Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Live začátky intradenního obchodníka [8] – tipy pro první hledání prostoru pro zlepšení


Doporučené příspěvky

Skoda ze tento clanok nevysiel vcera. Mozno by som usetril 400USD. Druha strana mince je ze som si vcera uvedomil presne to iste a bola to velmi dobra lekcia, skoda ze "skolne" bolo trochu vyssie. Vcera som kvoli NEdiscipline pri vstupe vstupil o 3 tiky nizsie na bigV signaly ako som mal. To sposobilo, ze ma na chlp presne vyhodilo na korekcii pri downtrende ktory nasledoval (vcera trh TF od 16:26). Neskor som si zopakoval presne to iste a bolo to ako dejavu, miesto profitu 220, SL 150. A do tretice som to nevydrzal a klikol aj v poobednej seanse (aj ked vecer normalne neobchodujem). Zobral som 2v short signal o 20:28 tentokrat som si daval velky pozor na vstup. Trh sa rozbehol k mojmu PT. Tento mam nastaveny pri tomto signaly relativne nizko, ale ked som videl ako sa rozbehol tak som posunul PT na 200, zachvilu trh priblizil aj k tomuto PT a ja som uz proste "VEDEL" ze je to zaciatok obrovskeho downtrendu. Preto som zase posunul SL do otvoreneho profitu 300 usd. Samozrejme to bola iba korekcia a trh sa rozbehol do uptrendu (co som zas za korekciu povazoval ja). Nakoniec som uspesne zobchodoval SL vo vyske 100usd.

Suma sumarum (pocitam aj treti obchod v poobednej seanse)
teoreticky zisk/strata podla OP: +740usd
realny zisk/strata: -400usd
rozdiel: 1140usd ZA JEDINY DEN!

Graf zo vcerajsieho obchodneho dna ma odteraz cestne miesto na nastenke spolu s popisom a balance. Vzdy ked budem mat chut trosku "vylepsit" moj OP realtime tak sa na neho pozriem. Myslim ze to bude fungovat.

BTW. vcerajsi den zvysil moju doterajsiu stratu o skoro 100%.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

No ja neviem, podla tejto vety to tak nevyzera: Horší plnění na vstupu je u začínajících obchodníků dané především postupně se zvyšující agresivitou obchodování spojenou s netrpělivostí – obchodník chce mít jistotu, že se zúčastní daného obchodu za každou cenu, byť v 98% případech by stačilo počkat 2 vteřiny na o tick lepší cenu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud ti trh odskoci o tolik, pak je to zase tzv. chasing the market, jeden ze smrtelnych hrichu :) ja pocitam na zaklade zkusenosti se slipem v prumeru cca 2 pipsy, na signal reaguju okamzite a nespekuluju. Ale zalezi na kazdem, ja obchoduju range bars, casove grafy jsem obchodoval trochu jinak, maji jiny rytmus.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Pepe200:
> A do tretice som to nevydrzal a klikol aj v poobednej seanse

Zkuste obchodovat jenom jeden obchod denně. Jde to snáz, než "vecer normalne neobchodujem". Já jsem včera přišel taky o 110 USD na kontrakt, ale zato jsem nepřišel o dalších 2 x 100 USD na následujících moc hezkých vstupních "signálech" :-)

> Tento mam nastaveny pri tomto signaly relativne nizko, ale ked som videl ako sa rozbehol tak som posunul PT na 200, zachvilu trh priblizil aj k tomuto PT a ja som uz proste "VEDEL" ze je to zaciatok obrovskeho downtrendu. Preto som zase posunul SL do otvoreneho profitu 300 usd. Samozrejme to bola iba korekcia a trh sa rozbehol do uptrendu (co som zas za korekciu povazoval ja). Nakoniec som uspesne zobchodoval SL vo vyske 100usd.

Máte vyzkoušené, kolik má dělat váš PT? Věřite svému backtestu? Nechci tvrdit, že jemně neupravuju svůj PT a SL podle momentální situace, ale ne o 200%!! Můj pocit, z toho co tady píšete, je ten, že nedovedete nechat trh být na pokoji, máte strach, že vám něco uteče: "Co když přijde signál a já tam nebudu? Co když se to rozjede a já dostanu jen 100 USD a přitom to mohlo být 500?"

To, že jste vlezl do signálu o cosi později (to se mi stává pořád), není pro účet tak devastující, jako neschopnost přestat.

Hmmmm, třeba by se v Tomášově psychologické poradně mohl najít nějaký návod, jak si umět říci "Mám dost!", skutečně přestat a hlavně v sobě najít vnitřní klid, schopnost pustit pro tuto chvíli obchody k ledu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pb. So strategiou jeden obchod denne absolutne nesuhlasim. Problem nie je zakopany tam. To ze ste vcera neprisli o dalsich 2x100 je fajn ale rovnako ste mohli neprist k dalsim 2x200. Druha vec je ze mi nejde v tejto faze o profit aj ked to moze zniet ako klise. Skor mi ide o to sa co najviac naucit. Viac obchodov = viac skusenosti = rychlejsie napredovanie. Ja proste dobu obchodovania neratam na dni ale na obchody. Dtto co sa tyka PT a backtestu - verim aj backtestu a PT mam nastavene podla backtestu MAE/MFE za poslednych 6mes. v roku.

Problem bol v 3 veciach:
1 zle vstupy, resp. zla reakcia na zly vstup
2 chamtivost vecer. Uplne neobvykla situacia - sam neviem co ma to napadlo.
3 a teraz som sa zamyslel a musim priznat ze v tomto mate pravdu:
Můj pocit, z toho co tady píšete, je ten, že nedovedete nechat trh být na pokoji, máte strach, že vám něco uteče [ital] [/ital]

Pracujem na odstraneni vsetkych problemov. Kym sa dopracujem k mojej prvej mete, tak ma to bude holt este nejaky $ stat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pepe2000:

je docela usmevne, ze nesouhlasis s necim, co si vubec nezkusil.
Pises, ze veris tomu co mas nabecktestovano a pak v realu delas stejne uplne neco jineho.
Druha vec, ktera velmi souvisi s tou prvni - pises, ze ti nejde o profit, ale o to co se nejvic naucit. Ale za vsim tim je chamtivost. Porusovani pravidel (ktere by mely fungovat) a doufani, ze ted prijde ten velky zisk, ktery ty vydela vsechny ztracene penize zpatky. Coz je jasny priklad toho posledniho obchodu - neobchodujes v teto dobe, nemas ji natestovanou, tak proc jsi se v te dobe vubec na grafy dival? Zkus si na to odpovedet sam a myslim si, ze dojdes k tomu, ze si chtel ztracene penize zpatky.

Chces mit vice obchodu aby ses vice naucil, ale takhle budes hromadit jenom dalsi a dalsi chyby za sebou. A pak s koncim s tim, ze budes mit obrovskou ztratu a budes se bat vstoupit do kazdeho dalsiho obchodu, protoze budes mit strach, ze zase prodelas a nebudes si vubec verit, nebudes verit systemu atd.

S tim jednim obchodem denne to byla moc dobra rada. Pokud nebudes schopen napr. 14 dni drzet pravidla jenom u jednoho obchodu denne, tak proc si myslis, ze s vice vstupy to zvladnes? Cim vice klidnejsi to obchodovani budes mit, tim mene emoci a tim drive se zacne darit.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jednoducha rada do zacatku je proste po vstupu nechat vsecko na ATM a tak pouzivat profit targety. Treba system nebude ze zacatku tak ziskovy, jak by mohl byt s jinymi druhy vystupu. Ale ze zacatku je uz tak dost stresujicich veci kolem obchodovani, tak je dobre si aspon usetrit starosti s rizenim obchodu.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> So strategiou jeden obchod denne absolutne nesuhlasim. Problem nie je zakopany tam. To ze ste vcera neprisli o dalsich 2x100 je fajn ale rovnako ste mohli neprist k dalsim 2x200.

Nemohl jsem příjít k dalším 2x200 USD. Dělám jen jeden obchod denně :-)

> Druha vec je ze mi nejde v tejto faze o profit aj ked to moze zniet ako klise. Skor mi ide o to sa co najviac naucit. Viac obchodov = viac skusenosti = rychlejsie napredovanie. Ja proste dobu obchodovania neratam na dni ale na obchody. Dtto co sa tyka PT a backtestu - verim aj backtestu a PT mam nastavene podla backtestu MAE/MFE za poslednych 6mes. v roku.

Víc obchodů nemusí znamenat automaticky více zkušeností. Já chápu, co vás k tomu přesvědčení vede, a taky vím, proč vám navrhuju jeden obchod denně - nepřítelem na trhu není cena, nepřítelem na trhu je obchodník samotný. On stejně trh v průběhu dne není stejný a "zkušenosti", které získáte s obchody kolem 16. hodiny nemusejí být srovnatelné se "zkušenostmi", které získáte o tři hodiny později.

S počítáním zkušeností "na dny" nebo "na obchody" zase moc nesouhlasím já. Počítám zkušenosti na "centimetry okousaných nehtů" - obrazně řečeno - protože peníze mi nevydělává počet obchodů, ale celkový čas strávený ve výdělečných obchodech. V knize "Dlouhobá tajemství krátkodobých obchodů" je kdesi zmíněná myšlenka, že obchody musí trvat dostatečně dlouhou dobu, aby vydělávaly peníze. Takže u svých obchodů sedím a sedím a jediné, co mohu (podle plánu) dělat, je okusování nehtů od samé nervozity. Nebo se smířit s tím, že "to" obchoduje samo a já to neovlivním, a vypadnout od počítače někam pryč.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To pepe2000:

yax byl rychlejsi ..... vsichni kdo dnes prezivaji a mozna vydelavaji na burze se museli postupem casu zbavit nejvetsi zacatecnicke potize - preobchodovani. Ver tomu ze to vzdy zacina prave tak nevine jako jsi popsal vyse. Prave ten jeden obchod denne Te nauci discipline. Nikde neni napsane ze nemuzes obchodovat po urcite dobe jak je libo, ale na to uz musis byt hodne emocne silny a dodrzovat OP na 100% ne na 99%. Ja uz take nejaky patek jedu live a delam 2 obchody denne na RUTu a vydelavam nekolikanasobne vic nez v casech kdy jsem delal 15 vstupu.

mej se focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...