Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodní systém Triple Screen - komentáře praktického nasazení


Doporučené příspěvky

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Popis systemu Triple Screen v 'Trading for a Living' od Alexandra Eldera je proste nadherny. Zacina niekolkymi stranami PODSTATY toho systemu z out-of-the-box pohladu, co je presne pristup ktory milujem. Ake jednotlive indikatory pouzit, ake oscilatory a vystupne metody, uz nie je take podstatne ako pochopenie samotneho principu.

Triple Screen bude prvy obchodny system ktory budem intenzivne testovat (az si *vsetko* ohladom neho spisem vlastnymi slovami, hoci aj na 100 stran). Planujem si vytvorit velku databazu vstupov v Exceli, a tuto potom namnozit tolko krat, kolko vystupnych strategii budem testovat.

Nedockavost porovnania vysledkov rastu equity pri tej istej baze vstupov ale s roznymi vystupnymi metodami mi dava jasny signal pracovat na svojej psychologickej stranke este pred prvym skutocnym obchodom :)

Nech sa vsetkym pouzivatelom tohoto systemu dari.

Pavel K

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To gandalf33.

Já mám též rád Elderovi přístupy.Na systému TSS názorně vysvětluje principy obchodování ve dvou časových rámcích.Není podstatné,jestli budeme dodržovat jenom jeho postupy,nebo se vydáme svoji vlastní cestou a jeho názory použijeme jenom jako určité základní vodítko.Já se více přimlouvám za druhou cestu,i když už to nemusí být čistý Elderův přístup,ale dalších možností na podobné téma se nechá vymyslet více.Podstatné je pochopit logiku jeho uvažování a pak se můžeme vydat svoji vlastní cestou.Určitě nám to dá víc,než když budeme jenom kopírovat někoho jiného.

Přeji hezký den.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

To Libic:

omlouvám se za dotaz, který je možná velmi jednoduchý, ale s obchodováním začínám... Ve svých příspěvcích o úpravách TSS uvádíte, že hlavní trend na pětinásobném timeframe hledáte jednak pomocí MACD-H (stejně jako Dr Elder) a současně se díváte na EMA(26). A tady mám trochu problém - má být pro BULL trend EMA(26) rostoucí, nebo má bar ležet nad EMA(26) (doufám, že bar chápu správně jako OHLC - má ležet nad EMA celý, nebo jen High?)?

TSS používám pro akcie

Díky

David66

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ke každému obchodnímu systému a hlavně když se jedná o praktické nasazení by měly být taky předloženy jeho výsledky na důkaz jeho funkčosti jako jsme zvyklí sledovat na stránkách Turka. Tento způsob obchodování je vhodný pro dlouhé trendy, kdy máte čas nastoupit po rozjetí trendu. Tak to bylo v minulosti běžné. V dnešní době je to ale problém, protože vlivem internetu a velkých společností, které scalpují trhy se tyto delší trendy vyskytují zřídka. Obchody se rychle mění a my musíme být dostatečně pružní a disciplinovaní , abychom uspěli proti velké konkurenci s milionovými účty. Jinými slovy, na velkém pohybu dokáže profitovat každý, ale u malých pohybů je to mnohem větší problém. Musíte být velmi přesní a mnohem více disciplinovaní a prakticky nedělat vůbec chyby a jednat uplně bez emocí. Pokud se toto nenaučíte zvládat, tak Elderovi strategie budou jen krásnou pohádkou většinou se špatným koncem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...