Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tutoriál: Obchodování opcí u Interactive Brokers


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Chapem spravne, ze definicia Opcneho DayTradingu je definovana US zakonom a je teda rovnaka u vsetkych brookerov?
(4otvorene a uzatvorene pozicie behom 5 dni)
A po oznaceni za 'opcneho daytradra' bude ucet bloknuty, kym nenavysim ucet na 25k, prip. 90dni?
Ak ste to uz niekto zistoval dajte vediet.





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tyka se to i opci na akcie, ale asi ne opci na futures. Ucet nebloknou, pouze nejakou dobu (az 5 dni, nez se zase snizi pocet intraday obchodu behem poslednich 5 dni pod 4) nejdou otevirat pozice.

Melo by ale jit otevrit 10 obchodu a pak je zavrit intradenne. Po zbytek tydne si ale pak nezaobchodujete.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co se týká velikosti účtu a daytrading, tak já jsem dal na svůj účet jen 5000$ a v pohodě v jednom dni nakoupil a prodal jeden a týž opční kontrakt na akcie. Ten samý den jsem pak ještě obchodoval s jinými opcemi.
Ale je pravda, že se mi nikdy nepodařilo v jednom dnu koupit, prodat a pak zase koupit jednu konkrétní opci. Jednou jsem to chtěl udělat a účet jsem neměl bloknutý, akorát jsem měl pořád pokyn ask i když už cena trhu byla pod mou nabídkou a nic se nedělo. Ale jak říkám, stalo se mi to jednou a možná byl problém v něčem jiném. Ono se totiž moc často nestává, že by se ceny opcí tak měnily, aby se to vyplatilo (máte rozdíl mezi bid a ask cenou) a současně jsem to ještě vychytal.
Za týden pak zobchoduji občas mnohem více kontraktů než 4, ale je to s různými opcemi i když třeba jedné společnosti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...
  • 2 týdny později...

Dobry den,
v paper tradingu u IB jsem si zkusil nadefinovat IC. Zarazilo me, ze ve srovnani s TOS u IB IC musim koupit, zatimco u TOS prodat, abych ziskal stejny spread. Dalsi vec, ktere nerozumim, je cena pri nakupu IC a to zaporna. Znamena to, ze se mi z uctu odecte dana cena? Nechal jsem takovy prikaz vykonat, ale nikde jsem nenasel informace o pripsanem premiu. Na uctu zmizely penize dane cenou a poplatky pri nakupu, ale nikde ani slovo o premiu, ackoliv rozdil cen mezi vypsanymi a nakoupenimi opcemi byl kladny. Muzete mi to prosim nekdo objasnit?

Dalsi vec, co me mirne vyvadi z miry u IB je nevypisovani hodnot delta u SPX indexu. U RUT to funguje. Nevite nekdo, jak tam deltu dostat?

Diky predem za pomoc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Co se tyce problemu se zobrazovanim delty tak neco podobneho jsem mel na sim uctu u IWM ale cca po2 dnech se mne to automaticky spravilo. Jinak co se tyce zaporne hodnoty premia je to dle meho nazoru protoze jak jsi zminil U IB vypisujeme IC prikazem BUY a ne SELL. Velikost premia zjistis v zalozce TRADES ve ktere si muzes zobrazit vsechny zrealizovane obchody. V zalozce account budes mit po zrealizovanem obchodu vzdycky mene protoze kdyby si IC hned po vypisu zase prodal (v tomto pripade neuvazuju spread BID,ASK a predpokladam ze cena bude stejna) tak uz tam mas zobrazenou ztratu za poplatky pri vypisu. Ve skutecnosti bude polozka NET Liquidation jeste mensi.

U SPX mne delta normalne bezi takze pokud ti to porad nejede tak bych napsal na online podporu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky lukas.s

Se zobrazovanim delty jsem problem nemel spíš s tou cenou. V kolonce Trades v zalozce Summary jsem pro daný IC našel sloupce Net total ( hodnota 45 ) a Net Include Commission (hodnota 40,94) což při ceně IC -0,45 zřejmě odpovídá připsanému primium.
Ještě mě zarazila ale hodnota té ceny. V TOS jsem dostal pro stejný IC premium 0,87 a tady v IB jen 0,45. Myslíš že bych mohl hodnotu limitu změnit na vyšší ? Nebo v čem by ještě mohl být problém? V článku popisující použití IB finančníci píšou že máme změnit hodnotu ale na jakou? Aby se pak příkaz provedl a nezustal vysel ve working.

Díky
Ahoj Miloš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Před časem jsem na to přišel. Pokud chce člověk obchodovat SPX a vidět deltu, musí si u IB zaškrtnout data z CBOE, nejsou totiž obsažena v základním balíku. Nicméně spread je na SPX tak veliký, že místo přípsání prémia člověk naopak za otevření pozice zaplatí. Srovnával jsem to s TOS, kde to na první pohled sice vychází dobře, ale při posunutí rozmezí na minimum, nakonec získám stejné (záporné) plnění, jako u IB. Zkusím ještě obchodovat binární opce na SPX u XTB, v demo jim to vychází docela dobře. Prémia jsou vyšší, než ta přikrášlená v TOS a nehrozí excercise. Otázka je, jak to bude v reálu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 1 month later...

cituji: "Já zavírám opačnou operací k otevření, tj. vytvořím IC stejným způsobem jako pro otevření (pomocí Option Spreads) a na vytvořeném combo řádku kliknu pravým - první odkaz Trade a vyberu opačnou operaci, než jsem pozici otevíral (otevření IC - Buy, uzavření tedy Sell). Vytvoří se příkaz, zvolím počet pozic a případně upravím cenu."

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...