bolela, za čas to ale přestalo. A s nějakým osvětlováním pozadí atd. jsem si starosti nedělal, takže je vidět, že to je jen o zvyku. Pouze jsem samozřejmě nastavil jas tak, aby mě to vyloženě neoslňovalo a neštípalo, to je vše :)
Teď už jsem výhradně na notebooku, a to je samozřejmě o něčem jiném... O to rychleji by si na to člověk měl být schopen zvyknout, stejně tak u LCD pro desktopy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

CRT a co najvysia frekvencia a stim jasom a kontrastom, to si kazdy musi nastavit, podla seba. To co napisal SID, stim uplne suhlasim. Jasne najlebsie by bolo LCD, ale aj to bude raz za cas. Teda to svetlo zapalene v miestnosti a trebazr nastavene ako ma SID je urcite namieste. Ja si myslim, ze aj najnovsie ovladace na graficku a monitor stiahnute z netu niesu na zahodenie a urcte to ma nieco do seba. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja mel problemy s ocima posledni rok - objevil jsem tyhle stranky a koukal do notasu kazdej den X hodin pri cteni a sledovani grafu (a to jsem si myslel ze jsem za ty roky pred monitorem zvyklej).Ted mam LCDcko,do grafu koukam jen pul obchodniho dne,davam si pauzy,obcas kupuju Visine,programy si prizpusobuji tak aby to bylo prijemny na oci,nekoukam na monitor v mistnosti bez svetla....a problemy jsou pryc ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...