Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak platit na internetu?


Doporučené příspěvky

  • 3 years later...

"nikdy nepisu cislo embosovane karty do meilu, faxu" - Z tohoto jsem byl uplne v soku - v Anglii se uplne bezne plati ucty po telefonu - zavolate do firmy a nadiktujete jim cele cislo karty zadni 3 digit kod a jeste PIN kod... :D tak to fakt nechapu jak neco takoveho muze tam fungovat.... Taky nerad pisu cislo karty a detaily na internet - pouzivam paypal nebo virtualni kartu pro platby pres internet....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za zajímavý článek

Já osobně řeším vše přes účet u mBanky, zde mám zřízený tři účty.
- První účet (mKonto), u toho účtu mám zřízenou kartu VISA (neembosovaná). Na tento účet mi chodí výplata a používám ji na výběry z bankomatů a při platbě kartou u obchodníka. Mám zde jen minimálně peněz a mám zde nastaveny i relativně nízké limity pro výběry z bankomatu a pro platby u obchodníka, takže při ztrátě karty přijdu o minimum peněz. Platby přes internet mám u této karty zakázané.
- Druhý účet (eMax), tento účet používám pro ukládání peněz. Nemám k němu zřízenou žádnou kartu, takže nelze z tohoto účtu platit přes internet ani vybírat z bankomatu.
- Třetí účet (eMax), u tohoto účtu mám zřízenou kartu VISA (také neembosovanou). Z této karty nelze vybírat z bankomatů ani platit u obchodníků, za to s ní lze platit kdekoliv na internetu (vyzkoušeno všude možně, vždy bez problémů), tento účet mám také propojený s účtem na PayPal. Pokud neplánuji nějakou transakci, mám na tomto účtu jen 1 Kč.

Převod peněz mezi účty je velmi jednoduchý a projeví se okamžitě. Vše vidíte na jedné obrazovce. Dle mého je to jedno z nejlepších zabezpečení, které v ČR lze sehnat. Aby někdo vybral můj účet musel by sehnat můj login, moje heslo a také mi ukrást mobil. Díky této ochraně ani nemusím moc kontrolovat zda firma od které kupuji má nějaké extra zabezpečení platby přes internet.
Super na tom je, že mě to nestojí ani korunu :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

(Ne)vstricnost bank pri zneziti karty:

Neni to tak zle. V pripade, ze mi nekdo kartu zneuzije a koupi si neco pres internet, jednoduse v bance reklamuju platbu, a banka ma povinnost mi penize vratit. Nemusim dokazovat, ze jsem si nic nekupoval. Naopak, banka by mi musela dokazat, ze jsem si to opravdu koupil ja, ted chci penize zpatky, a tim jsem se dopostil trestneho cinu podvodu. Take tomu neni potreba zadne zvlastni pripojisteni karty, vsechny banky maji tuto povinnost ze zakona. Uz se mi to jednou stalo, a skutecne to takto funguje. Slecna za prepazkou se ze zacatku trochu kroutila, evidentne nevedela, ze neco takoveho existuje a co ma delat, ale nakonec zavolala nadrizenemu a vse probehlo hladce. Jedine co jsem platil byl poplatek za zaruseni karty a vydani nove. Jen to vraceni penez trvalo asi mesic.

Ono je to logicke a ferove opatreni. Dnesni platebni karty jsou pro placeni na internetu naprosto nehorazne spatne zabezpecene, a je to moralni odpovednost karetnich spolecnosti a bank, ze se s timto stavem spokoji a karty takto provozuji. Asi je porad vyjde levneji zaplatit nejake ty skody ze sveho (a potazmo je stejne zaplatime my na poplatcich), nez aby zasadne obmenili pouzivane postupy a technologie.

Jan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> hollygan

U PayPalu jde podle me pouzivat jenom kreditni karta (ne debetni) a ty jsou vzdy embosovane.

> Thommie

Pro neco jako je fundovani uctu bych doporucoval klasicky bankovni prevod. To uz jsou vetsinou castky pomerne vysoke a limity na kreditnich kartach pro to nestaci. Stejne tak asi nechces posilat treba 10K dolaru nekam na PayPal a pak to zase posilat dal na dalsi ucet (coz je vse otazkou dnu).

> katzz

Nad mBankou jsem uz drive uvazoval, ale oni neumi u toho jejich mKonta zahranicni platby, cimz to pro me uplne ztraci smysl. Tehdy mi psali, ze to planuji zavest, ale nemeli zadnou predstavu, kdy by se tak mohlo stat. Jinak to zabezpeceni pomoci SMS uz je dneska asi pomerne bezne, dokonce i uzasna sporitelna to ma uz nekolik let.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Gizmo:
To že neumí mBanka zahraniční platby mě také mrzí, ale vyřešil jsem to tak, že jsem si udělal účet u FIO Banky, která umí jak převádět peníze do zahraničí, tak má vedení účtu zdarma. Takže když chci poslat peníze brokerovi, pošlu peníze do FIO Banky a odtamtud druhý den Brokerovi. Možná někoho napadne, proč nemám účet jen u FIO. Za prvé s mBankou jsem velmi spokojen a za druhé nevím jestli tam jde tak jednoduše si vytvořit dva další účty a udělat si tam takové zabezpečení jako u mBanky. A kvůli jednomu převodu za rok nebudu měnit banku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Okolo roku 2002 som kupoval svoju prvú .com doménu a v pohode som sa s tamojšími mejlom dohol na prevode na účet, o pár rokov neskôr som sa mejlom dohodol u úplne inej US firmy na kúpe servra prevodom na účet... podľa mňa ak ide o peniaze, ktoré im niekto chce zaplatiť, sú ochotní :) Ale možno sa odvtedy situácia zmenila...

...okolo 2005 bola pravdepodobne jediná banka na Slovensku poskytujúca virtuálnu kartu VUB-čka, dostal som od nich papierik s číslom karty a CVV2 kódom, a v ďalšej obálke pin - bola to paráda. Neviem ale či mali také pikošky ako ľubovoľné zablokovanie a odblokovanie zadarmo.

Tatra Banka mala v roku 2006 virtuálnu kartu - ale vydávali ju len k embosovanej, osobitne nie, a embosovaná vtedy stála 500 Sk ročne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dival jsem se na stranky paypal na poplatky a pokud jsem to pochopil spravne, tak pokud hodlam jenom nakupovat, tak neplatim zadne poplatky navic (jen pokud figuruji jako prodejce a prevadim z paypal na vlastni ucet penize ziskane z prodeje, tak tam jsou nejake extra poplatky paypalu). muze to nekdo ze stavajicich uzivatelu paypalu potvrdit. dekuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

BobSk Napsal:
-------------------------------------------------------
> Na paypal staci neembosovana debetna karta. Aspon
> u mna.
>
> Na fundovanie uctu u (US) brokera sa podla mna
> Paypal neda pouzit.
>

Bobe, to zalezi na kazdem brokerovy, jeslti se pres nej da platit pres paypal.
Ale zatim sem to nikde nevidel.


to blahental,
je to skutecne tak, pokud jen kupujete a nic neprodavate, tak je to zadarmo, ja jsem u paypal 4 roky a platim s tim vsude tam kde se da.
Ma to nespocet vyhod: hlavne ze pokud byste zaplatili nejakemu spatnemu obchodnikovy, tak vam paypal penize vetsinou posle z5. Co jsem cetl a poslouchal, tak si sve zakazniky ochranuji.
U paypal mate nekolik zpusobu jak platit, respektive jak si nastavit platbu.(kartou, überweisung, lastschrift-nevim jak je to cesky:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

Osobně používám kombinaci KB (embosovanou a virtuální kartu + autorizace via sms) s paypalem a v krajní nouzi moneybookers. Za zhruba 5 let bez problému. A paypal je bezva pokud kupujete například tradingovou literaturu z eBay atp protože můžete nárokovat peníze zpět při nedoručitelnosti zboží(většinou). Ostatně pokud se nepletu paypal vznikl právě pod ebay. A jako takový je bezkonkurenční "internetová peněženka".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...