Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Když nevíte kudy kam (2): přestávka pomůže!


Doporučené příspěvky

pekny clanok, najma pre zacinajucich
uz za cias zakladnej skoly som si nejakym sposobom vsimol, ze to funguje, vzdy som mal rad matematiku a hlavolamy a take hlavolamy, tie mi dali zabrat, clovek sa dostal do kuta a nevedel "kudy kam", az ma z toho hlava rozbolela. vacsinou to koncilo tak ze som siel von zahrat si futbal s kamosmi pripadne iny sport, odventilovat sa mentalne, nejaka ta fyzicka praca pri ktorej netreba pouzivat velmi hlavu a ak ano tak inym smerom ako dany problem, no a samozrejme co sa stalo akoby zazrakom ked som sa vratil? hlavolam sa vyriesil .. a mam chut dokonca povedat ze sa vyriesil "sam" :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Další velmi dobrý článek,

Onen stav "vyššího podvědomí" je ve skutečnosti napojení se na kolektivní podvědomí ( nevědomí ) , které má celé lidstvo společné ( potažmo celé Universum). Proto ty nejgeniálnější myšlenky přicházejí ve stavu změněného vědomí, či relaxace ( meditace, spánek). V té chvíli se nacházíme na "vyšší úrovni bytí" a čerpáme částečně z nekonečné studnice Akáši. Každý dle svých individuálních možností. Zjednodušeně lze říci, že vše, co si kdo kdy myslel, viděl, či prožil, je v této úrovni zapsáno. Všichni vědci a vynálezci historie ve skutečnosti jen "opsali" ( a případně upravili dle rozumových schopností), co zde bylo už předtím, ale to už bychom se dostali na zoubek malinko více tabuizovaným tématům a otázek pozemských i mimozemských civilizací. Však i v moderní lidské historii můžeme vidět tyto paralely, mnoho vynálezů zde už bylo, a jsou znovu objevovány a znovu upadají v zapomnění.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

LOL.

Souhlasím s pointou článku, ale nemyslím, že je nutno jej zatěžovat mystickou terminologií a koncepty. Popsaný fenomén má poměrně jasné vysvětlení, kdy mozek v době relaxace zpracovává a třídí nashromážděné vjemy a zasazuje je do již existujícího znalostního kontextu. Výsledek se posléze v poznávacím procesu manifestuje jakožto "intuice", tj. ne zcela vědomá cesta ke správnému závěru, při níž jedinec využívá nahromaděnou a utříděnou zkušenost jakožto automatickou znalost. Nemusí se tak vědomě soustředit na každý detail dané úlohy a řešení přijde jakoby "samo".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Perfektní. I když momentálně nedělám trading, tohle přesně používám ve svém podnikání. Pomáhá mi procházka po lese. Nosím s sebou diktafon, když se objeví nápad, většinou jako blesk z čistého nebe, hned si to nahraju a můžu na něj zapomenout. Ten samý způsob používám při "meditaci", kdy pokud se nacházím v onom skvělém stavu mezi spánkem a bděním a přijde nápad, zmáčknu čudlík, nahraju a můžu dále meditovat. Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. Nápady takto získané jsou zatím 100% úspěšné. Díky za skvělý článek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bohuzel se stava, ze tyto prestavky jsou nekdy vynucene diky nedostatku kapitalu na obchodovani. Stala se me podobna vec a musim rict ze nebylo vubec na skodu prerusit trading na nekolik tydnu /i kdyz na zacatku prestavky jsem si myslel ze je to muj konec v tradingu a ze nejsem schopen dosahnout konzistence v zadnem bode/. Uvolnujici bylo to ze jsem nemusel denne sedet u live grafu a vse jsem si mohl v klidu usporadat. Snazil jsem se analyzovat chyby ktere jsem udelal. Asi neni nic dulezitejsiho, nez mit v teto fazi k dispozici vsechny grafy v tistene forme a prochazet je den po dni a vyhodnocovat podle aktualniho obch. systemu kde jsem chyboval. Po takove pauze jsem se vratil do trhu s jasnou predstavou jake jsou me dalsi cile a jak se jich pokusim dosahnout. Je opravdu dulezite rozdelit trading na dilci ukoly a ty se snazit postupem casu zvladat tak, aby jste systematicky nekam smerovali - ze to vezme cas je evidentni a ze to nejakou dobu bude trvat jsem zjistil uz davno. Dnes delam vse daleko uvolneneji a hlavne jsem prestal tlacit na pilu. Kolik traderu /ruku na srdce/ si dokaze stanovit jednoduchy cil v live tradingu - VEZMU JEDEN VSTUP DENNE a dodrzim toto pravidlo jeden tyden. Verim tomu ze ne mnoho traderu to dokaze. Ale prave tady podle meho nazoru zacina cesta profi tradera a je neuveritelne motivujici kdyz podobny ukol dokazete splnit. Uplne na zacatku meho obchodovani na burze jsem si myslel, ze je to pouze o vydelavani penez, dnes si myslim ze to byl hluboky omyl. Trading je o postupnem prekonavani drobnych prekazek a ukolu, krere vytvari pozitivni prozitky a vzorce chovani v nasem podvedomi. Myslim ze je to cesta, ktera vede jak k materialni tak i duchovni svobode, kterou alespon ja v tradingu hledam.

hodne trpelivosti a kocentrace preje focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdraví Vás AS,

Obávám se, že bohužel nedíte pravdu. Je třeba si uvědomit, že karteziánský materialismus je v posledním tažení. A nepotvrzují to jen mystici, ale i Kvantová fyzika a zákon Relativity. Vesmír není náhodným shlukem, je to přesná a řízená hierarchie. Stejně tak je mozek je pouze nástrojem na fyzické úrovni, nikoliv skutečným výkoným orgánem ( bylo vědecky dokázáno, že i když byl mozek jakožto orgán zničen nebezpečným vlněním, člověk dále žil a všechny tělesné funkce zůstaly zachovány). Jako je naše tělo odrazem těla vyššího, má i mozek takovouto strukturu. Kdejaká "vědecká" a "psychologická" vysvětlení již bohužel nestačí. Tonoucí se stébla chytá, ale myslím, že je čas udělat krok vpřed. Nebo snad není patrné, kam nás dovedla současná filozofie ? Stačí se rozhlédnout kolem sebe.

Každopádně ať již si tyto fenomény vysvětlujete jakkoliv, jedno je jasné, funguje to.

Přeji mnoho úspěšných obchodů.

Affinity.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdraví Vás focus,

Plně s Vámi souhlasím. Jeden obchod denně. Pokud je ztrátový, a jste zkušenější, udělat ještě jeden, abychom mohli případně smazat ztrátu a být lehce v plusu. Takže jeden obchod. Zapsat do deníku, udělat si poznámky, udělat si pocitový záznam, zakreslit chyby a nedokonalosti, zhodnotit vstup, zaklapnout počítač a jít s pejskem na procházku do parku :-))

Affinity

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vás paveln,

- 90% majetku světa vlastní jedno procento obyvatel ( především židovské rodiny jako Rotchildové a Rockefelerové)
- Prakticky polovina světa je negramotná
- Ve většině světa panuje bída a utrpení
- Neustálý boj o moc a války sužují celý Svět
- Nekonečné čerpání neobnovitelných zdrojů udělalo z naší Planety jednu velkou skládku, a snad jenom zásahem zvenčí jsme se ještě těmi jedy sami nezabili
- Lidstvo kontroluje zbraně naprosto neodpovídající jejich duchovnímu vývoji

A listina by mohla pokračovat v dalších xxx bodech. Je to jen špička ledovce. Ano, my se máme dobře. Na jak dlouho ?

Tím nechci naznačit, že jsem pesimista. Jsem nejbláznivější optimista. Věřím v lidi, věřím v lásku a věřím v to, že si sami budujeme svoji budoucnost. Jenže je si třeba uvědomit, že tu nejsme sami. A také, že jak zasejeme, tak sklidíme. K čemu nám bude veškeré nepoctivě nahromaděné bohatství ,ego, nenávist, když se přiblíží naše hodinka ? Zemřeme, všechno tady necháme a půjdeme s holýma rukama. Pár okamžiků slávy. Zase a zase, dokud se něčemu nepřiučíme. To by však bylo na závažnější filozofickou debatu a to sem, obávám se, nepatří. Nechci nic takového rozpoutat a můžeme se o tom samozřejmě pobavit na místě tomu vyhrazeném.

Každopádně, mít peníze je zodpovědnost, a měli bychom s nimi naložit moudře.

Přátelsky Vás pozdravuji a přeji mnoho štěstí v osobním životě i tomto skvělém businessu.

Affinity

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Affinity

Pesimisti jako ty píšou pořád to stejný, už od té doby, co se naučili psát :) Viz například:

"Všude je plno úplatkářství a korupce, děti nechtějí poslouchat své rodiče a každý člověk chce napsat nějakou knihu. Je patrné, že se rychle blíží konec světa. Nápis na asyrské desce z doby 2800 let př. n. l."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

- Prakticky polovina světa je negramotná
- Ve většině světa panuje bída a utrpení
- Neustálý boj o moc a války sužují celý Svět

Jo. Tohle se děje v místech, kde převládá mystický pohled na svět. Tam jsou lidé chudí, nemají co jíst, válčí a vymýšlejí filozofie "jak se vyhnout životu na Zemi" (leitmotiv většiny tradičních náboženství). V zemích, kde převládá ten "karteziánský materialismus" se lidé mají lépe než kdy předtím a v porovnání i s jejich (pra)rodiči žijí v luxusu. V zemích, kde převládá mysticismus, žijí celá tisíciletí ve stejné bídě. Novorozenecká úmrtnost 25%, střední délka života 40 let, smrt na triviální nemoci apod. Ty "materialistické" země jim ještě posílají léky a pomoc, takže ty statistiky již nejsou tak hrozné. Inu, každý se do těch "duchovně vyspělých" civilizací (Tibet, Indie, Jihovýchodní Asie apod.) může dobrovolně odstěhovat a udělat ten "krok vpřed".

Uvědomte si, že před "karteziánským materialismem" nebyla negramotná polovina světa, nýbrž drtivá většina, bída a utrpení nepanovaly většinou, ale všude, a válčilo se neméně. Nepolemizuji s duchovním rozměrem v životě, nýbrž s uměle vytvářeným konfliktem mezi "materiálním" a duševním/duchovním. Váš nepřítel je někdo jiný, než si myslíte.

"Bylo vědecky dokázáno, že i když byl mozek jakožto orgán zničen nebezpečným vlněním, člověk dále žil a všechny tělesné funkce zůstaly zachovány".
No, za to asi někdo dostane Nobelovu cenu...

P.S.: Studoval jsem (mimo jiné) fyziku. Co že to potvrzují kvantová teorie a teorie relativity? Z populárního výkladu vědy se často stává lidové náboženství...
Ano, západní věda není neomlyná. Jedná se o kontinuální debatu hledající koncepty, které nejsou v rozporu samy se sebou (vnitřní konzistence) a s pozorovatelnými fakty. Chybu je možné udělat vždy. Věda se od náboženství liší tím, že ji tváří v tvář realitě přizná a upraví své tvrzení.
Je vtipné, že na jednu stranu podrýváte "karteziánský materialismus" a zároveň se oháníte tím, že něco bylo "vědecky dokázáno". To by pro vás mělo být sprosté slovo nebo alepoň irelevantní, ne? Věda se přeci zabývá tím "neskutečným světem"...
Věřit samozřejmě můžete čemu chcete a ty, které to nezajímá, klidně považovat za duchovně nevyspělé, neosvícené slepce či nevykoupené hříšníky. Na jejich štěstí a úspěchu to nic nezmění. Osobně však preferuji jasná rozumná vysvětlení než nejasné mystické koncepty. Proto jsem reagoval na váš příspěvek. Debata se ubírá off-topic směrem a sám to nemám rád, tak někdy v relevantnějším vláknu nashledanou!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

takove diskuze sou mimo temata, a moc bych je do komoditniho obchodovani netahal , jeden ma vesmir, druhy boha, treti tau :) kazdy si najde to sve a nema cenu se tady prit se svojim nazorem proti jinym. A nevim jak to prispiva diskuzi k tomuto vecnemu clanku. Pro vetsinu lidi(i me) staci vedet o podvedomi a vedomi, psychyce ,emocich ,vire ,pile, pracovitost(v burze) nevim uz je to mimo misu. Kdyztak do sveho vlakna a nebo do vesmirno-filosoficky-nabozenskych webech.

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No neřekl bych, že toto je mimo mísu. Vždyť trading je především cesta k pochopení sebe sama, peníze jsou až na druhém místě. Pokud to takto nepojímáte, jak můžete tvořit svůj trading ? To je přesně to, co tady napsal paveln jednou větou. Vždyť většina pojímá vše opačně. Zeptal se vůbec někdo z Vás traderů sebe sama a opravdově, jestli trading je to pravé pro něj ? Happy trading přeji...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...