Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Cesta do hlubin psychologie obchodování IX: naučme se dodržovat obchodní plán!


Doporučené příspěvky

  • 2 years later...
  • 9 months later...

to All
Nevim jestli tim zrovna prochazite, ale ja jo.
Od zacatku brezna mam same ztraty, ktere byli zavineny jen jednou jedinou emoci, a to Chamtivost.
Nevim proc to delam, a neznam ani poradny duvod.
Vetsinou po otevreni hned nastupuji do trhu, obchoduji 3 min. graf a i kdyz nemam zadny signal ke vstupu od meho systemu, proste vstoupim, protoze si myslim ze to pujde tim a tim smerem.
Obchoduji jako bych to ani nebyl ja, pritom si kazdy den opakuji dodrzuj obchodni plan, ale tam chamtivost je silnejsi, v ostatnich aspektech obchodovani nemam vubec zadny problem.
Jak by se to dalo resit, nebo spise jak zjistit kde je blok a nebo proc tato emoce na me tolik pusobi.
Mam jednu teorii, ale nevim jak ji potvrdit. Mozna je to tim, ze chci mermomoci kazdy den vydelat nejake penize.
Ale jinak opravdu nevim..
Mohl by mi nekdo poradit jak dale?
MfG

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no ja na tom nie som az tak zle ze by som vstupoval do trhu uplne mimo plan, mojim problemom nie je chamtivost, ale strach. Vynechavam obchody pretoze "signal je taky nejaky nepresvedcivy", samozrejme nakoniec ziskovy. Ked uz som v trhu, pri najmensom naznaku signalu k vystupu idem von, len aby som potom zistil ze to vlastne ani signal nebol a potencialny zisk bol niekolkonasobny...

Este stastie ze paper znesie vsetko :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahoj h0moun,

tak ja som na tom tak isto, od zaciatku roka idem LIVE, teraz som stopol obchodovanie pretoze z poslednych 10 obchodov boli dva podla planu. U mna je mozny problem, ze neverim celkom tomu co mam v plane, a taktiez ta chamtivost. Ked vidim ze sa trh viacej hybe tak rychlo vstupit aby som nezmeskal pohyb. Po mojom poslednom obchode ked som vstupil long aj ked som mal jasny signal short sa snazim dat dokopy hlavu, vyjasnujem si ze co vlastne chcem obchodovat a snazim sa prisposobit tomu moj plan.

aston

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to h0moun:
Nevím co obchoduješ za systém, ale možná je tato tvá neschopnost dodržovat obchodní plán způsobena právě třeba tím, že tvůj obchodní systém je na tebe příliš složitý. Myslím tím obtížný na obchodování. Při velmi jednoduchém obchodním systému, je prostor k emocím velmi malý. Já např. obchoduji první korekci po open a nemohu si ji, co se týče emocí, vynachválit. Vím, že začátečníci mají tendenci udělat co nejvíc obchodů, a právě u tohoto systému víš, že každý den uděláš jeden obchod. Dále je pak super na psychiku, že dostaneš signál, zadáš příkazy a odcházíš od počítače. Tím nechci nijak propagovat tento systém, jen jsem chtěl uvést příklad, jak emoce zvládám já. Takže moje rada zní, udělat si ze začátku takový obchodní systém, který prostě dává co nejmenší prostor pro průchod vlastních emocí, co nejmenší prostor pro subjektivní impulsivní rozhodování, nejlépe nějaký mechanický systém. Vím, že diskréčním obchodováním se dá vydělávat daleko více peněž, ale zase na druhou stranu vyžaduje daleko více zkušeností a především již perfektně zvládnutou vlastní hlavu. K tomu aby ses naučil zvládat vlastní emoce, musíš postupovat po malých krůčcích. Jeden obchod denně. Udělat ho a vypnout počítač. Vrátit se k jeho analýze až druhý den, s chladnou hlavou. Pokud tento postup budeš dodržovat třeba měsíc nebo víc v kuse, uvidíš jaký pokrok na sobě zpozoruješ.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mna este napadlo, ak beriem signaly ktore som brat nemal, urobit zmenu pri vystupoch tak, aby signaly boli jednoznacne. Vystupujem totiz na divergencii W%R indikatoru, ktora smeruje proti mojej pozicii, co je sposob ktory mi daval najlepsie vysledky v backteste, na druhu stranu posudit co je divergencia a co nie, jak vyrazna ma byt, to je velmi diskrecna zalezitost. Ak vystupujem predcasne, mozno by pomohol jednoznacnejsi signal k vystupu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...