Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie úspěchu 2: nejdůležitější je začít


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 55
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

niekde v diskusii som cital ze niekto sa pripravuje na live ucet uz dva roky, a ze hromadi chechtaky, neviem kde to bolo ale zda sa mi to trosku dlho. samozrejme je jasne ze kazdy jeden potrebuje iny cas, ale ja som sa rozhodol vstupit livekom po 6-8 mesiacoch, po backtestoch a paper tradingu. posledne mesiace sa chcem venovat prevazne psychologii, tak dufam ze to bude dobre nacasovanie :)

clanok bol fajn

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdysi jsem si myslel, že nemám moc talent na jazyky. Anglicky jsem se sice docela naučil, ale trvalo to dlouho a výsledky také nebyly kdovíjaké. Němčinu jsem se učil stejně dlouho jako angličtinu, ale s téměř nulovým efektem.

Pak jsem si ale jednoho dne (o prázdninách) řekl, že takhle to dál nejde. Ještě ten den jsem šel, koupil si učebnici francouzštiny pro samouky, kazety k ní, doma sedl a do večera co nejpoctivěji prošel asi první dvě nebo tři lekce. Stejně poctivě jsem se učil následující asi tři týdny. Jak jsem se dostával dál, už to nešlo tak rychle, když mi něco nebylo jasné, okamžitě jsem se vracel, ale nakonec jsem superpoctivě prošel asi 21 lekcí.

Celé jsem to vlastně dělal s tím záměrem, že se po prázdninách zapíšu do kurzů na Francouzském Institutu a (naivně) jsem si myslel, že třeba přeskočím první úroveň, kterou se naučím sám. Bohužel jsem při samostudiu neměl s kým mluvit, takže jsem nebyl dost pohotový, když jsem chtěl něco říct atd., takže jsem první úroveň stejně musel absolvovat. Zklamání to trochu bylo, ale žádné drama, později jsem uznal, že jsem měl cíl nerealistický a měl radost, jak jsem se krásně během kurzů rozmluvil.

Chodil jsem na kurzy 3× týdně dvě hodiny následující 2 roky, později 2× týdně. Za prvního půl roku jsem z francouzštiny uměl víc než z němčiny asi za 6 let. A později k francouzštině přidal další jazyk, který se mi už učil velmi snadno. Díky dvoum románským jazykům a angličtině tím pádem pasivně pochytím ledacos i s dalších románských jazyků, které jsem se nikdy neučil nebo se na ně podíval jen z rychlíku. A už si ani náhodou nemyslím, že bych neměl talent na jazyky, naopak, řekl bych, že když se snažím, docela mi to jde.

A to je právě to. Když jsem nad tím zpětně přemýšlel, došlo mi, že jsem pro němčinu vůbec nic nedělal, naučil se jen tolik, co jsem mimochodem pochytil při hodinách a abych měl jakž takž dobré známky. V angličtině v podstatě totéž, ale zas se jí nedalo vyhnout ani mimo školu, byla mému srdci bližší, měli jsme lepšího učitele, takže to bylo jakž takž.

Tím zásadním průlomem v mých jazykových znalostech ale byla ta chvíle, kdy jsem se rozhodl si koupit učebnici francouzštiny a také jsem šel a udělal to a také ji opravdu začal používat. A to rozhodnutí bylo jedním z nejlepších v mém životě a čas a peníze, které jsem na kurzy vynaložil dosud snad mojí nejlepší investicí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobry den,
mam nevim presne kam zapsat muj prispevek, ale myslim si ze i sem by se mohl hodit.mam nasledujici problem:o trading se zajimam jiz nekolik let( asi 4)ovsem pouze teoreticky.precetl jsem spousty knih a webu.ovsem nikdy jsem se neprinutil nejak pokrocit.udelal jsem sice par backtestu na nejaky system,i jsem si otevrel ucet kde jsem provedl par obchodu podle planu s tim problem nebyl.ovsem po nejake dobe( asi 2 mes)jsem obchodovat prestal i kdyz jsem se porad motal kolem 0.no a asi po roce jsem ucet zavrel a penize prevedl zpet.
myslim si ze muj problem je nedostatek motivace.kdyz jsem se poprve zacal zajimat o trading mel jsem praci ktera nebyla prilis dobre placena(pozustatek spoluprace pri skole) a bylo mi jasne ze takto na zakladni vklad nevydelam, proto jsem se rozhodl pro zmenu.bez problemu jsem nasel praci ktera se mi zdala adekvatne ohodnocena.zde si myslim ze nastal prvotni problem najednou jsem mel "spoustu" penez a mohl jsem si dovolit veci na ktere jsem pred tim ani nepomyslel.na vklad jsem po chvili vydelal, otevrel ucet a za dalsi mesic skoncil i s praci( jendim z duvodu bylo ze budu trader:))s tradingem to dopadlo jak jsem napsal vyse, a proto jsem se rozhodl ze si najdu dalsi docasnou praci ve ktere vydelam na to abych mohl v klidu rok tradovat i kdyz nic nevydelam a pritom ze postavim system. ovsem v teto praci jsem jiz skoro rok a zadny pokrok co se tyce tradingu.tato prace je velmi dobre placena a v tom si myslim ze je problem proste jsem dosahl nejake urovne ktera je ve me zakodovana jako ze je pro me vrchol a nemam zadnou motivaci se nekam posouvat(nejsem presvedcen ze je pro me mozne se dostat dal), i kdyz si rikam ze me to v praci fakt nebavi a i na ni dost kaslu tak skutecnost bude asi jina. samozrejme mam cile o kterych vim ze jsou za soucasneho stavu nedosazitelne ovsem i kdyz se snazim sebevic proste na nich je nalepka sen, takze se ve skutecnosti na ne divam ze kdyz se nesplni nic moc se nedeje.
zkousel jsem pozitivni i negativni motivaci ale vysledek je jak jsem napsal.porad stojim na miste.myslim si ze bych si nejak potreboval "nabit hubu" abych zjistil ze tento stav neni uplne v poradku.ovsem vedome takovou sabotaz nejsem schopen udelat.
resil jste nekdo podobny problem?mate zkusenost s tim jak se kopnout a udelat ten prvni krok u ktereho ale nezustane.
necekam ze existuje nejake tajemstvi, ktere kdyz budu znat tak vsechno hned pujde.chapu ze kdyz neco chci musim to udelat sam a cesta je dlouha.ovsem zajimaji me nejake tipy jak udelat abych DOOPRAVDY chtel a vubec vysel na cestu.
dekuji za odpovedi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pani,
nechcete toto a aj to predosle vlakno premenovat na "Skupinova terapia 1 a 2" ?
Ja sa len divim co ludia vedia popisat (nemyslim to zle ani utocne).

Za kazdeho tradera hovoria a budu hovorit iba jeho vysledky nic ine.
Robim pre zahr. insituciu zaoberajucou sa tradingom a v zivote tam nikoho nekrmili psycho recami a ani traderov co mali aktualne celkom slusne straty. Jedine co mi o psychologii kedy dali je kniha Aerodynamic Trading od Constance Brown. Tym netvrdim, ze psychologia neni dolezita, urcite je, len viem, ze neni to ta najdolezitejsia vec v tradingu, ktoru treba pitvat do milimetrov.

Nechcem ani rypat ani sa nikoho dotknut, mozno sa vam podobne veci dobre a lahko citaju a mate pocit ze autor vyslovil nieco co ste si doteraz len mysleli a nemali to slovami zadefinovane, ale psycho reci z vas traderov nespravia, len vas zbytocne premotivuju.


p.s. ak my chce niekto pisat ako si "honim tady ego" nech sa neunuva, vopred mu zelam pekny den a do 13.maja este vela hokejovych zazitkov. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...