Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Candlestick - tajemství grafů "Made in Japan"


Doporučené příspěvky

  • 4 months later...

Ahoj,
studujeme s Mayenkou blíže Candles a nezdá se nám interpretace Bullish Doji Star v tomto článku, od pohledu se nám zdálo, že by to měl být reverzní pattern ze short na long a tudíž, že by bílá svíčka měla být černá. O této pozici svíček se píše mimo jiné na www.fxwords.com/b/bullish-doji-star-candlestick.html či na www.hotcandlestick.com/index.html, kde jsou svíčky černé. Zajímalo by nás, zda se v tomto článku jedná o chybu v barvě svíčky či existuje více interpretací...
A existuje-li Bullish Doji Star tak protějšek by měl být Bearish Doji Star a v článku je pouze Doji Star...jsme trochu zmatení ;)
BTW. nemůžete někdo doporučit knihu o candles, na Inetu jsme našli asi 4 a nechceme kupovat na slepo.Díky.
B&M

Link to comment
Sdílet pomocí služby

bumelak,

Bud Steve Nison - coz je pokud se neplatu ten clovek, co to dotahl do usa a zacal propagovat. Je to svicovy guru a vicemene kazdy cetl jeho knihy. nebo Greg Moriss. Je jedno co zvolite. Stejne si bude muset svice upravit. brat pre presne podle metody jak jsou popisovany striktne na free webech moc nejde.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 5 týdnů později...

To: nomur

Oteviraci cena svicky neodpovida uzaviraci cene svice predchozi, protoze tam vznikaji gapy (nekolik ticku) kvuli tomu, ze cena se porad meni, treba kvuli vysoke likvidite na trhu, hodne prikazu za urcity kratky casovy okamzik a pod. Podivej se napr. na stejny svickovy graf na mensim TF(time frame - "cas"). Treba na 1H grafu jsou nerovnosti mezi uzavir. a otev. cenou, pak na 5min. nebo 1 min. grafu uvidis male gapy treba 2-3 ticky. Svice se pak podle urciteho systemu scitavaji a vznikaji ve vetsim TF te nerovnosti. Je toho taky hodne na internetu. Snad jsem byl napomocny.. :-) Ale kazdopadne se podivej na jine materialy(treba na netu), reknou ti mnohem vic.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 4 months later...
×
×
  • Vytvořit...