Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kam az zajde dolar?


Doggy

Doporučené příspěvky

Ahojte,

urcite ste si uz mnohi vsimli pokles dolara za poslednych par mesiacov. Co myslite? Kam az dojde? Viem uz davnejsie ze dolar ma vysoky potencial "krachnut" a zda sa ze uz sa aj tak deje. Rad by som pocul nazory ostatnych, ako odhaduju vyvoj dolara napr na najblizsi rok a pod. Predsa len zatial sa na vacsine burz obchoduje v dolacoch a je otazne ze ci profit $1000 bude aj o rok mat (zhruba) rovnaku hodnotu. Bolo by neprijemne tesit sa pravidelnym ziskom v $$$ a zaroven sledovat ako $ straca na cene...

S pozdravom,
Jozef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 61
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Nejsem vůbec ekonom, takže nedovedu odpovědět, ale snad se nám dolar vzchopí. Zajímalo by mě jestli se tu najde někdo, kdo by na to byl schopný odpovědět. Já momentálně ani nevím co je příčinou toho poklesu? Vysílání vojáků do arabských zemí? Vážně nevím. Akorát se mi líbí, když někdo tvrdí, že posiluje koruna, místo aby tvrdil, že oslabuje dolar :)))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kluci zakládáte nové vlákno zbytečně, vše je popsáno ve vlákně komentáře, stále se opakující se špatná ekonomická data která povedou ke snížení úrokových sazeb v USA. Zjednodušeně řečeno, nesvěřím peníze bance která má špatné výsledeky a nemá mi co nabídnout, až se situace zlepší bude o dolar zájem a jeho cena poroste.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj nechci tu malovat čerta na zeď , ale podle všeho se dolar zastaví na hranici 18Kč možná 16.50 Kč za dolar , potom do dvou let se dolar stabilizuje a klesat již nebude , postupem času se vrátí na hodnotu kolem 24Kč a pak se jeho růst zastaví . Oslabení dolaru je způsobeno hlavně reformními kroky Bushe a jeho špatnou politikou vůči východní Asii , vše jsou to jen prognózy nicméně velice výrazně do kurzu může zasáhnout Čína ta může dolaru ještě pěkně zatopit . To znamená že z dlouhodobého hlediska se určitě vyplatí otevřít nové účty v dolarech až tak za rok možná dva . Nemusíte těmto řádkům věřit , ale dva roky zpět jsem tvrdil že dolar spadne do 18 měsíců na 21Kč a kde je dnes ? Jak jsem dospěl k těmto prognózám bohužel neprozradím ,ale já budu otevírat nový účet až v červenci 2009 , protože teprve potom bude nejvhodnější doba k velkým ziskům na dolaru , ovšem nevěste hlavu i do té doby bude dolar klesat a zase stoupat takže miliony vyděláte i tak .



Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Vcera vyhlasili urokove sadzby, na co pocas 15 min dost vyrazne stupol eur/usd, taky vystup na grafe som este nevidel. Skoda, ze mi to uniklo, lebo na virtualnom testovacom ucte som zarobil 2000 dolarov pocas 15 minut, ale na realnom ucte som nemal otvorene ziadne pozicie :-( a to som mohol zarobit este radovo viac...

Aj tak by ma velmi zaujimalo, preco sa vobec nieco take stalo, ked sa oproti minulemu roku vobec nic nezmenilo - ostalo 5.25%. Diskutoval som na tuto temu so znamym a podla vsetkeho je to akasi ticha dohoda a hra medzi investormi: vysla novinka o urokoch (je jedno ako vyznamna), tak pome rychlo vsetci naraz nakupovat eur/usd, nech klesa dolar a stupne kurz. Potom treba co najrychlejsie predat a ti co nestihnu prerobia, ti co stihnu zarobia od tych co prerobia :-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

fyzik:
no FOMC nie je len o tom ci zvysia uroky alebo nie .... treba citat aj sprievodne komunike kde sa da najst dost signalov na to aku menovu politiku budu presadzovat v najblizsom obdobi. V poslednom vyhlaseni chybal naznak k dalsiemu moznemu sprisnovaniu menovej politiky a obchodnici si to vysvetlili tak ze sa uroky nebudu uz dalej zvysovat. Ten pohyb nesposobili podla mna velky obchodnici pretoze to nemalo trvalejsie posobenie a vcera sme sa v podstate vratili spat na hodnotu kde sme boli pred FOMC. Trvalejsi ucinok to nemalo aj preto lebo v zavere vyhlasenia potvrdili ze budu vyvoj nadalej sledovat a ak bude treba tak menovu politiku zase sprisnia. Inflacia este stale nie je uplne zazehnana a trh s nehnutelnostami sa este nedostal do upneho utlmu takze v podstate sa da pocitat este s nejakym zvysenim urokov. Tak asi tolko ak som nieco zabudol aleboto vidite inak tak ma doplnte alebo opravte. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

zdravim vas,

hledal jsem kam tenhle dotaz dat a nakonec mi prislo jako nejrozumnejsi tohle vlakno...

chci vas poprosit o radu..letos ke konci roku chci zakladat u brokera ucet v USD..momentalne mam vsechny penize na bankovnim uctu v CZK..zvazuju ale prevod prozatimni castky na USD...chci se proto zeptat lidi s vetsi zkusenosti s FX, jak vidi vyvoj USD vuci CZK? bude dolar dal stoupat, bude klesat, nebo bude stagnovat na urovni kolem 22-23 Kc/USD?? samozrejme vim, ze to nelze predpovedet na 100% jako nic (proto takovou odpoved zdovolenim ani nepotrebuji)..zajima me, jestli ma podle vas nektera z variant vyssi pravdepodobnost..

diky moc za odpoved...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to majkll:

cau, taky tohle resim, myslim, ze nam uspokojive nikdo neodpovi a i kdyby, kdyz nam dneska nekdo rekne, ze uz pujde jen nahoru, tak skutecne nakoupime?

moznosti jak se na to divat je hodne, nekdo rika, ze dokud neporostou akciove indexy (akcie) dolar neklesne, nekdo poukazuje na spatne zpravy z EU.

podle me TA se obrat trendu zatim nechysta (nicmene na weekly grafu cena celkem stagnuje, na daily se nabizi bud pokracovani trendu nebo mozna i nejkay double top?). muj nazor je zatim ten, ze USD neni tak levny abych si ted s klidnym srdcem koupil zasobu treba na fundovani uctu, nicmene az je budu skutecne potrebovat jsem ochoten koupit za "market". ted potrebuju asi 400-1000 USD, tak je nakoupim postupne, kdyz budu potrebovat utracet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No osobne som uz pred casom presunul vsetko na USD, pokial bude kryza a nebudeme vidiet jej dno tak dolar bude udrziavat silne hodnoty, kedze vela investorov povazuju dolar za bezpecnejsi ako EUR ci GBP. No ale ked uz sa odrazime, a zacnu rast indexy dolar bude podla mna pod velkym tlakom hyperinflacie. Kedy to bude to tazko povedat.
alter

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...