Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak na software pro obchodování [2] - problematika dat


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 45
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Díky za uvedení do problému. Máte někdo zkušenosti s kvalitou dat u opentick.com? Nabízejí realtime book data z ECN (Bloomberg, Island) a CBOT zdarma; Level 1 z NASDAQ a NYSE po $1 měsíčně (prý jen poplatky burzám). NinjaTrader při nastavení dat z opentick.com tvrdil, že "known issues" s těmito daty je, že jsou "unfiltered". Co to znamená?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
docela me prekvapuje, ze jsem se na techto strankach jeste nesetkal
s nastrojem VisualChart (snad je mozno jmenovat, odkaz neprikladam),
ktery pouzivam uz pres 1.5 roku.
Software jsem si stahnul zdarma, mam k dispozici historii EOD i intradennich(!)
dat mnoho let zpatky zdarma, a je k dispozici VisualBasic programovaci platforma,
coz mi jako programatorovi nesmirne vyhovuje pri tvorbe ruznych backtestovacich
strategiich. Plati se jen za "realtime" data pri pouziti jako frontend obchodniho nastroje,
ale na ruzne zpetne analyzy naprosto a doslova k nezaplaceni:).
Samozrejme ma i sve mouchy, ale nechce se mi zachazet prilis do podrobnosti...
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To peha123

Zdravim, zkousel jsem zminovany VisualChart 4, ale prosim o radu - jak se muzu zdarma dostat k tem EOD datum? Pri prihlaseni po nainstalovani to chce meno a heslo, a pri registraci se musi zaskrtnout /nejde od/ Connexion fee Visual Chart, coz je za 35euro mesicne. Mam pocit ze to asi bez toho poplatku nepujde, tudiz to neni zdarma. Dik za pripadnou odpoved.

Pioneer

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pardon, muj predchozi prispevek patril pioneerovi

mira_k:

Pravda, pravda, uz si vzpominam, ze sem tu minirecenzi zahledl, ale neni zde ani zminka o intraday datech zdarma a pak tu jeden cte, jak lide resi, kolik zaplati jen za e-mini, nebo kde sehnat par kontraktnich mesicu zdarma a tady se to na me vyvali nekolik let dozadu, vc. ticku. Dokonce si to i vyexportuju do textaku.
Samozrejme, ze zrovna ted, kdyz chci zjistit, jak hluboko do historie se dotanu, tak mi stahovani nefunguje.. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to osicka:
Opentick jsem pouzival spolu s NinjaTrader, a realtime stream dat je velice perfektni. Problem byl ale se stazenim historickych dat(intradenni data se nestahli ten den, ale jakoby az druhy den, tedy nebylo mozne zacit obchodovat v 6h, pze data pred sestou hodinou ten den nebyly. Jedna se pravdepodobne o deleyed data stream)... pouzival jsem jen YM ktery je zdarma.

to karaev:
IB co vim tak mnoho lidi nedoporucuje ani na RB. Nemaji ciste tickove data.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To karaev:

Používám datafeed IB a obchoduji LIVE ER na RB 15ticku. Určitě to jde, ale do budoucna bych to chtěl určitě změnit. Co mě ale brzdí je front end. Příkazy jsem si zvykl zadávat přes bracket trader a jsem max. spokojenej. Navíc od samého začátku používám SC, a ani tu se mi nechce měnit. Zkoušel jsem trial datafeed TransAct. Ale, a to je můj dotaz pro někoho, kdo to používá, jejich front end se mi zdál naprosto příšernej, a porovnáním s BT. I když na videu na jejich stránkách to vypadá o dost líp. Může mi tu někdo říct, jaké má zkušenosti s frontendem od TA? (řízení více kontraktů, automatické zadávání PT, posouvání SL ...atp) Napojení dat do SC naprosto v pohodě, data se zdají být taky celkem OK, takže mi zbývá jen ten frontend. (a požadovaný počet obchodů za měsíc)

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

phynek:
diky za informaci. Me jde prave hlavne o to abych mohl pouzivat Quote Tracker jako charting software... IB jsou jimi podporovani takze bych to mel vsechno v jednom. Kdyz je to ale s tema jejich datama kdo vi jak, tak budu muset brat data zvlast od nekoho jineho. QT podporuje napr. eSignal, IQFeed tak uvidim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to karaev:

Já používím IB+SC+BT a musím říct, že to jde. Výsledky jsou podobné jako v roomu u WCCI. Do budoucna bch ale chtěl něco lepšího. Zatím, pokud mám problém s obchodem, je většinou v mé hlavě. Takže nespěchám. Ale rád bych nějakou zkušenost s alternativou.

Díky

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...