Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Daytrading: proč „pracovat“ maximálně 2,5 hodiny denně


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...
  • 6 months later...

Unlimited:

Taky jsem měl zpočátku psychologický problém s fixními PT. Vidím v backtestu krásný trend, ale díky fixnímu PT se na něm "nenapakuju" úměrně velikosti trendu. Pak jsem se pustil do papertradingu a pochopil. Jde jenom o to, nebýt příliš chamtivý. Mě osobně profit-targety $300 přijdou tak akorát, ale vychází to i z toho, že nejsem agresivní obchodník. Nicméně v otevřeném profitu posouvám SL na B/E, protože jsem toho názoru, že mě paradoxně ochuzuje posunutý SL na korekcích o část profitu. Jsou ale signály (pattern FinWin BigV) kdy si otevřu dvě pozice, jednu s fixním SL/PT a druhou tak, aby se mnou vydržela celý trend a zavírám ji třeba na PT 500$.

Myšlenka variabilních PT se mi samozřejmě libí, ale myslím, že pro začátečníky - jako jsme my dva) není potřeba se s tím trápit, protože máme před sebou daleko důležitější úkoly... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

trendy saa krasne sleduju na offline datach kde vidite kde trend zacal a kde skoncil a hovorite si tak tu sa dalo krasne spravit $1000 na kontrakt.

potom si sadnete za live platformu, a zistite co to je ked neviete kam sa trh pohne, ked sa vam kazda sviecka vykresluje, raz je dole raz hore, dalsia sa formuje rovnako dlho a rovnako na nej skace range, a dalsia a dalsia a dalsia.
Live je to uplne nieco ine, ja osobne k tomu pristupujem tak ze sa nesnazim byt greedy, proste ak mam dost (tzn. uz to je na mna prilis dlhy psychycky napor) tak vystupim. Samozrejme ze sa potom trend ako naschval pohne mojim smerom, ale nepozeram na to tak, ze "pozri ako skoro si vystupil a prisiel si tak o $300". Naopak hovorim si ze som spravil dobry obchod a zarobil som premium oproti mojmu povodnemu PT.

Offline grafy su fajn na skusanie strategie, ale live je to o niecom inom, stres, emocie, strach, chamtivost, napatie, neistota, neochota prehrat atd to vsetko posobi na cloveka.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím s tím, že live je něco jiného... a neznám budoucí vývoj trendu. Ale z backtestingu mi vychází, že je lepší posouvat PT a tím se s trendem svézt. Nemám teď na mysli výnos, ale četnost úspěšných obchodů při fixním PT ku variabilnímu PT.
Ale jinak souhlasím... na nervy a pro začátek je rozhodně lepší fixPT.
Když si chce člověk ale hrát, pak asi není problém najít systém - patterny pro výstupy, stejně jako jsme to ze začátku dělali se vstupy. Ostatně někde jsem četl článek, že bysme měli začít spíše výstupama a podle nich určit vstupy. Vždy použít SL a pokud možno se sažit posunout na B/E a postupně za B/E. Rozdíl mezi PT a S by se postupně zmenčoval. Celkové RRR by na konci měsíce mohlo být výrazně vyšší než 1:2 na začátku.

Unli.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 7 months later...

obchodujem sice iny trh nez autor (NQ), ale ten sa chova podobne - najlepsie pohyby robi medzi 15:00-17:00. Nie ze by sa inokedy nehybal, ale v tomto casovom ramci vidam velmi pekne, lahko obchodovatelne prilezitosti. Lenze - v tom case sedim v praci :( Samozrejme sa da obchodovat aj neskor, ale distribucia profitablinych pohybov je uz znacne chaotickejsia. Chcem sa spytat skusenejsich traderov ci riesili podobny problem, pripadne ci nenasli nejaky iny trh / casovy ramec v ktorom by sa trh vacsinou pekne hybal, lebo ja nie :(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...