Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Gapy - postrach nebo pomocník pozičních obchodníků?


Doporučené příspěvky

  • 1 month later...

Rád bych věděl, z čeho pramení strach pozičních obchodníků z gapů. Prozatím jsem vždy viděl jen gapy ve směru trendu. Pak tedy při býčím pohybu je open vysoce nad high (tedy i close) předešlého dne a vzhledem k tomu, že umisťuji SL několik ticků pod low, z obchodu mě to nevyhodí, vlastně jen s úsměvem na tváři umístím SL výše. Neuniklo mi něco?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rád bych se zeptal, z čeho pramení strach začínajících pozičních obchodníků. Prozatím jsem v grafech viděl jen gapy ve směru trendu, takže při býčím pohybu bude open výrazně výš, než high (tedy i close) předešlého dne. Pokud tedy umístím SL několik ticků pod low, exekuován nebudu, pouze s úsměvem na tváři posunu SL. Neuniká mi něco?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Primárně jsem chtěl napsat něco jiného, ale rád bych nedřív reagoval. Gapy už delší dobu studuji a používám jako vstupní signál (čili nic jimi neurčuji, pouze vstupuji do obchodu) a musím říci, že se tato strategie úžasně vyplácí.

A proto že se to také týká gapů mám jeden velký dotaz. Dříve jsem žil v domění, že komoditní obchodování zas až tak rizikové není, abych z toho postupně vystřízlivěl. Nyní se ale ke svému prvnímu dojmu pomalu vracím. Jak jsem se již jednou zmínil, mám malinkou strategii postvanenou jen na gapech a ta se mi z pohledu back-testingu vyplácí a jedinou možnou ztrátu můžu předcházet tím, že si dám SL rovnou na vztup. Poté buď vydělám, nebo budu na nule.
JENŽE jsem vyrostl v tomto státě a ačkoliv ve všem nehledám podraz, nebo něco takového, tohle mi úplně nejde do hlavy. Protože pokud bych do obchodu postaveného pouze na gapech a dal bych do něj všechny peníze, tak bych buď velice vydělával (zatím jsem skoušel na trzích spíše pro začátečníky) a nebo bych byl na nule.

A když se na to zpětně podívám, je to to samé všude. Pokud předpokládám na základě nějakého indikátoru změnu ceny, dám SL tak abych nechytil ztrátu, čili hned do vztupu a dívat se, jak jde trh buď předpokládaným trendem a nebo a nebo jak neinkasuji žádnou ztrátu (kromě komisí) ?

Mohli byste mi to někdo pořádně upřesnit. V čem je můj pohled špatný atd. ?

Moc Vám Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

zdravim, prosim Vas nastavil jsem si v Sierre graf (od SCMagic) a hned prvni zobrazeni v clanku( 27.7.2007) mi ukazuje jiny prubeh nez Vam. Mam nastaveno 3 min. graf a mam i stejny casovy rozsah na displeji a opticky je uplne jiny. Vlastne ne jenom opticky, ve zhuba 9:20 na Vasem grafu se nachazi na hodnote cca 798 a ja mam v ten cas 792. Muzete mi to prosim vysvetlit jsem z toho malinko nervozni...;) prikladam screen v souboru... diky Marzu

4098

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Dobrý den.Jsem totální NOVÁČEK,tento servr "studuji"asi 2týdny.Spousta věcí mi připadá naprosto samozřejmích,ale
i tak asi 100 násobku nerozumím a tak je to i s gapy.Může mi někdo prosím polopatě říct,kdy poznám ,že je jeden gap průchozí,další vyčerpaný atd.Tu kapitolu v manuálu jsem četl snad 5xposobě,dokonce i pozpátku,ale jsem z toho totálně vedle.Možná to dostatečně vystihuje přísloví:PRO OČI NEVIDÍ.Nevím.Předem mockrát díky za shovívavost i radu Radek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lasicka,
toto je už takové hodně pokročilé téma, které není asi třeba studovat v základech. Osobně třeba obchoduji tak, že beru na vědomí pouze existenci gapu a nesnažím se o jejich nějakou podrobnější analýzu. Pak jsou samozřejmě obchodníci, kteří se na gapy specializují, ale taková specializace přijde jednoznačně s časem.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Zdravím ve spolek,

včera jsem poprvé zkoušela backtestovat v TnT - poziční obchodování. Silný býčí trend na týdenním grafu, tak jsem na denních grafech vyhledávala indikátory pro long pozici (%R). SL jsem měla nastavený fixně 150 USD pod nákupní cenou. A co se nestalo. Hned druhý den po koupi došlo k silnému gapu směrem dolů a já byla vyhozena na SL - 550 USD. Jo jo, s gapy se musí počítat.

Denisa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

No já mám následující problém... měl jsem otevřenou pozici a gap šel proti mne, přeskočil SL a já skončil s větší ztrátou než jsem čekal...
Ale teď se mi stalo, že jsem opět otevřenou pozici, tentokrát šel gap do mého směru, přeskočil TP, ale já jsem získal "jen" TP (150pips)? Něměl jsem snad získat ještě víc (cca 250pips), až kde trh otevřel? Je to normální?
Jedná se o trh SP500 CFD.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...