Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Novinka: kniha Kompletní průvodce obchodováním komodit [I] od Larryho Williamse vychází v češtině


Doporučené příspěvky

Tak financnici... totálne ma prekvapujete (z tej lepšiej stránky), za dva mesiace vyjde aj kniha COME INTO MY TRADINGROOM od Dr. Eldera... super... super... som rád, že ste.. lebo ak by ste neboli trebalo by vás vymyslieť... držím palce.. nech sa vám ďalej darí... a teším sa aj na ďaľšie knihy...

S pozdravom Nickirout...

Nerozumný sa tešia zo ziskov náhody, skúsený len zo ziskov múdrosti. Demokritos (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To tomnes

Proč nevydáte nějaké knihy, které jsou vaše nejoblíbenější případně podle vás nejlepší? Často jste zde například chválil knihy od Douglase, Zurich axioms atd. Zde cituji vaše slova:

"Kniha Marka Douglase Disciplined trader však jednou pro vždy bude alespoň pro mě mezi knihami o tradingu naprosté číslo 1. Douglas učí myslet jako trader a jeho knihy jsou pro mě nejlepší knihy ze všech co jsem kdy o tradingu četl. Jeho knihy jsou alfa-omega celého tradingu. Osobně čtu Douglasovi knihy dnes a denně a i po několika letech se z nich mám stále co nového učit. Vřele doporučuji knihu Trading in the Zone. Dle mého názoru nejlepší kniha o psychologii obchodování, jaká kdy byla napsána. A že jsem jich přečetl. Trading in the Zone je další z knih, kterou zkrátka „musí“ mít na polici každý úspěšný obchodník. Zurich axioms jsou dle mého názoru spolu s Douglasem nejlepší knihy, které může člověk pročíst."

Mám ty dva Douglase i Axiomy v angličtině, přesto bych si je rád přečetl i česky a velká část lidí tady na Finančníkovi určitě taky (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tato kniha v řadě pasáží pěkně rozvádí Williamsovy přístupy z ostatních knih a já jsem třeba pochopil některé věci do detailu až v této knize, protože v těch ostatních o daném postupu již hovoří jen ve stručnosti. Zde jsou např. patterny, které Williams obchoduje dodnes pěkně graficky podrobně znázorněny, což Willliams jinde nedělá.
Chtěli jsme mít Williamsovy knihy ucelené, proto tento titul, byť je starší. Holt takový systematický přístup a je na každém, co chce mít ve své knihovně a co nikoliv.
Knih je obrovské množstí a každým dnem se objevují další - věřím, že moderních knih se zhostí nějaké klasické vydavatelství, které má pro to určitě i lepší možnosti rychlé distribuce atd., protože moderní knihy o to rychleji zastarávají. S Tomášem určitě neplánujeme práci vydavatelství suplovat, spíš je náš záměr podělit se o několik málo titulů, které mají pro nás nadčasovou hodnotu a ze kterých jsme hodně čerpali.

Trhy se určitě mění a je třeba na změny reagovat, na druhou stranu určité základy v přístupech zůstávají stále stejné. Williamsovy knihy nejsou obchodním systémem, který by měl člověk začít obchodovat, ale mohou poskytovat zajímavé inspirace k taktikám, které mají obecnou platnost. To je můj osobní pohled, který nás s Tomášem vedl k tomu, že jsme se rozhodli takové tituly na naše vlastní náklady nakoupit, přeložit a risknout jestli o ně bude zájem.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To everest - ty knihy na sebe moc nenavazují, tj. jedna bez druhé smysl dávají (Williams se v obou knihách zaměřuje na různá témata). S druhým dílem uvidíme jaké zkušenosti budou s dílem I - ono je to přeci jen dost celkově náročné knihu vydat. Pokud bude zájem, tak druhý díl bude také.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radku, Williamsovo dílo jsou hodně podklady k přemýšlení a inspiraci, nejde moc jednoduše stanovit nějaké pořadí. Moje nejoblíbenější jsou Dlouhodobá tajemství, to je jednoznačně jeho nejlepší kniha. V těch ostatních ale najdete zase řadu drobností, které pak dohromady dávají smysl. Slevy bohužel neplánujeme.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nechci se nikoho zastávat, ani nikomu radit. Ale vést diskuzi, zda si koupím knížku za 30 dolarů (ani ne 1 průměrný SL), mi přijde zbytečné. Buď si ji chci koupit, stejně jako např. Dicka Francise, Agathu Christie či nějakou jinou beletrii nebo ne. Je to normální cena za knížku na trhu se "speciálním zaměřením". Pokud mi přijde předpotopní, tak si ji jenom nekoupím. A pak je tu možnost dojít do knihovny a tam si ji půjčit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To all,
nechcem sa ani ja nikoho zastávať.. ale misak a tomnes,petr majú pravdu.. cena knihy je zlomok ceny SL-ky .. a ako fxtrader som načerpal hodne zo všetkých kníh, ktoré doteraz financnik.cz vydal... Najmä long term secret.... mi vnukol niekoľko super myšlienok-nápadov... ohľadne pravdepodopnosti... ale to je niečo iné...... Ja absolútne nehľadám OS atď... ale smer ktorým sa vydali úspešný traderi a tým zvyšujem svoju pravdepodobnosť uspieť v trhoch... Najviac je zaujímavá tá časť kde sa Larrie rozpisuje o prehrávajúcich obchodníkoch to je mimoriadne inšpiratívne a užitočné.. Čo sa týka druhého dielu.. najprv ak dobre viem od tomnesa má vyjsť COME INTO MY TRADINGROOM ...až potom ostatné... Osobne veľmi veľmi si prajem aby raz financnici vydali aj knihy od Douglase...

S pozdravom nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...