Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pár rad a tipů pro „boj“ s obchodním software


Doporučené příspěvky

Pro ty z Vás, kteří uvažujete o počítači Mac, již delší dobu existuje možnost provozovat na Macu i Windows. Software, který jsem pro trading zatím vyzkoušel funguje zcela bez problémů (Trade Navigator, Meta Trader, 4x-mm). Souhlasím s tím, že kdo se chce věnovat tradingu musí se naučit počítač ovládat. Není to žádná věda, jen chtít.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S trochou drzosti a hromadou odhodlání se dá samozřejmě obchodovat i v Linuxu. Pokud je pro vás osobně (stejně jako pro mě) Windows z jakéhokoli důvodu nezvládnutelná oblast, vždycky si jako barani musíte prosadit vlastní způsob, a jste ochotní oželet většinu programů, které se pro Windows nabízejí, lze určitě najít i alternativní cestu. Na přiloženém obrázku je běžící obchodní platforma InteractiveBrokers (zcela bezproblémová) a jednoúčelový udělátor na intradenní obchodování (grafické nastavení SL a PT, kalkulace rizika, automatický management obchodu, evidence). Data mám uložená v SQL databázi, pro backtesty používám sadu různých sql skriptů, programů a tabulek, evidenci si vedu v tabulkovém kalkulátoru OpenOffice. Mnoho dokumentace mám ve Wiki, ale většinu studijních poznámek a materiálů stejně vedu ručně. Po půlročním intradenním gamblingu (naštěstí jen papertrading) a snahách vyloučit z obchodování emoce jsem si našel a ověřil méně hektický způsob a pustil se do obchodů naostro (ufff, daří se). Místo složitého kombajnu na intradenní obchody bych teď uvítal jen prostý SMS hlásič - na druhou stranu si říkám, jestli by mi to vůbec pomohlo snížit to emocionální napětí spojené s obchodováním a jestli má smysl s něčím takovým ztrácet čas. Takže pokud se na to cítíte, můžete obchodovat klidně i v Linuxu. Ale drtivé většině lidí - takřka nikomu - bych to nedoporučoval. Ale stejně tak bych většině lidí doporučil, ať se drží dál od obchodování.

7817

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přidal bych taky jeden dobrý tip pro „boj“ s obchodním software. Jednou z prvních věcí, který dělám po nainstalování nového softwaru je vytištění seznamu klávesových zkratek (anglicky Hotkeys, Hot keys apod.) Ty si potom všechny vyzkouším. Nepoužívám je všechny, ale jen ty nejdůležitější, pro často opakovaný úkony. Toto velice urychlí a usnadní práci (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě bych připoji poznámku o zálohování. Osobně si pravidelně každý týden kopíruju změněné, důležité soubory do jiného počítače nebo fashku. Není snad nic horšího, než když si omylem smažu soubor nebo nějaký adresář, kde mám například obchodní deník s několika měsíčním obchodováním.
Připojuji se k názoru, že bych uvítal, kdyby se výrobci SW pokusili uspokojit lidi, kteří nativně MS Windows nepoužívají. Práce s Windows a jeho správa je skutečně boj a ne levný. Očekávám však změnu.
Ať se daří:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
s Windows na Macu je to nyni jednoduche. Zatimco drive se to resilo prostrednictvim virtualizaci, do doby co maji Macy procesor Intel, muze tam Win bezet nativne; zadne problemy s vykonem nepoznate, a je slusna pravdepodobnost, ze naopak ty Windows pobezi rychleji, nez jste zvykli (na stolnich Mac Pro je to "fucak").
Za prve muzete na Mac uplne "normalne" nainstalovat Windows, a nasledne si pak vzdy vybrat, do ktereho systemu bude pocitac startovat.
Za druhe muzete pouzit nektere z reseni, ktere umozni prakticky paralelni beh obou systemu.
Samozrejme je potreba prislusne Win legalne vlastnit ...
Jinak, rada platforem uz pro Mac je, bud v samostatne verzi, nebo je to Java ... a rada veci neni a kdo vi, kdyz bude (MT4 apod).

Pekny den :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rád bych se Vás zeptal na následující. Na stránkách Bracket Traderu píšou, že lze backtestovat bez připojení na IB. Jako datafeed je možný playback od eSignalu snad na jakýkoliv trh bez nutnosti být na eSignal registrován. Zní mi to jako rajská hudba:). Včera jsem se pokoušel o instalaci, dle návodu na stránkách Bracket Traderu. www.bracket-trader.com/esignal.html
eSignal i BT se mi podařilo nainstalovat bez problému. Skončil jsem bodem 4 u eSignal side setup po přetažení souborů se objevil skript a u dalších souborů výzva k zadání hesla... co s tím, nevím ...
Mate-li někdo zkušenost s rozběhnutím tohoto řešení, písněte, prosím.
Předem díky, ať se daří:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny ...:)
....jenom mala, ale dle mych zkusenosti velmi dobra pomucka pri instalovani noveho (jakehokoli) software.....vzdy si vypnu vsechny programky ktere mi bezi v pozadi a pokud jsem si jist, ze software, ktery se snazim nainstalovat, je opravdu duveryhodny, tak si vetsinou vypnu i antivirovy program......doufam, ze to nekomu pomuze....ja jsem zatim nainstaloval vse co jsem chtel......
Im_rich

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...
×
×
  • Vytvořit...