Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Soukromé vzkazy


Doporučené příspěvky

Nemohl jsem najít správné vlákno, kde by se moje otázka dala řešit, a tak zakládám nové.
Nešlo by toto forum obohatit o novou funkci soukromých vzkazů. Myslím, že není třeba toto blíže přibližovat, zkrátka každý registrovaný uživatel tohoto fora by si vždy po přihlášení se sem mohl otevřít schránku se vzkazy, které by mohl dostávat jen od uživatelů fora a stejně tak by mohl každému registrovanému uživateli napsat soukromý vzkaz.
Výhodu takovéto funkce vidím ve snížení offtopic vzkazů na foru. Pochybuji, že by o tom administrátoři již někdy neuvažovali a chápu, že ne každý by toto uvítal.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skoda sukromne spravy su podla mna dost dobra vec. Jasne daju sa aj zneuzit, ale.......
Nie kazdy chce zverejnit svoje udaje>> e-mail, mobil cislo, icq, skype a podobne a otazky tipu offtopic, ci nejaky odkaz na sk ci cz server, ktore sa na fore nesmu (odkazy na domaci web), alebo nemali objavovat (offtopic) by mohli byt riesene takymto sposobom. Otazka reklam a rozneho spamu, to sa da zakazat, nie? Jednoducho ak to porusi, tak vymazanie konta na financniku. Posielanie hromadnych sprav by mal iba modertor a admin a je to. Alebo sa mylim..? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc se nechci vměšovat, už tak je tady ohledně komunikačních kanálů docela dusno, ale musím říct, že k soukromým zprávám bych se přiklonil taky. IRC je asi zbytečné, ale tohle by se vyplatilo. Často je třeba kontaktovat někoho s něčím konkrétním, co ve fóru akorát zabírá místo a mate ostatní.

Spam ze strany uživatelů se může šířit mailem stejně jako soukromými zprávami (mailem ještě snadněji - jde to hromadně, ze stránek jen ručně). Mail se dá schovat stejně jako se dá kliknout, že nechci přijímat soukromé zprávy. Proto jediný pádný argument je, že by se ta funkce musela naprogramovat a začlenit do fóra, což jako part-time webový programátor plně chápu, že se do toho nemusí chtít.
Přitom těmi zprávami je to přehlednější v tom, že jsou součástí fóra, vše na jednom místě. Mohu kliknout na uživatele a hned mu něco poslat, atd. atd. Navíc by tak NIKDO nemusel zveřejňovat svůj e-mail, např. já denně dostávám kolem 80% spamu a nemám zájem, aby zde byl můj mail vystavený, aby si ho každý spamový robot uložil, a já spamů dostával ještě víc. Proto také nemám mail zveřejněný, přestože bych chtěl.

Pokud se nebudou implementovat soukromé zprávy, pak by se jistě ujmulo, pokud by v profilu byla kolonka ICQ, MSN, Skype nebo něco jiného, prostě aby každý (jako já) měl možnost zveřejnit svůj kontakt, aniž by se vystavoval spamu.

Tolik mých pět švestek, za případné změny díky, když žádné nebudou, budu sem chodit pořád :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Z hlediska ochrany proti spamu bych spis videl jako rozumne, kdyby zobrazovane e-mailove adresy v profilech byly zapsane v nejakem anti-spamovem formatu (jako napr. franta (at) hornidolni (dot) cz). Pak by se spamu vcelku zabranilo. Osobne jsem ale proti soukromym zpravam na foru, povazuji to za zcela zbytecnou a snadno zneuzitelnou funkci, ktera nema realne opodstatneni. Kdo chce prijimat od nekoho zpravy, at si zverejni mail (byt zde chapu zmineny problem se spamem - ten by se dal ale osetrit). Soukrome zpravy ale nic neresi, akorat by nadelaly bordel.

Tot zase mych pet svestek. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Darmo tu napiseme vselico, kazdy nieco ine aj tak uz admin napisal, ze tu uz SS teda PM boli a uz sa otom neuvzuje, lebo tu boli spameri a to bol problem najvacsi co SS narobili. Nie kazdy je programator a tak si neviem predstavit ten foramt protispamovy. Dalej nemienim mat 50 e-mailovych aries, alebo kazdu chvilu ho menit a ani svoje icq ni skype hocikomu davat. Preto nemam zverejneny e-mail a nezverejnil by som ani svoje icq ani skype a to tam mam dost ludi.
Sukromne spravy by sa dali spravit tak, ze bud by ste si dali neprimat odnikoho spravy, alebo mat tam nejaky zoznam, kde si pridate od tychto ludi (mat tam ich nick) neprimat sukromne spravy a doticenmu by system vygeneroval sukormnu spravu, ze jeho sprava nebola dorucena, lebo doticny spravy neprima. A je po probleme. Sukromne spravy by vyriesili aj offtopic, aspon urcite obmedzili. Ale to je jedno aj tak nebudu. Sukromna sprava je uplne anonymna a nic o Vas neprezradi ani e-mail ani iny kontakt. Takze neviem co proti SS mate. Ale hadam som uz dostatocne vysvetlil, ze nemienim ziaden kontakt davat vsetkym. Teda zverejneny e-mail nie a ani na chate ako je tu nie, pretoze to nechatujem z doticnym, ale do 7 dni si historiu pozre dost ludi a ako vyuziju tie data je nanich. Takze pretoto som za SS. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Huh no takto. Osobne sa ohladom internetu povazujem za power usera(cloveka so internetu naozja rozumie).

Absencia PM(SS) na forach je velke minus pre dany server. PM su skoro neoddelitelnou sucastou fora. To ze sa obcas najde najeky chytrak ktory rozosle spam je normalne a da sa to velmi jednoducho riesit nahlasenim a zablokovanim uctu. Taktiez PM sa nemoze posielat hromadne ale len konkretnym ludom co znamena ze naozaj vytvaly spamer neposle viac ako 50tim uzivatelom spam.

Ohladom emailovych adries sa to riesi javascriptom. Na mojom webe moja adres vyzera konkretne takto: javascript:window.location="mai"+"lto:"+"sonny"+"@"+"atlantislabs.sk";self.close();
na webe komenskeho univerzite je to este bezpecnejsie: javascript:linkTo_UnCryptMailto('nbjmup;teAgnqi/vojcb/tl');

Takze bezpecnost emailovych adries sa da az detsky jednoducho zabezpecit.

Co sa tyka spam-botov tak proti tomu existuje jednoduche zabezpecenie ktore konkretneho bota nikam nepusti. Kazdy programator, alebo web administrator toto absolutne jednoduche zabezpecenie spravi za minutu.
Tiez existuju sluzby zdarma ako napriklad spam poison slovak-85935915030.spampoison.com/ ktory zahlti bota milionmy vygenerovanych emailov. etc.

Ked uz pisem na tuto temu, tak by som este rad spomenul uzamknute vlakno irc kanal. Neviem preco bolo zamknute. Ked financnik.cz nema zaujem o vlastny irc kanal a vedeniu "nedochadza" jeho zmysel tak aspon mozu nechat uzivatelov nech sa o nom nieco dozvedia. Je tu vela uzivatelov ktori nemaju ani paru co je to irc kanal a na co by sa dal vyuzit(nehovorim ze su tu neni uzivatelia ktory sa vyznaju).

Tiez mi vadi ze sa nedaju vytvarat vlakna s oddovodnenim ze vsetko uz bolo povedane a ze na vsetko uz je cvlakno. Mam silny dojem ze autori financnika si pletu wiki s forom.

Zatial len tolko.

Ospravedlnujem sa ze to pisem sem, ale uz som sa rozpisal.

Timto nechcem nejako utocit na server financnika a naozaj si cenim obsah a autorov za ich snahu ale po "technickej" stranke je tu podla mna vela nedostatkov.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

SonnY, v případě Finančníka Vám nezbude nic jiného, než se buď spokojit s aktuálním stavem, nebo používat jiný server. Tento server jsme s Tomášem postavili proto, abychom mohli předávat naše know-how týkající se tradingu. Cílem je naučit lidi vydělávat peníze. Máme jasnou vizi jaké technologické nástroje zde potřebujeme a vše ostatní je zbytečné mrháním našeho času. Je zde skutečně mnoho technických nedostatků jak říkáte, které zde i nadále zůstanou. Nebudeme zaměstnávat žádné programátory, nebudeme se serveru věnovat x hodin každý den. Prostě toto není účel tohoto serveru a pokud se ukáže, že bez hejna programátorů, technických dokonalostí a spousty práce to nejde, tak prostě server nebude moc existovat. Zatím je situace naštěstí opačná a většina obchodníků oceňuje informace a dokáže žít s určitou technologickou úrovní. Nezlobte se na mě, ale prostě nebudu řešit ještě problémy s IRC, soukromými zprávami, spame, diskuzí pod články atd., to bych pak celý den nedělal nic jiného.
Tj. k soukromým zprávám - ty zde byly a neosvědčily se. Už zde v budoucnu nebudou.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ked uz pisem na tuto temu, tak by som este rad spomenul uzamknute vlakno irc kanal. Neviem preco bolo zamknute. Ked financnik.cz nema zaujem o vlastny irc kanal a vedeniu "nedochadza" jeho zmysel tak aspon mozu nechat uzivatelov nech sa o nom nieco dozvedia. Je tu vela uzivatelov ktori nemaju ani paru co je to irc kanal a na co by sa dal vyuzit(nehovorim ze su tu neni uzivatelia ktory sa vyznaju).

Tohle je web o tradingu, ne o vzdelavani v oblasti IT. Kdo se chce dozvedet co je IRC, muze jit treba na mirc.cz/. Urcite ale ne sem.

Tiez mi vadi ze sa nedaju vytvarat vlakna s oddovodnenim ze vsetko uz bolo povedane a ze na vsetko uz je cvlakno.

Vlakna se zakladat daji, ale pouze ze strany uzivatelu, kteri na foru jiz maji nejakou prokazatelnou aktivitu (urcity pocet prispevku). Jde o opatreni vznikle z duvodu ochrany pred neustale vzrustajicim poctem vlaken orientovanych na jiz tisickrat zodpovezene otazky.

Mam silny dojem ze autori financnika si pletu wiki s forom.

IMHO autori maji plne pravo vest svuj web tak, jak ho vest chteji. Pokud se to nekomu nelibi, nikdo ho nenuti sem chodit, ze ano... :-)
Link to comment
Sdílet pomocí služby

sonny,

co se tyka irc. pokud to nekoho zajima tak zada do googlu, seznamu nebo wiki a dozvi se toho dost. neplet si tohle forum s IT forem. mysli ze to petr shrnul velmi trefne. komunikacnich kanalu je tady vice nez dost. cilem financnika neni mit super chat s ruznejma mistnostma typu(fx, emini, komodity). proste to tak je. jestli ti to chybi zaloz si ho a spravuj si to. forexaci si povidaji velmi aktivne ve svem vlaknu. kvuli emini byl zrizen chat, ktery je pro tlachani naprosto dostatecny pro ucely pro ktere byl zrizen. ja porad nechapu co jineho bych si mel povidat na ircku nez chatu. rikalo by se porad to same. navic navstevnost tam neni buh vi jaka. to by tady pak nekdo mohl navrhnout ze by se mohl udelat live chatroom na hotcommu nebo paytalku atd. tohle primarne neni cilem tohoto webu (si myslim teda)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...