Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Začínáme s opcemi (1)


Doporučené příspěvky

  • 7 months later...
  • 4 months later...

Chtěl bych touto cestou poděkovat Finančníku za seriál o opcích, protože také díky němu jsem se dostal tak daleko, že dnes úspěšně obchoduji futures a můžu se začít věnovat novým oblastem v tradingu. Nyní přišli opce na řadu a velice se těším na zdolání této mety. Věřím, že díky těmto informacím a budoucímu kursu se mi to podaří.

Ještě jednou díky a hodně úspěchů nejen v tradingu,
Tuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý den,
stáhl a nainstaloval jsem si TOS a začal se ho učit dle videotutoriálu zde na webu. Ale všiml jsem si, že když si pan Podhajský (nebo Nesnídal, nevím, který z nich mluví) TOS otevřel, měnily se mu vlevo uprostřed údaje na základě pohybů na trhu. Ale u mé instalace tomu tak není. Číselné údaje tam jsou, ale statické. Nezkazil jsem opět něco, jak bývá mým dobrým zvykem? :) Moc děkuji.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

opět přináším pár otázek s prosbou o odpověď. Pročítám ID obchodování, forex, opce...a vzhledem k výši mého budoucího účtu mne napadlo, jestli je vhodná tato stategie:
- začít nejprve opcema (jsou pomalejší, nevyžadují tolik času, snad ideální pro začátečníka)
- postupně si pomocí nich zvyšovat účet pro obchodování ID

No a tak bych se rád dozvěděl, s jak velkým účtem již lze opce začít obchodovat, aby to nebylo pouhé hraní si a bylo reálné nějaké zhodnocování (určitě nemyslím, na miliony ročně...prozatím :)

Pokud by se našel někdo, kdo by mi odpověděl, předem děkuji a přeji pěkný den.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za odpověď. Je mi hloupé, že se pořád ptám, ale i když hodně čtu, stejně pak cítím potřebu si o tom popovídat. Pročítat vlákna je jistě užitečné a dobré a také to dělám, ale chybí mi možnost "vyklopit" ten svůj začátečnický zmatek a otázky na někoho osobně :) Ale asi to nejde jinak, než se tím prokousat. Kurzy jsou jistě fajn a chystím se, ale tam je moc a moc lidí a asi nebude příležitost se takto otevřít.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Láďo, mohu ještě?

Předpokládám, že jsi kurzy opcí asi absolvoval, jak vyplývá z Tvého příspěvku. V prosinci se chystají I a II za sebou o víkendu. Není to příliš brzy za sebou? Zvládnu to pojmout? Všechny informace? Samozřejmě předtím budu mít nastudované vše co se zde o opcích na finančníkovi dá sehnat a projdu si videotutoriál na TOS, který jsem instaloval.

Z jednoho příspěvku zde jsem pochopil, že někdo na tom kurzu na I byl a hned asi 14 dní po něm začal live. To jde? Není třeba backtestovat? Osobně jsem se domníval, že proncipy jsou stejné i pro opce...tedy ohledně přípravy, tvorby strategie...

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine,

já byl na jedničce a na dvojku jsem nešel, i když byla hned další den v neděli. Opce pro mě byla úplně nová věc, tak jsem si nejdřív přečetl seriál o opcích a prošel diskuze hlavně o iron condoru, který se na jedničce učí a to mi do začátku úplně stačilo.
A na prvním kurzu se učí hlavně 2 strategie Iron Condor, já jsem si je během dvou týdnů obacktestoval a hned jsem je začal obchodovat naživo. Ty budeš mít kurz 12.12., takže můžeš vypisovat první kondory hned následující týden. Ono třeba s jedním kontraktem zas tak moc neriskuješ (cca 200 USD max. ztráta na měsíc) a vyzkoušíš si hned reálné plnění, které se na demu vyzkoušet nedá a v případě opcí je asi zbytečné používat demo. A backtest můžeš dodělat průběžně.
Já plánuji jít na dvojku teď v prosinci, ale přihlášení nechám tradičně na poslední chvíli, protože se mi to teď kříží s jinou akcí, tak ještě uvidím.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Láďo...případně kdokoliv vědoucí :)

prosím ještě jednu otázku. V propozicích ke kerzu Opce I se píše, že je třeba přijít s nainstalovaným TOS a notebookem. Obojí samozřejmě mám, ale jen nevím, jestli je třeba mít notebook s možností připojení k internetu tam na místě. Já mám net jen doma přes kabel. Předpokládám, že díky tomu bude TOS pracovat v režimu online a nevím, zda to bude stačit pro potřeby kurzu.

Moc děkuju a přeju hezký večer.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...