Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Hodnoty bid a ask v intradenním obchodování


Doporučené příspěvky

  • 4 týdny později...

Zdravim, no mne sa zda tato tema celkom dolezita. Napriklad ak obchodujem intradenne a z backtestu my vychadza ako optimalny SL napriklad 100$, v relnom obchodovani sa asi vacsinou stane, ze moj 100$ SL ma udrzi v pozicii iba 9 tickov namiesto planovanych desiatich ( trh ER2 ), teda ak vstupujem prikazom market. Mozno sa to niekomu moze zdat ako ne moc dolezite zaoberat sa 1 tickom, ale ja by som sa na to radsej pripravil. Ake mate skusenosti ti, ktori obchodujete live? Dakujem za odpoved.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petr,mate pravdu, ze to nejde poznat, len som sa chcel utvrdit v tom, ze ak napriklad vstupim do longu na hodnote ask=100,1 a v tom momente bude hodnota bid=100,0 znamena to, ze moj optimalny SL 100$ stanovujem na hodnotu bid=99,0. A tak vlastne riskujem namiesto 100$, s ktorymi pocitam v backteste, dolarov 110? Dakujem za odpoved.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

existenciu cien bid a ask som objavil az v obchodnej platforme od XTB, bol som dost prekvapeny. Clovek je vlastne hned po vstupe do pozicie v strate, kedze cena za vystup je vzdy horsia, takze okrem SL musi pocitat aj s tymto. Zaujimalo by ma preco sa to na financnikovi viacej nespomina, podla mna je to dost dolezite. Okrem toho mam pocit ze ani TnT neuvadza ceny bid a ask, ale len jednotnu cenu, takze som trochu zmateny...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bid a Ask najdete v každém obchodování (nabídka a poptávka), ale jsou tu různé drobnosti. Například při nakupování akcií se vám může stát, že v jednu chvíli je nabídka níž než poptávka. Nicméně v tom, co zde uvádíte (rozdíl mezi hodnotou nabídky a poptávky), se může také skrývat "poplatek" pro zprostředkovatele. A protože každý si řekne jinou cenu, tak není možné říct pevně, že rozdíl mezi bid a ask je přesně takovýto. Je to jako kdyby jste chtěli do hodnoty SL započítat provizi brokera. Pro každého bude jiná, ale každý s ní musí počítat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 3 years later...

Dobrý den,

měl bych prosbu, není mi úplně jasná definice ASK a BID. Jestli si dobře z ekonomie pamatuju tak poptávka ( demand ) je množtsví zboží, které je spotřebitel ochoten za danou cenu koupit. Nabídka ( supply ) je množství zboží, které je prodejce ochoten za danou cenu prodat. Překlad ASK je poptávka a překlad BID je nabídka, ale v textu je uvedeno hodnota poptávky ( bid ) a hodnota nabídky ( ask ). Předem moc děkuji za vysvětlení.

Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...