Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Otázky a odpovědi ohledně systému FinWin v souvislosti s přechodem ER2


Doporučené příspěvky

Situacia na trhoch je aktualne naozaj volatilna. Avsak, na moje prekvapenie, testovana strategia zalozaena len na divergenciach mi minuly tyzden nadelila slusny zisk. Samozrejme len na sim ucte :) V tomto obdobi obchodovat live je naozaj viac riskantne a narocne ako doposial.
Strategia kt. som pouzil bola velmi jednoducha.TF 3min, SL max $200. Umiestnenie SL 2 ticky za posledny extrem swingu. PT na zaklade RRR 2:1. Obchod zrealizovany len za podmienky ze ma potencial zisku minimalne cca 1.5xSL.
Uvidime ako sa to vyvinie tento tyzden. Vyzera ze $700 billion bailout plan je schvaleny :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to MerQury:

Sierra má vestavěný indikátor CountDownTimer, který odpočítává jak čas, tak volume, tak ticky, takže ho můžeš použít pro odpočítávání, kolik ticků chybí do konce svíce.

A navíc u tickových grafů Sierra v části grafu, kde je popisek s tickerem trhu a cenami je i automatické počítání kolik ticků už uběhlo na tvém grafu, takže ani ten indikátor pro zpětný odpočet nepotřebuješ.


A jinak obecně k obchodování, obchoduji až odpolední seaci kvůli práci a minulý týden se vůbec obchodovat nedalo, protože chyběl volume. Musel to být ráj skalperů. Tak snad se to teď zlepší, po tom schválení by se mohly objemy vrátit a mohlo by to být zase trošku bezpečnější obchodovat.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak ja v tom ziaden problem nevidim. Divoke signaly predsa filtrujem a do peknych obchodov vstupujem. Nevsimol som si, ze by sa nieco zmenilo, akurat som mal v posledne dni menej obchodov ako zvycajne. Volume grafy nepouzivam a na 3 min som si fakt ziadnu drasticku zmenu nevsimol. Obchodujem ako predtym a vysledky sa mi nezhorsili. Akrat trendy su moc kratke.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je tedy pravděpodobné, že na E-mini 2 za cca 3 měsíce budete hovořit o jiných, nových "vylepšeních" díky nové situaci na novém trhu než na předchozím E-mini 2?

Tak jako jsem díky backtestům získal určitou důvěru pro FinWin, tak jsem stejně tuto důvěru získal i pro Tomáše a Petra a tudíž sdílím přinejmenším Tomášův optimismus. Všechno může být i jinak, ale... uvidíme =)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim,,, kazdy den si sledujem na barchart.com priebeh e mini trhov. sledujem si ich na 5 minutovom grafe. cielom je zistit si, aky vplyv ma spominana kriza. vsimnut si mozete medzidnove skoky a permanentne poklesy. rad by som prijal nazory na to co si myslim -
1. volume je tam cca 1000 az 8000 za kazdych 5 minut,, z tohto titulu som toho nazoru, ze trhy sa daju obchodovat.
2. krasny padavy downtrend - idealne na short pozicie
3. suhlasim s dalsimi diskutujucimi - znizena uspesnost systemu v dosledku skokov - ja osobne by som drzal stop-loss ako mam natestovane, nieco predsa len vyjst musi,,

kedze este ucet nevlastnim, a len backtestujem a sledujem si priebeh a dopad financnej krizy, moje nazory su len typu, co by som asi tak spravil.
jedna vec ma vsak zaujima, predpokladajme, ze je volume v norme, je kriza, ceny padaju, kazdy predava... ked pojdem do shortu,, kupi to vobec dakto odo mna, aby som vstupil do obchodu? a ked budem chciet vystupit ? toto mi nie je celkom jasne...
kazdopadne, v tychto casoch by som ja radsej neobchodoval. myslim si vsak , ze sa blizi nova era - stabilita a volume obchodov bude na nas, malych, na prvy pohlad bezvyznamnych ludoch.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to marko9999:

být tebou, tak bych se vůbec nebál, že nedostaneš šanci vstoupit do obchodu. Pokud půjdeš za market, tak se najde vždycky někdo, kdo tvůj příkaz vypáruje. Sice v případě těch rychlých pádů chytneš velké slippage, ale do obchodu se dostaneš.

A obecně k FinWinu z emini2, obchoduji ho na demu a je teď míň obchodů, kvůli volatilnějším úsečkám, ale pořád je to ziskový měsíc. A trh dělá velké pohyby. Sice ty největší jsou bez korekcí, takže do nich nejde naskočit, navíc jsou pekelně rychlé, ale i tak je dost ziskových pohybů. A pohyby, ze kterých dostanu 6 bodů bohatě stačí, a když přijdou třeba 3 za měsíc, tak naprostá spokojenost.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro me je tento clanek prinosny predevsim rozhodnutim na nekolik tydnu vynechat obchodovani a pockat si az se situace na trhu dostane do "normalu". Myslim, ze ne kazdy toto dokaze. Asi se jiz dost traderu naucilo pockat si na obchod par dni, ale cekat na obchod nekolik tydnu je dle me jiz nova uroven discipliny.

Karel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Úterý 30. 9. pro nás všechny myslím připomnělo jednu věc a to pohled na trhy z hlediska technické versus fundamentální analýzy. Kdo by si fundamentalistů vsadil, že po odmítnutí "ozdravného" plánu kovboje z Texasu a jeho administrativy půjdou thy nahoru ??? A všímáte si toho co já ? Čím více se píše o drahé ropě, kukuřici, pšenici..... tím větší je pravděpodobnost, že se trh otočí. Nepíše se o finanční krizi už opravdu hodně ? Rovněž mě potěšilo, že my co používáme Tradestaion máme po přechodu ER2 na TF data zadara oproti původním 25 $. To poteší. A vzhledem k masivní reklamě na TF v amerických médiích věřím, že se situace brzy nejen vrátí do normálu, ale možná přinese i nové, dosud netušené možnosti. Vzhledm k tomu, že zatím obchoduji pouze na SIM účtu, nemůžu posoudit, zda bych se odvážil kliknout v reálu, ale na doporučeném menším TF, tedy 430 ticků, se situace dnes už zdála kupodivu docela normální a zadařilo se i pár (doslova) obchodů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...