Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 8. První krok k výdělkům: technické studium grafů


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

Ahojte,

rada by som sa spytala k casovej periode grafov.
Ked sa pozriem na spodnu listu (casova -x) tak pri dennom grafe mi nesedia jednotlive palicky pre dni.
Napr v Maji te tam cislo 4 a dalsie 14 ale k palicke cislo 14 je od 4ky len 8 dalsich paliciek, cize mi to asko pocet dni nesedi.
Nesedi mi to ani na ostatnych dnoch.

Viete ma preto spravne nasmerovat ako ratat tieto palicky? pretoze ako ratam tak k tej 14ke sa neviem s poctom ukazanych paliciek o 4ky dostat, je tam nejaky iny system ratania?

Dakujem za radu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Máte na mysli ceny, které jsou shodou okolností zobrazeny na ose y po osmi stejných dílech? Ty jsou pro orientaci kde se cena pohybovala v daném zobrazení grafu, pokud chcete ceny pro konkrétní úsečky (paličky :-)), ty na obrázku nejsou, nicméně každý obchodní software tyto zobrazuje pokud na ně například kliknete nebo jen ukážete kurzorem.
Zkuste se podívat např. sem, tady je to lépe vidět než na tom statickém obrázku:

charts3.barchart.com/chart.asp?vol=Y&jav=adv&late=y%1cy&grid=Y&divd=Y&org=stk&sym=SPU8&data=A&code=BSTK&evnt=adv

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

to yamato:

Celý obchodný deň si predstavte ako neustále uzatváranie obchodov. Za jednu sekundu ich mozu byt desiatky. Každý uzavretý obchod bol uzavretý na určitej cene a v rámci neho bol zobchodovaný určitý počet kontraktov. V terminológii sa takýto jeden uzavretý obchod nazýva jeden "tick".
Zjednodušene povedané, cena posledného ticku obchodného dňa je cena Close a cena prvého ticku Obchodného dňa je cena Open. Cena Open nasledujúceho dňa sa môže od ceny Close výrazne líšiť, neexistuje medzi nimi jednoznačný vzťah.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

ahoj, mela bych dotazy tedy presne 2.
1. Pokud se podivam na graf tak predstavuje medvedi trend s komoditou bavlna a jsme short, tak bylo vyhodne v tomto obdobi rekneme nekdy kolem konce dubna komoditu prodat a zhruba za 2 mesice tedy nekdy cerven cervenec koupit? Pochopila jsem to spravne?

2. Zajima me castka uvedena na grafu. Je to castka za napr. 1 tunu bavlny nebo co presne urcuje vlastne mnozstvi, protoze kazda komodita bude mit jine mnozstevni mereni. Asi jsem spatny student nikde jsem na to nenarazila, zatim :)

dekuji iva

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...