Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Backtesting: TradeStation


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

prosim te motley to znamena ze kdybych od ziskal od TRADE STATION exekucni platformu a udelal pres ne 1 obchod tak, ze bych jednou kliknul bid a hned ask a tim z pozice vystoupil, zaplatil jim komisi jako brokerovi a na zaklade toho ziskal k jejich exekucni platforme i jejich ANALYTICKY SOFTWARE i HISTORICKA DATA zdarma pro ID obchodovani emini a konecne bych mohl zacit poctive backtestovat ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ne, musis protocit deset kontraktu, kdyz to ale udelas na linym trhu, tak defakto zaplatis akorat na komisich, taky sem to tak delal, coz dela kolem 50 dolaru, historii (jednu z nejlepsich, jakou ti broker muze nabidnout) mas zadarmo a soft taky, takze muzes rovnou backtestovat, pokud nechces jit do rizika, tak platis 100 dolaru za mesic, samozrejme online data se platej, pro e-mini to dela 25$, porad si myslim ze to je lepsi, nez si koupit soft za 4000, navic ziskas pristup k perfektnimu foru, bez jehoz pomoci je docela tezky se naucit programovat...pokud ti ale neni 21 (nebo min), tak musis mit minimal. vklad $10000 pro zalozeni uctu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

motley dekuju za cenne info. vsechno jasny jenom nerozumim jedne veci:

"pokud nechces jit do rizika, tak platis 100 dolaru za mesic".

tim si mel na mysli, ze bych si mel zaplatit mesic, aby nevstupoval (10x) do pozic uplne naslepo?

napada me jeste:
(software plus data by ale byli stejne zdarma jenom na urcitou dobe, nebo ne?)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jo, ale vlastne zadny riziko to neni, akorat jde o ten pocit, ze vstupujes do obchodu a jeste nemas zadnej backtest, ale vzhledem k tomu, ze z nej zase hned vystoupis, tak se nic nedeje..., software je zdarma porad, kdyz vzdycky kazdej mesic protocis tech deset kontraktu, jinak stoji tu stovku, historicky data jsou zdarma, ty ti daj rovnou, kdyz si stahnes soft, jenom online data se platej...jestli mas na zalozeni uctu, tak do toho urcite jdi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

rozhodoval jsem se mezi NT a SC, ale neumim to zprovoznit a dostal jsem doporuceni na TS a vypada to zajimave jenomze se obavam, ze je chyba na me strane a ne na strane provozovatelu analytickych SW a poskytovatelu dat. chtel bych se zabyvat backtestem (kvuli psychice) a hlavne psychologii a musismse tady patlat s tim prisernym SW.
jsem typ co radsi nestuduje navody, protoze se stejne nekde zasekne na necem co tam ani nedali protoze je to kazdemu jasne..

muzu si z tech 10 000 po zalozeni vybrat treba pulku zpet?

naucit se programovat (s pomoci diskusniho fora) je u trade station nutnost?

diky
hezky den

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nic neni nutny, krome toho ze vsichni umreme :), ale vetsinou jdou lidi k TS kvuli tomu, ze si tam ten system muzou naprogramovat, na to je to skvelej nastroj, ale jestli nechces, tak samozrejme nemusis :), ty zakladni indikatory tam samozrejme mas zahrnuty. 5000 si muzes potom vzit nazpatek, aspon co vim...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


to ROMAN B,

Pokud neumite anglicky, tak si najdete prekladatele a nebo nekoho, kdo Vam s tím pomůže. Psal jste, že Vám TS někdo doporučil - tak ať Vám s tím helfne. U všech brokeru to funguje velmi podobne. Vyberete brokera, vyplnite formulare a poslete jim to, pak nafundujete ucet a jedete - neni na tom nic sloziteho a hlavne o tom jsou tady napsane story na pomalu na knihu. Pro Trading je strasne dulezita samostatnost pane Romane B

S pozdravem vyky
Link to comment
Sdílet pomocí služby

zatim nemam 10000. chtel bych zacit hned plnohodnotne a zmysluplne backtestovat ale nemam na cem. story jsou jedna vec a zajistit kvalitni material pro backtest druha a to prave neumim. hledam odbornika do 50 km od prahy. zaplatim. nevite prosim o nekom? chci jenom nastavit finwin, analyzovat, backtestovat a klikat pak uz budu sam.

dekuju

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Romane,
jak už zde zbylo několikrát zmíněno, bez otevírání účtu nebo kupování drahého software máte 3 možnosti jak backtestovat:

1) stáhnout si zdarma Ninju a naimportovat si tam data, která jsou zde různě linkována ostatními uživateli (stačí projít diskuzi). Případně máte z workshopu velmi kvalitní data za 3 měsíce včetně návodu jak si je importovat do Ninjy i do SierraChart (resp. z kurzu už data v daném software máte).

2) rozchodit propojení Ninja - Zenfire abyste měl další data. Velmi jednoduché, už jste dostal link na video, které celý proces popisuje. Pokud máte konkrétní dotaz s nějakým technickým problémem, určitě se zde najde řada dalších traderů, kteří vám rádi pomohou.

3) nakoupit si verzi Sierrachart s daty - investice cca 30-40 USD měsíčně

Skutečně trading je o určité samostatnosti a základních technických dovedností. Na všechny tři cesty jsou zde podrobné návody a dovolím si tvrdit, že to vždy zvládne každý kdo se do toho pustí (myšleno technická část tradingu jako instalace software atd.).

Celý trading je také o tom, že člověk musí pracovat sám na sobě. Nikdo se nanarodil jako specialista na PC, ale pokud budete chtít intradenně obchodovat, představuje zprovoznění dat pro backtestování odhadem tak 1% náročnosti celého procesu obchodování. Tj. pokud se vám toto nepovede, je podle mě zbytečné shánět specialistu, protože vzápětí budete bojovat s dalšími podobnými problémy, které za vás jednoduše nikdo vyřešit nemůže.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...