Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky


anfield

Doporučené příspěvky

Zdravím,
vím, že to je hodně venku z tématu, které se zde probírají, ale přece jen, rozhoduji se kam jít na VŠ a napadlo mě, co takhle zkusit se poohlédnout po nějaké škole se zaměřením na tématiku burzy+informatika, někde jsem viděl, že se nedávno otevírala podobná škola, nemáte někdo prosím nějaké informace o něčem takovém? Děkuji mnohokrát...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Pavel73: cudova by si sa ale ja napriklad pod hlavickou takej skoly studujem, a aj ked studujem uplne iny odbor, tak s neho mam dost podstatne informacie co sa tyka fungovania zelenych technologii a tiez Globalnej vodnej politiky , dotacii a legislativnej podpory EU do energii. ale myslim ze tych informacii je tak pramalicko, ze po precitani par stranok na nete je to uplne rovnake, ba priam vyhodnejsie ako VS.

Tiez si chcem doplnit vzdelanie, ale po precitani studijnych programov ekonomickych skol na Slovensku som bol trochu sklamany, chcelo by to nejaku renomovanu skolu v zahranici :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Abych reagoval na původní otázku:
Jak znám české VŠ tak pořádný obor se zaměřením trading/makléřství/.... + informatika tu těžko najdeme.
Spíš bych doporučil se zaměřit studijně na IT - to je k tradingu dobrý předpoklad, protože schopný programátor/analytik/project manager/tester/... může vydělat poměrně rychle těch x-tisíc $ potřebných pro trading + obvykle flexibilnější prac. doba = lepší možnost studia obchodování a tradování samotného. A krom toho - práce v IT obvykle vyžaduje a procvičuje angličtinu a to je asi pro tradování naprosto zásadní (protože lidí podobných těm zde na fóru, co pomáhají ostatním svými překlady atp. je málo, takže každý trader by měl anglicky alespoň rozumět)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Virgee -myslím, že to asi nebude to pravé ořechové. Angličtina je hodně dobrá pomůcka (řekl bych, že je to jeden ze studijních předmětů na většině univerzit), programování - no nevím. Asi největší váhu bych dal ekonomickému vzdělání-makroekonomika (a tudíž chápání souvislostí). Ale taky lze obchodovat s matematickými základy, s čistou hlavou (kouřovými signály) a nebo s truhlařinou (popř. s dokončeným oborem mechanik opravář zemědělských strojů). Z univerzit bych zvolil VŠE (ne vše) a nebo třeba Harvard či UC (Berkeley). Nesmíme opomenout fakt, že sposta u nás založených soukromých univerzit chrlí nedouky jak na běžícím pásu (na rozdíl od kulturního světa - třeba anglosaského). Jinými slovy - forex může začít dělat každý, pokračovat budou pouze někteří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím s Tebou - plně. Já něříkám, že člověk potřebuje VŠ - ale otázka byla, jaká VŠ je na informatika + něco s tradingem. Programování samozřejmě také není pro trading třeba.
Angličtina je předmětem asi na všech univerzitách, ale ta úroveň... není všude úplně dobrá (spíše málokde za něco stojí). Dobré také je, že Tebou zmíněná makroekonomiE se dá také studovat (na IT školách někdy povinně, někdy je to volitelné, volitelně klidně na filozofii).
Kdybych se ale rozhodoval mezi ekonomkou a IT -> jdu do IT, protože IT má lepší uplatnění (i když s ekonomkou to určitě taky není takový problém jako např. se sinologií ;) )

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...