Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: John Holsinger: 1,37 miliónu dolarů za 7 let


Doporučené příspěvky

  • 1 month later...

Tak to je zaujimava otazka, ale ked si to vezmes z globalneho hladiska,
tak mal za ten rok draw down z toho, co predtym zarobil iba o 12%, co si myslim, je pri niektorych systemoch normalne.
Ale ide len o to,ze niektore veci musia vyzerat na papieri hrozne, ale ked z miliona dolarov, co clovek zarobi za par rokov strati jeden rok 100tisic, tak asi ho to psychicky tak nezruinuje :-) Treba to proste brat z toho hladiska,ze trading je fakt beh na dlhu trat, kde v konecnom uctovani rok nemusi znamenat vela. Aj ked keby nas bezny clovek vychytil prave ten nespravny rok, tak by sa zrejme financne nedozil dalsieho roku..
Ale to je iba moj nazor :-)
Prajem pekny den.

Sidney

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...

Execom, nevím nic o tomto konkrétním systému takže spíš obecněji - trhy nejsou procházkou růžovou zahradou, jsou dobré a horší doby a byť může být obchodník sebelepší určitě není od věci se trochu "diverzifikovat"
Tj. naprosto rozumím tomu, proč spousta úspěšných obchodníků mj. své know-how prodává. Zejména anglický trh je obrovský a příjmy z podobných služeb určitě nejsou zanedbatelné. A peníze jsou přeci to, proč lidé v tomto businessu jsou.
Z pohledu nakupujících traderů je třeba především zvážit co se kde nabízí, za jakou cenu a jestli má informace nějakou hodnotu. Osobně jsem využil řadu placených zahraničních služeb a seminářů a velmi často mě taková věc posunula výrazně dopředu.
Nicméně k jakémukoliv prodávanému AOS jsem vždy velmi skeptický, s tím s vámi souhlasím :)
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Peter, dakujem za odpoved, samozrejme chapem, ze pokial clovek rad skoli a pozna problematiku, tak urcite je pre neho ako aj pre jeho "ziakov" iba dobre a prospesne, ze uci.

Len jedna vec mna, ako zaciatocnika, trocha prekvapuje, a to je ze skoro kazde zname meno okolo tradingu takisto aj skoli a skoro kazdy predava (niekedy aj dava) svoje obchodne systemy. Nerobil som si prieskum, ale mozno by to za to stalo kolko ludi z vytaznej 5-tky kazdorocneho World Cup Championship skoli a ma vlastne systemy na predaj :) Preto sa naskyta otazka, ze kolko ludi z tych vytazov nemali akurat vyhernu nahodu, ako v loterii :) ...

Na druhej strane viem, ze prave taketo otazky a pochybnosti ma brzdia. Viem, ze pokial by som veril, ze ina cesta proste nieje ako taka, ze na trhoch sa da zarabat a spravil vsetko preto, tak sa uspech dostavi. Mam vlastnu firmu od svojich 19-tich a sam vidim, ze obrat a zisk su priamoumerne mojej "psychyckej vyspelosti" ... ale aj tak ma clovek pochybnosti a postupne musi asi dospiet do konecneho rozhodnutia :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ano, to zname je, len to neodpoveda na otazku, ci sa da z tradingu dlhodobo profitovat, ci niesu len lepsie obdobia, ktore nakoniec tie horsie obdobia skoro anuluju ... ako v kasine :) Hlavne ked cely trading je hra s pravdepodobnostou ... A zaroven mi je jasne, ze na tu otazku nedokaze nikto odpovedat ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

execom,
ja dokazu. neda se profitovat. neni to mozne. vsichni tu mame jen demo ucty a vlastne si tak jen hrajeme. je to jiny druh gamblingu, ale hezky zabaleny. byt tebou ani bych se do toho nepousel.

fyzik,
no to je zneme kazdemu. jen na to abys to mohl delat musis neco dokazat.

ta diskuze se opet opakuje. lidi opet hledaji vsechno mozne u druhych, ale nikdo ne u sebe. misto aby clovek rekl neumim, rekne ze to nejde

Link to comment
Sdílet pomocí služby

execom:
Ked mas system s vyhodami na tvojej strane, tak mozes zarabat donekonecna, pokial sa prehryzies menej uspesnymi obdobiami.
V kasine je ruleta otocena proti tebe nech urobis cokolvek, ale zase taky poker sa da naucit a su ludia, ktori sa cely zivot zivia pokerom, lebo vedia dat vyhody dlhodobo na svoju stranu, proste vedia hrat lepsie ako ostatni.

Pokial je (pravdepodobnost zisku)*(priemerny zisk) - (pravdepodobnost straty)*(priemerna strata) vacsia ako nula, mozes profitovat donekonecna, pokial mas spravny moneymanagement. Na rulete to nie je mozne dosiahnut, ale v tradingu je, lebo v tradingu ide o to byt lepsi ako ostatni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

U těchto pěkně napsaných článků postrádám jedinou věc. Všichni píší přesně kolik vydělají za rok, dva...sedm let. Ale nikdy jsem nečetl článek jako protiváhu kolik roků tito lidé prodělávali a jaké častky než začali skutečně vydělávat. Jinými slovy kolik je stálo "učení" obchodování komodit. Věřím, že tuto otázku si klade mnoho obchodníků a odpověd na tomto foru chybí. Takže prosím administrátory o nápravu jestli to je v jejich silách. Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovaak,

tak si precti Wizardy a bude klid. ne vzdy se to da dohledat a ne vzdy to prozradi. opet je to jedno. jsou lidi co makaj 8 let, zrusili x uctu a nakonec uspeli. rika to neco o tom, jak to bude u tebe? ne. lidi maji porad potrebu resit ostatni tradery a ne sebe. porad hledaji nejake zaruky, zarucene recepty, vsechno napadi, kritizuji. no timto stylem nikdy nevydelaji ani €

uz tu bylo vsechno napsano. kazdy musi makat predevsim sam na sobe. tyhle priklady muze nekdo ignorovat, nekdo se jimi muze namotivovat. stejne jako ty videa co jsem daval. ne vsemu clovek v tomhle byznyse muze verit. vzdy je potreba mit otevrene oci.

napr. v tech videiich je ta pakistanska slecna, co rikala jak je velmi uspesna, dela vetsinu volume na nemeckych bondech tusim a par mesicu na to, uz neobchoduje? a dela jen reporterku v TV? hmm, divne. takze kazdy vzdy sam za sebe predevsim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...