Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Videotutoriál: NinjaTrader a obchodování v DOM


Doporučené příspěvky

parada NT se mi moc libi a zamlouva takze cim vic se naucim tim lip moc dekuju za vsechny takove jako sem ja. Chtel bych se zeptat jeste petra s tomasem jestli by se nepodivali i na ukladani realtime dat ktere mam nekam do souboru ktere bych pozdeji vyuzil k backtestu nebo k uploadu pro ostatni na financniku dekuji moc mam napojeni jak na opentick tak zenfire kdybych vedel jak je tahat do souboru a nasledne zase importovat z5 do NT natahal bych co nejvice dat pro ostatni na financniku.

Preju hodne stesti v dalsim uceni ci obchodovani

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen bych upřesnil informaci, že se přes NT nedá zdarma naživo obchodovat.

Dá. NT na svých stránkách o téhle možnosti nepíší, zato brokeři (např. Mirus futures, AMP futures) ano.
Bohužel je do dost omezené obchodování, protože tam nejdou právě tyto AMT, OCO příkazy apod.
Ale živé obchody ano, bohužel jen na bázi ručně zadávaných příkazů k nákupu či prodeji. Více o tom nevím, stejně si jej na to ostré obchodování předplatím

Zajímavá je i možnost si jej nepředplatit, ale koupit. Stojí to asi 1000 USD a pak už nic neplatíte, takže oproti možnosti pronájmu je to investice, která se vrátí asi za rok a půl (nájem je asi 60 USD za měsíc). Pro začátečníka možná velká investice, později si myslím, že holý nesmysl to nekoupit.

Jinak právě ty ATM jsou skvělá věc, pro FinWin tam mám pro každý pattern jeho SL a PT a jen podle formujícího se patternu vyberu správnou položku z komboboxu a nic nikde nehledám nebo nemusím držet v hlavě, je to super.

S NT jsem zatím spokojen velmi, takže SCH už ani dál nezkoumám, stála mi jen za hodně zběžný pohled, zato tohle mi učarovalo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Dobrý večer.
Tak tento program se nedá porovnat ani ve snu s platformou od GCI Gold něco a to jsem si myslel jak je program od GCI skvělej.
Tento mi na první pohled po nainstalování přišel moc náročnej a byla to překážka, kterou jsem přeskakoval několik hodin, než se mi podařilo se v něm zorientovat, propojit grafy, spustit simulaci atd...

Ještě nyní nevím na co je spousta věcí, přijde mi dost věcí nepřehledných, ale to jen proto, že nevím kde jsou schované. Třeba když otevřu obchod a nemam zadaný limitní příkaz z ATM, nepřišel jsem na to, jak jej dodatečně vložit.

Chtěl bych poprosit Petra (pokud budete tento příspěvek číst), jestli budete v tutoriálu na TN pokračovat a postupně projdete i Accounts a mnoho dalšího.

Každopádně mi to přijde jako fantastickej program a věřím, že se s ním musí bezvadně obchodovat. Škoda že neexistuje v češtině, nebo českým manuálem a nebo nápovědou. (Nechce jí někdo přeložit? :-)) )

Takže díky za odpovědi a Petrovi a Tomoci za skěle odvedenou práci.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

AIRRR

Jestli se Ninja dokáže srovnávat s GENESIS? To velice záleží na tom, k čemu ten program chce člověk používat, jestli umí programovat atd. Oba dva jsou na zkoušku zdarma, proto by bylo podle mě nejjednodušší si oba nainstalovat a prohlídnout si co umí.

Používám asi rok Genesis. Důležitý je v něm pro mě množství okamžitě dostupných historický dat, i tickových. Jednoduchost programování, jak vlastních indikátorů, tak i strategií.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...

Jo live bych to také potřeboval ... ale zapnul bych spíš short, mám je raději ;-)
Ale k dotazu: Při napojení na "Simulated data feed" se objeví na monitoru takový potenciometr, kterým se hýbe tam, kam chcete, aby šly trhy. Pokud tam není, je něco špatně. Jde to JEN pro ten simulated data feed, který začíná na nějaké nakonfigurované ceně a pak se hýbe, jak se mu řekne ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...
×
×
  • Vytvořit...