Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

proč indexy (trhy) posilují / klesají


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 39
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Myslím že je užitečnější než tvůj příspěvek. i z hloupého dotazu se dá vytvořit užitečné vlákno. Tohle je diskuze amatérů tak tu nepruď. Pokud tohle téma smaže admin tak budiž. jinak ostatní kteří vědí, prosím o radu nebo odkaz na krátký článek. Hlavně mě neodkazujte na knížku a pod. :-/ :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

samozřejmě že tu už tato otázka odpověděná někde je, ale nebaví mně ji hledat, když , pokud tě to zajímá, můžeš ten čas tomu věnovat sám.
indexy vyjadřují jakousi průměrnou hodnotu koše akcií a jak se mění cena tohoto podkladu (akcií), mění se i hodnota indexu. futures indexů je pak spekulace na budoucí vývoj.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jsi pěkně řekl:
"indexy vyjadřují jakousi průměrnou hodnotu koše akcií a jak se mění cena tohoto podkladu (akcií), mění se i hodnota indexu"

Proč ale například jeden den indexy stoupají třeba o 1,5% docela hodně a jindy většina klesá, čím je to dáno globálně?
Třeba kterými novinkami konkrátně. Dívám se na www.marketwatch.com/

Link to comment
Sdílet pomocí služby

postcd,
je problém, že na tuhle otázku nelze odpovědět dvěmi větami :) jak je obecná, tak by byla obecná i odpověď, která by jen generovala další podobně zbytečný dotaz ... pochopit konstrukci indexů, výběr akcií, vliv news, earings atd .. přesahuje jednoznačně i rámec tohodle fóra .. ideálně zkus použít Google

btw: pokud to myslíš s tímhle vážně, tak se knížkám nevyhneš, vzdělání nepostavíš z dvouvětých odpovědí na free fóru. Zkus třeba knížky prof. Jílka. Jedná se o tvé peníze, tak musíš vyvinout také vlastní aktivitu, ne jen generovat množství otázek.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

postcd:

samostatnost a umění hledání jsou dvě nezbytné věci pro studium a pochopení tradingu..proto skutečně raději ani nečekejte, že vám někdo dá odpověď ve dvou větách na stříbrném podnose..raději se učte samostatnosti, improvizaci a umění vyhledávání informací..podobné velmi obecné dotazy, jako ten kvůli kterému jste založil nové vlákno, tu již skutečně také padly mnohokrát...proto první opravdu zkuste zapojit trpělivost a hledejte ve fóru...

co se týče toho, proč různé indexy tak úzce korelují, mohl byste najít alespoň částečnou odpověď v tomto článku.. www.financnik.cz/komodity/financnik/americke-indexy-pro-intradenni-obchodovani.html

PS. ZNOVU PROSÍM, ZKUSTE S TĚMI NOVÝMI VLÁKNY ŠETŘIT!!! NEJPRVE HLEDEJTE, ČI POKLÁDEJTE JEDNOTLIVÉ DOTAZY DO JIŽ ZALOŽENÝCH VLÁKEN..(nezakládejte nové vlákno jen proto, že myslíte, že tak váš dotaz lidé lépe uvidí)

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

postcd:

zkus prosim ubrat v rychlosti, kterou zakladas stale nova zbytecna vlakna.

A s odpovedi to mas jednoduche.
Kdyz je vic prodavajicich, tak indexy klesaji.
Kdyz je vic nakupujicich, tak indexy rostou.

A duvody proc jeden dela tohle a druhy tamto, ma kazdy svoje. Takze pokud by mel trh rust a on klesa, tak stejne budes vedet prd, protoze do hlavy lidem nevidis. A kdyz jsou ve hre emoce, tak ti zadne spravy nepomuzou.

Jeste jedna rada, existuje takova super vec, ktera se jmenuje google a tam najdes vse co hledas.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...