Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Novinky v denících pro backtestování a vyhodnocování parametrů obchodních systémů


Doporučené příspěvky

Zdravím, děkuji Petrovi za skvělý článek, má osobní situace byla takova,že jsem chtěl vždy svuj excelovský deník ,do kterého si budu zapisovat obchody a sám si v něm naprogramuji funkce pro výpočty a tak bude jakože ,,muj vlastní,, .jenže po krátké době jsem zjitil ,že to neni tak jednoduché a zabralo by programování spoustu času, který raději strávím u grafů, tak sem pořídil J.A.tester a vůbec nelituji . Je supr ,usnadní mnoho práce které by se museli počítat ručně a má mnoho vyhodnocujících faktorů. a je v čestině coš je velikánská přednost, má kvalitní servis viz stránky, takže můžu jen doporučit.

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
také musím poděkovat za další přínosný článek.

Před všemi autory uvedených nástrojů smekám a velice oceňuji jejich schopnosti a práci.V budoucnu se asi osobně rozhodnu pro zakoupení J.A.Testeru,který je bezpochyby na absolutní profesionální úrovni a věřím,že po zdokonalení v jeho obsluze přinese traderům mnoho užitku.

Rád bych se touto cestou zeptal jestli starší "excelovská" verze J.A.Testeru pracuje i v Open Office nebo potřebuje nutně excel a jestli je nějaká poslední verze dostupná ke stažení.

Dále by mě s dovolením ještě zajímalo z řad vás zkušenějších,jaký máte názor na výběr obch.deníku pro začátečníka,který se teprve chystá začít backtestovat.Může mít podle vás své výhody rovnou pořízení nástroje typu J.A.Tester 3 už jenom z toho pohledu,že se s ním člověk od počátku perfektně sžije a nebude muset v budoucnu řešit bolestivý přechod ?
Přece jenom takových změn SW,strategii,patternů atd.bude jistě celá řada,tak je otázka jestli alespoň deník nemít vyřešen jednou provždy.

Díky za každý názor
Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stomas:

pro uplne prvni backtest neni potreba nic sofistikovaneho..klidne vam bude stacit uplne zakladni tabulka, klidne i bez automatickych vypoctu, kterou si muzete udelat sam...samozrejme ze alespon zakladni automaticke vypocty vam ulehci praci..ale klidne je muzete az postupne zakomponovavat do dalsich deniku...

tot k tomu, pokud byste se rozhodl udelat vlastni denik...

pokud vlastni delat nechcete, projdete forum (pouzijte vyhledavani) a urcite par pouzitelnych deniku ke stazeni naleznete...do zakladu jsou urcite dostacujici...jeden je napr. tady: www.financnik.cz/forum/read.php?2,53116,page=1

prinejmensim se muzete ostatnimi inspirovat pri vytvareni vlastniho deniku..

majkll



Link to comment
Sdílet pomocí služby

stomas,

program J.A.tester 2.x obsahuje řadu maker (programový kód VBA) a nevím jestli OpenOffice s nimi umí pracovat.

K vašemu rozhodování s čím pracovat, asi nejvíce záleží jaké máte nároky, co všechno chcete v backtestu dělat. Na běžnou evidenci obchodů vám jistě postačí některá z free pomůcek. Pokud se budete chtít naopak testům věnovat důkladněji budete nejspíš muset uvažovat o něčem placeném.

Zvažte jak chcete k backtestu přistupovat, nakolik důkladně/podrobně se mu chcete věnovat a nejspíš podle toho se rozhodněte. Mimochodem máte přeci možnost většinu programů vyzkoušet v demo verzích, takže doporučuji některé vyzkoušet a udělat si vlastní názor.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Musím pochválit Alec, neboť odvádí dobrou práci na svém programu a přidává mu na hodnotě. Používám jej cca 2-3 měsíce a nejvíce mně potěšil právě nedávno přidaný modul position sizing a chystá se i Monte Carlo analýza :-)
Pokud se v programu vyskytne chyba, Alec reaguje velice rychle na jejím odstranění. Pravda, na začátku mi trvalo dva týdny, než jsem pochopil základy, ale na backtest je to super. Doufám, že na další rok dostanu slevu :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

J.A.Tester se mi libil svymi moznostmi a velmi mne zaujal. Bohuzel se mi nepodarilo v nem udelat jediny backtest, protoze jsem nebyl schopny do neho dostat data, ktera mam v textovem souboru. Ackoliv jsem z pocitacove branze a obvykle nemam problem se seznamit s funkcemi programu, tento program jsem proste nezdolal. Dal jsem tomu cca 16 hodin, kdy jsem cetl help, studoval menu a strukturu funkci, upravoval vstupni data, ale bohuzel.
Jinak funkce zajimave, cena zajimava ...

****(část textu smazána z důvodu inzerce )

Diky.
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mutton47,

pro zvládnutí programu je několik pomůcek:
- Nápověda v programu
- videotutoriály
- stručné návody Jak na to (především pomocí konkrétních obrázků)

pokud si i přes to opravdu nevíte s něčím rady, můžete mne kontaktovat např. prostřednictvím ICQ či Skype a můžeme probrat jednotlivé kroky. Snažím se na základě těchto postřehů průběžně jednotlivé pomůcky/návody vylepšovat.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JATester je skvela pomocka i ked s jeho excelovskou podobou som sa moc neskamaradil, vcera som testoval verziu 3.0 a musim povedat ze sa s nou pracuje o poznanie lepsie, podarilo sa mi uspesne vyhodnotit prve backtestovane obchody. Predsa mam ale jeden postreh pre autora na vylepsenie a sice pri vypocte obchodov som si vsimol, ze JATester rozlisuje ci je na oddelenie desatinnych miest pouzita ciarka alebo bodka, mozno je to len nastavenim mojich Windows (mam nastavene na US) ale ked som napr. PT nastavil na 3,6 a SL na 1,2 tak vysledky obchodov boli nezmysli (kazdy obchod v strate vyse tisic $) a ked som tieto hodnoty prepisal na 3.6 a 1.2 tak vsetko pracovalo korektne. Mozno by v programe stacila len mala poznamka ako oddelovat desatinne miesta. Ak to tam niekde je a som si to nevsimol tak sa ospravedlnujem. Inak aj tak dakujem za vyborneho pomocnika pri backtestovani a tesim sa na dalsie vylepsenia :)

wengreen

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 9 months later...

Dobry den, je nejaka moznost ziskat program BacktestHelper uzivatele Laadiis, ackoliv nejsem absolventem e-mini kurzu?
Jedna se o softwarove reseni, na ktere se jiz nejakou dobu snazim neuspesne na internetu narazit, abych mohl zacit s ucelenym a efektivnim backtestem. Zrejme nema smysl absolvovat placene seminare do nez vubec zacnu backtestovat, nicmene tento program by mi opravdu velmi pomohl.

Diky za odpoved,

Petr Stehlík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...