Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Technická analýza: dvojité klouzavé průměry


Doporučené příspěvky

  • 7 months later...

Rád bych dal do pohybu toto vláknu, aby si tradeři, kteří mají obch. systém založený na překřížení klouzavých průměrů, mohli vyměňovat názory, poznatky. Tato metoda vstupů se mi zdá poněkud zavrhovaná především těmi, kteří k systémům přistupují dle mého názoru až přespříliš technicky. Jestli se tady najde někdo kdo obchoduje na základě překřížení klouz. průměrů tak budu moc rád :) Začnu tedy u sebe se svými poznatky: Osvědčilo se mi překřížení EMA16 s MA50 na 1 min TF s tím, že používám filtr na vyšším TF.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 2 týdny později...

Hmm, neco mi asi unika. Jak to chapu, tak ze klouzave prumery jsou zpozdene. A rada v clanku>

"Nyní, pokud bychom se rozhodli posuzovat dvojité klouzavé průměry i z pohledu výstupu z pozice, pak by nás zajímala opačná analogie, než v případě vstupu: tzn., hledáme moment, kdy rychlejší klouzavý MA překříží pomalejší MA směrem dolů."


Nedava moc smysl, protoze kdyz se podivam na obrazek cislo 4, tak pomalejsi s rychlou se pretla az 12 Dec (je to spatne videt), takze bychom byli tam kde na zacatku. Tak samo i se shortovanim. Kdyby cekal se shortem az na protnuti, tak je pozde.

Je to tak anebo tomu nerozumim ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Neda mi to a musim se pridat k hanslamovi....
Kdyz se prekrizi dane prumery a ja na zaklade tohoto signalu vstoupim do pozice long a nasledne vystoupim z pozice na zaklade dalsiho prekrizeni, dostanu podstatne jine plneni nez je v obrazcich naznaceno (horni a dolni bod usecky vyjadrujici vysi profitu na kontrakt)
Takze najde se nekdo zkusenej, kdo nam to osvetli?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Klouzavé pr. jsou u většiny softu, i toho co bývá zdarma a je jinak osekaný, stavitelné. Stojí myslím taky za povšimnutí jak se liší výsledky na průměru jednoduchém-exponenciálním-váženém (zkuste si dát do grafu stejnou periodu na těch 3 typech průměrů = Simple---Exponenc---Weigh...) a jaká je pak jejich vypovídací hodnota právě pro mě.
Za výhodnější než 2průměry považuji ale průměry 3.
A výstupy na nich:
že na křížení jdu "tam" ještě neznamená že také na nich musím ven. Jít ven jen na křížení průměrů dává velmi často silné šizení profitu, viz i ty grafy v článku. Pokud se díky křížení povede chytit OK trend a jít do zisku, pak posouvání ProfitTargetu (denní práce na pár chvil), už bez ohledu na křížení, nebo jiný indikátor/oscilátor mám za podstatně lepší=ziskovější.
S průměry se dá vyhrát, chce to jen fantazii. Kdo dostane do oka ty své a naučí se je užívat s pravidly MM myslím že si klidně vystačí.
:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravim, tady na diskuzi jsem zatím poprvé, ale finančníka studuju už přes pů roku, takže doufam že už sem něco pochytil. Osobně si teď testuju strategii s použitím tří TEMA (triple exponential MA) s periodama 12, 14 a 50.............do pozice na long vstupuju, když cena protne vsechny tři TEMA (pouzivam jednoduchy graf, žádné svíčky atd. nějak mi nepřirostly k srdci) a zároveň když je trh přeprodaný (používám k tomu RSI) a začne stoupat. Zatím mi dává hodně zajímavé výsledky. Testuji ho na ER2. Výstupy realizuji převážně podle RSI, kdky 1 kontrakt uzavřu podle RSI a s Druhým se snažím vydržet v trendu co nejdéle (i několik hodin)........u duhého kontraktu už se řídím skoro výhradně 50 denním TEMA. SL mam nastavený na fixních 200 dolarů...................mohli byste mi k romu dát nějaké připomínky. Cokoliv uvítám. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

matusko

cross dvoch klzavych priemerov je neefektivne. havne na takom zasumenom trhu ako je FX a s takymi malymi periodami.
vela zalezi od TF

skus dat periodu1 aspon 50-100 a druhu mensiu popripade ju uplne vyhod a vsimaj si nejaky momentum indikator, alebo prieraz urovni. ked chces pouzivat 2 EMAcky, trh uz musis vediet dobre citat

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...