Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: O čem je trading (5) - tempo


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 40
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

myslim, ze nejde vubec o to, ze uz tu tohle tema bylo probirane v mnoha clancich (lec trochu jinak podane), jde o to, ze je to dulezite tema..a protoze myslim, ze skutecne plati, ze opakovani je matka moudrosti, myslim, ze cim vic se novacek bude setkavat se stejnymi pravidly (dulezitymi) tim lip je prijme..
alespon u me to tak bylo..cim vic sem o tradingu cetl, tim vic se veci opakovaly, a tim vic sem si je vybavoval a fixoval do pameti a prijimal za vlastni..zkratka kdyz novacek narazi na neco co uz cetl dvakrat ale jinak podane, rekne si "aha, to uz sem slysel.." a jeste vic si to zafixuje a zaradi, a tim rozviji pamet a mysleni..
je tu uz zrejme spousta zkusenych traderu (mozna radoby traderu), kteri opovrhuji clankama na financniku pro jejich stejnorodost, nebo jednoduchost..ja ale myslim, ze takove clanky jako tenhle nikomu uskodit nemuzou, byt je zkuseny live trader..minimalne si oddechne pri peti deseti minutach cteni, a kdyz si rekne "jo, to vim, znam, souhlasim" jedine dobre pro jeho tradingove sebevedomi..vic nez obsah clanku podle me lidem uskodi nebo bere energii remcani, nadavani a opovrhovani..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V podstatě tu máte kousek pravdy všichni. Je pravda, že to co je řečeno v článku tu bylo napsáno už vícekrát, avšak tentokrát to bylo zase jinou formou, byla použitá jiná srovnání, atd. Takže pro některé začínající tradery může mít článek přínos v náhledu z jiné strany.
A potom je tady ještě jeden aspekt, kvůli kterému tento článek chápu: Je součástí seriálu článků! Stejně jako tu byl seriál o psychologii, ve kterém se taky určitě věci opakovaly, a další, tak seriál "O čem je trading" se snaží dát komplexní pohled na trading zase jinou, srovnávací formou. A pro začátečníky není nic cennější, než tyto obsáhlejší série článku podávající ucelenější pohled na věc a díky nimž nemusí prolézat historii samostatných článků.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to All

Nechápu, proč tolik kritiky na Tomášův článek? Já osobně sem vděčný za každý článek, kterým Tomáš nebo Petr obohatí tyto stránky. Pro mě osobně je to motivace a vůbec mi nevadí, že články v podobném duchu zde již byly publikovány.
Tomáši, díky za motivaci do další práce :) (tu).

Přeji Všem hodně úspěchů (tu).

Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že je potřeba nezapomínat, že se jedná o soukromý web Petra a Tomáše s bezplatným přístupem a je teda plně v jejich režii, co a kdy zveřejní.
Na druhou stranu určitě neni od věci napsat pochvalu či kritiku na článek, ale myslím, že kritika i s nápadem do budoucna, o čem psát, je efektivnější.

Osobně bych třeba uvítal českou verzi stránky elitetrader.com, třeba formou nové záložky na Finančníkovi :), Finančník má návštěvnost přes 5 000 lidi denně, tak by určitě bylo hodně názorů a zkušeností. Nevím, jak by to bylo s hodnocením brokerů, kteří nemají licenci v ČR, ale software nebo knihy by neměl být problém. Vím, že řada věcí je rozhozena po diskuzním fŕou nebo mainwebu, ale občas dohledat reference na ten který program moc nejde.

ať se daří,
Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...