Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Analýza posledních tří obchodních dnů z pohledu intradenního obchodníka (7)


Doporučené příspěvky

Ano, ta analýza má nějaký plán, který se skládá ze 4 patternů, které se mi líbí. A pouze tyto analyzuji. Není to analýza úplně dle woodieho - ten třeba neobchoduje divergence. A přece to všechno tak hezky funguje - to je na tom kouzelný. Je třeba si vybrat alespoň nějaké patterny a pustit se do práce :)
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky za jiz pravidelny rozbor trhu z predchozich dnu. trebaze obchoduji bez Woodieho patternu a primarne sleduji mini dow, vzdy si odnesu neco z Vasich analyz. system vypada byt docela jednoduse navrzeny, jinak je pravda, ze pro novacky(aspon u me) je docela mucirna vydrzet u trhu sedet od zacatku do konce a snazit se soustredit na vse,co se prave v grafech odviji. treba ja to vcera zabalil po prvni hodine a pul. podarily se mi dva obchody, a tak jsem mohl jit s klidem sekat travu :) . pak jeste po pul osme jsem na chvili sednul ke grafu,ale nemel jsem jiz potrebu obchodovat,proste jsem jen vstrebaval jednotlive pohyby tick po ticku..hodne mi to pomaha pro ziskavani presnejsiho citu pro trh.

Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chci se zeptat, matně si pamatuji, že se tam někde objevil nějaký "gap", proto to šlo pak tak do strany, alespoň si to tedy myslím, ale nevím který den to bylo, mrknu se doma (večer to kdyžtak upřesním), jestli jste si toho také povšimli, tak nepište.... určitě jsem to tam někde viděl... fundament?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Jonhy,

jenom poznamka k divergencim. Ja osobne jsem taky novacek, obchoduju asi dva mesice a docela uspesne (tydne zisk cca $1000). Ale na zacatku jsem ztratil asi $1200 jenom proto, ze jsem se snazil jit proti trendu!!! Opravdu na to pozor. Verim, ze skusenym trejdrum, jako je Tomasi a Petr budou divergence fungovat velmi dobre, ale jako novacek rozhodne doporucuji obchodovat ve smeru trendu!!! Je to rozhodne bezpecnejsi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky moc Petrovi a Tomášovi za možnost tak perfektních ukázek obchodování. Dle mého názoru to všem může značně vylepšit pohled na to jak je důležité dodržovat obchodní plán. Každý si jistě všimne jak krásně jednoduché a čisté je obchodování v analýze.Mě osobně toto moc pomáhá jako příklad stylu pro moje obchodování.Je tak nádherné že jsme tady všichni co si vzájemně pomáháme.

Šťastné obchody všem
Fredie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

to xsatan00

Předpokládám že než si začal obchodovat udělal jsi si řádný backtest ve kterém ti divergence vycházeli, jinak by si je neobchodoval, pak nevím proč jsi je opustil.To se najednou vše změnilo a backtesty byli k vyhození?No, nevím co si o tom myslet.

Jinak divergence mi jsou celkem sympatické, s vhodným stop-lossem mohou být velmi dobře obchodovatelné.

přeji všem hodně úspěchů nejen v tradeingu

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xsatan: Nevim jestli jsou RD nebezpecnejsi nebo pro zkusenne tradery. Co si natestujes a poctive otestujes i v papertradu tak myslim neni co resit. Naopak rada lidi neumi ani poradne zoobchodovat trendove obchody :-)) Tazke bych to s temi RD v pripade novacku nevidel tak uplne sede. Beru to pouze jako tvuj subjektivni pohled, coz je v poradku, rozhodne to vsak neplati pausalne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...