Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

roman06: tento systém jedu live od září (s tím, že od pátku ho obchoduji dle těch nových pravidel) - zatím sem neměl psychický problém s tím když se třeba kvůli 1 ticku nevykreslil na CCI pattern a zkončil bych v zisku (někdy mi to naopak peníze uchrání).....na mých RB dopředu vím, kde budu vstupovat a jestli se signál stačí vykreslit nebo ne, což je na psychiku taky dobrý....díky úpravě již teď před open trhu vím,jestli dnes budu obchodovat nebo ne - tento filtr by mi od září (kdy ho jedu live) odfiltroval 4x plný PT, 3x B/E+100, 7x B/E a 18x SL.... je jasný, že je to "jen" indikátor, ale důležité je aby se člověk cítil při obchodování svého OS v pohodě a bez stresu...jinak já z FinWinu vzal 1 pattern a ten si přizpůsobil tak abych byl schopen obchodovat hned po open nebo max. půl hodiny po open a pak měl padla.

A jak obchodujete Vy?

Díky, také přeji ať se Vám daří!

PS:jinak navrhuji si tykat, jsem na to tady zvyklý a víc mi to vyhovuje, co říkáte?

Odesláno

MNovak: Na ropu zatiaľ nemám, len som sa pýtal... :)
Ak sa môžem pridať, z FinWin-u som viac-menej prevzal dva patterny - O/V a ExtremCross - t.j. jeden trendový a jeden protitrendový, pričom ExC mi vychádza úspešnejší .

Odesláno

oka stejne jsem tady jediny co vyka myslim tak s tim koncim :)

kahiros tak to je urcite dobre mate to promyslene zazite tak jen tak dal.. to na co jsem chtel upozornit ze se vam razantne snizil pocet obchodu... pri 20 obchodech mesicne vam to neprijde ale pri 5 uz to muze byt horsi, ale tak asi to nebudem resit uz dal...

Jinak ja obchoduji mechanicky kazdy den 1 obchod bez ohledu na trh musim vstoupit kazdy den... jedu to uz 3 mesice a zacinam videt mista ktere me nesedi - hlavne chybi nejaka identifikace trendu proste vstupuji taky dost na nahodu nekdy... ted uz to resim a testuji trosku vstupy aspon do smeru trendu.. zhruba podle pravidla co popsal fokus je to jednoduche a vysledky budu met mozna za tyden zatim s tim nijak nespecham ale urcite poupravim ty vstupy, vystupy mam PT 400 SL120 a taky uz v tom vidim jine moznosti upravy nekdy jde dat v pohode PT 500-600 nekdy treba ted v posledni tydny je to spis na PT 250-350...

Odesláno

roman06:
já to právě taky obchodoval mechanicky každý den a po 3 měsících sem udělal úpravy které mě napadly během této doby,ale netestoval sem je, protože sem chtěl dát tomu čas....určitě je dobře že začínáš vidět místa kde ti to teď nesedí a pracuješ na tom - u mě teď možná asi bude trochu " boj" neobchodovat když trh nebude splňovat podmínky před otevřením trhu, protože do teď sem to jel mechanicky každý den - ale motivací mi jsou výsledky a to je pro mě dost silný argument....jinak já mám fixní PT 640 a posouvám SL po zisku 250 na B/E+1 a po zisku 400 na B/E+100....a vstup je na základě 2V patternu.

Hodně zdaru a doufám, že se podělíš s výsledky po úpravě tvého systému.

Tomáš

Odesláno

Jasne urcite se podelim pokud to bude mit smysl... jenom chci rict ze necekam nejake zlepseni vykonosti nebo zisku... Smysl mojeho testu je vstupovat logictej a smysluplnej ne jenom mechanicky jako ted... A nektere dny kdy vsechny emy lezi rovne tak byt bez obchodu...

Odesláno

to já trochu očekával,ale hlavně sem si chtěl udělat test mé myšlenky a zjistil sem, že je to myšlenka, která má určitě smysl... myslím si, že určitě budeš mít lepší výsledky, pokud vynecháš dne, kdy ti obě emy leží rovně - budeš mít menší počet dní, sníží se ti počet ztrát a zisky by mohl být lepší - to je můj názor,uvidíme jak ti to dopadne

Odesláno

K diskuzi o systému:
Já jedu FinWin jako kahiros. Jenže RB10 mi moc nesedělo tím, že jsem podle testů musel riskovat vyšší SL.. Tak jsem si natestoval RB5 kvůli přesnějším vstupům, ale live se mi ukázalo, že mě ta rychlost dost stresuje. Nakonec Jsem je spojil. Když se mi ukáže trend na RB10 a formuje se mi tam situace, že se možná vykreslí trendové 0/v či 2v, tak vstupuju na signálu na RB5, takže vstoupím trošku se slevou - ještě dřív než se dokreslí platný signál na RB10

Odesláno

Ahoj, dneska jsem mel snad den blbec. Vse sem si sice pripravil dostatecne dopredu, ale pri otevreni jsem si zacal upravovat jeste neco v indikatoru a tim se mi zasekl Ninja. Takze jsem ho musel restartovat a utekl mi vstupni bod. Nastesti se tam trh vratil a ja na tom bode mohl vstoupit. A uplne nakonec kdyz se trh blizil k prikazu, tak mi zahlasil connection lost. Nastesti jen na chvilku. Dnesni vysledek po tom vsem je ale podle planu a to BE ale spoustu dalsich pouceni... At se dari

11842

Odesláno

Dikon:

mam to dnes stejne ......BE.

Jinak ta cinnost pred otevrenim burzi byva docela zradna. Ja jsem mel v minulosti vzdy "neco na praci" a take jsem podle toho obchodoval. Myslim ze jsem se zamestnaval hlavne proto abych oddalil pripadnou ztratu a usetril se neprijemneho pocitu. Vlaste to bylo moje podvedomi ktere me nutilo porad neco delat a zamezit tak obchodovani ktere neslo neprijemnosti. Je treba se nad tim trochu zamyslet jestli je cinnost kterou jdu delat treba v 15.20 tak dulezita a neodkladna a nebo jestli je to pouze ochrana vytvorena nasim podvedomim.

Mozna to neni vubec tenhle pripad, ale hned jak jsi to napsal tak jsem si predstavil sebe nejaky cas nazpet.

at se dari focus

Odesláno

Zdravím Pavle, PA systém je stále ve výstavbě. Začal jsem v listopadu, měl jsem velmi striktní pravidla a měl jsem 12 obchodu přesně podle pravidel, ale zjistil jsem, že mě tlačí bota při některých vstupech. Navíc od prosince jsem začal CL a PS na NQ, takže jsem se pak necítil na TF v pohodě, tak jsem po prvním týdnu přestal, ale stejně nebyl žádný vstup. Ale bylo to docela poučné a teď systém "vylepšuji". Celkově snižuji počet patternu z 5ti na 2 a mám rozlišná pravidla pro prvních 10 minut a pak pro zbytek. Ale je to pořád to samé, co se tady omílá dokola. V prvních 10ti minutách hledám 1-2-3, ale nečekám na průraz bodu 2, ale vstupuji hned na první úsečce do směru trendu po tom, co se mi udělal bod 3. To mi umožnuje posunout hned na BE, pokud dojde k průrazu bodu 2. Buď se trh po průrazu rozjede a já budu mít PT nebo se začne vracet a to je situace, kterou nehledám, takže mi nevadí, že mě vyhodí na BE a pak by se rozjel dál. To je jedna varianta vstupu na 1-2-3, druhá je, že příkaz dopředu chystám na průraz bodu 2 a pokud se neudělá ta úsečka ve směru trendu po vrcholu 3, ale trh se rychle rozjede, tak vstupuji klasicky po průrazu. A pokud se neudělá na začátku nějaké pěkné 1-2-3, tak čekám na flip ve směru trendu ve zbylé půlhodině. Teď v prosinci se s tímto nastavením docela daří, RRR je 1:4, obchoduji to na demu a dá se to stíhat, takže od ledna pojedu naživo a pak bych sem dal backtest, až to budu mít opět vyzkoušeno. Vše je opět 1 min TF, max. 1 vstup denně v rozmezí 15:34-15:59. Snad to bylo trochu srozumitelné, dávám pár screenu, první jsou k 1-2-3 po open, druhý je k flipu ve směru trendu v druhé části seance. Láďa

11843

11844

11845

11846

Odesláno

focus:
jako byste mi dnes z duše promluvil....jde přesně o ty pocity, které popisujete a zažíváme je snad všichni, pokud už víme,co je to DD....
MNovak:
mám dotaz k ropě - moc jsem nerozuměla tomu, proč ji obchodovat až od 20 tis.USD? Je volatilní, to je pravda,ale proto je v trhu SL, bez kterého snad už nikdo seriózně neobchoduje...tak snad už jedině gap, který může i SL přeskočit...díky za odpověď S.

Odesláno

focus:
jo o tomhle taky vim, a to se snazim hlidat, abych uz min 2-3 min pred otevrenim nedelal vubec nic krome soustredeni na trhy. To se snazim taky dodrzovat. Dnes to ale nebyl tento pripad, dneska to melo co delat s rolovanim na jiny mesic, kdy sem nemel v grafu vse co potrebuji takze jsem to tam jeste dodaval. Kazdopadne velka chyba, toto mam mit pripraveno davno dopredu a tohle by se nestalo...
Diky ale za dalsi radu, tohle je prave ten boj s podvedomim.. :)
At se dari

Odesláno

yax to je supr... ja jsem pred par tydnama taky testoval vstupy PA... zatim jsem to moc netestoval tak jsem spis projel den po dni cely rok a v prubehu do toho daval nejake pravidla na RB6 s pouzitim HA...Zajimave ze na konci roku jsem mel jasne dane dva vstupy a to 123 s tim ze vstup az po prurazu, a flip do trendu vstup hned pri odrazu.. Z toho flipu se da dost velky pohyb chytit tam to slo klidne pro PT 500-600 davat samozrejmne kontrolovat a posouvat pekne SL nad-pod swingy...Celkove kdyz jsem to vyhodnotil tak vysledek byl asi 70 usd na obchod 1 kazdy den.. vysledek dobry ale jeste se na to uplne necitim to obchodovat protoze je to dost diskrecni jeste jsem k tomu pouzival hodne EMA34 a s ni pracoval... Urcite neco takoveho chystam do budoucna obchodovat ale to az se vyhrabu tady z tech problemu (hlavne malo penez je na to), takze ti preju at se dari a potom jak pojedes live tak urcite screeny atd davej :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...