Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodní základy: retracement úrovně


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

Dobrý den,

mám problem. Jak zjistímkterá cena je těch odpovídajích procent? Dokážu si to vypočítat ale...je to příliš zdlouhavé. Grafy mam také k dispozici ale nikde tento ukazatel nemůžu najít. Tady v této kapitole se psalo, že v programu který pracuje s grafy by to mělo být. Mohl by mi někdo říct jak to dohledat? konkrétně na platformě metatrader nebo pokud by to slo jine tak jine. Díky.

Pepa.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...
  • 5 týdnů později...

Juri:

Môj osobný názor je nasledovný:
Korekcia: je len krátky cenový "pohyb" na cenovú hladinu do "protipohybu trendu" v relatívne krátkom čase -závisí od TimeFrame a nevidieť žiadnu súvislosť s minulosťou.
Retracement : je vypočítaná hodnota podľa predchádzajúceho trendu medzi High a Low a z nich sa vypočítavajú cenové úrovne najčastejšie 38.2% ...50%.....61.8% predchádzajúceho trendu do búducnosti.
Podľa mňa sú to dva úplne rozdielne pojmy , ktoré znamenajú úplne niečo iné.
Skúsenejší , keď sa mýlim , tak ma opravte.
Pekný deň :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Phenom ma pravdu, akorat doplnim, ze u retracement urovne nemusi jit pouze o obraty v rozsahu price (tzn horizontalni) high and low tak jako u napr. zminenych fibonacci retracementu. Take muze jit i o time/price(tzn v obou osach,"dosikma")) high and low, napr. u channelu, pitchforks atd.

Rozdil je to imho dost velky, prece jen TP budou ruzne agresivni, identifikace nebude stejna(napr. u korekci muzu cist jen momentum ale u retracementu se tezko obejdu bez cteni volatility)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...