Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

danek:
Jasný, vrozek je malý.. jenže je za posledních 12 měsících. Když udělám backtest roku 2008, tak jak moc si pomůžu, když se trh choval úplně jinak? Kdybych bral každý signál bez filtrů, tak těch obchodů na RB15 nebude víc jak 2x tolik...
Jaký velký vzorek dat používáš pro svůj backtest?

Díky za reakci a odpověď

Odesláno

to lordberry,

ještě se vrátím ke svému hodnocení. Ono napasovat SL, PT a různé posuny na historická data ja velice jednoduché. Zkus to, ale trochu jinak. Vezmi jednoduchou věc, co tě napadne a otestuj ji způsobem vstup do trhu s výstupem na MOC. Tím zjistíš, jestli má vůbec smysl se tím dál zabývat. Pokud zjistíš, že ano, tak přidej SL (eventuelně PT) a hotovo. Sám používám na TF strategii založenou jen na cenové formaci, jednom vstupu denně a výstupu na SL, nebo při zavírací hodině. A musím říct, že je to velice účinné a navíc časově nenáročné.

S pozdravem Richard

Odesláno

čím větší vzorek dat, tím vyšší pravděpodobnost, že zjistíš chování systému v různých fázích. Já osobně podle množství obchodů a podle složitosti strategie, ale 2 roky beru jako úplné minimum.
Ptal jsi se, ale na náš názor, tak tady ho máš. :) Zbytek je ale na tobě, ty systém budeš obchodovat.

Odesláno

danek:
díky! Určitě na tom ještě hodně zapracuju. Každopádně otestuju komplet 2008 a zřejmě přidám i 2007. Já se snažím vytvořit systém s max jedním vstupem za den, radši míň..
Ať se daří!

Odesláno

danek,
byl bys prosimte tak hodny a napsal alespon obecne o tvem systemu? Vystupy na MOC se mi zdaji take jako velice ucinne, ale asi na to neumim postavit system. Pokud uz to je plusove, tak to ma az moc velky DD. Diky.

Lado, tak jsme se nepotkali. Predpokladam, ze jsi take nevstupoval.. Pred treti byl pohyb velky dost.
Jo, tak uz jsem si to precetl, ze ne.. :)

Odesláno

lordberry:

vstup na korekci ve smeru trendu bude fungovat vzdycky (bez ohledu jaky pattern FinWinu to zrovna bude) pokud budou trhy aspon obcas trendovat a TF kazdy mesic aspon par trendovych dni ma.
A delsi historie ti stejne moc nepomuze, protoze pokud mas fixni nastaveni MM, tak to proste musis prizpusobovat aktualni volatilite. Takze PT 5 bodu by nebyl nic moc na podzim 2008 a naopak na jare 2007 by to byl az moc velky PT.

Osobne bych se nejvic bal toho posunu na BE, tam bude nejvetsi uskali systemu. Hlavne abys zvladnul zustat v klidu, kdyz zrovna budes prodelavat nejaky vetsi drawdown (mimochodem ten tvuj drawdown v backtestu je dost nizky) a pak prijdou za sebou treba 2 obchody, ktere te nechaji na zakladnim BE+1 a pak trh vesele pojede k PT. Tam se potom bude lamat chleba, jestli vydrzis nebo zacnes blaznit.

Lada

Odesláno

Láďo,
právě, FinWin je založený na té korekci, takže když to trenduje, tak PT bude. Kvůli silnému trendu (abych ho identifikoval) mám ten 30 minutový timeframe. Ale radši ještě zkusím udělat aspoň ten jeden rok. Myslím, že po něm mi to ukáže, že posun na +11 je moc brzy. To je právě věc, které se nejvíce bojím, že mi bude brát profity a vzorek dat mám zatím malý, abych pořádně posoudil..
Už jsem ale objednal historii Russellu na 5 let zpátky, tak budu mít na večery o zábavu postaráno.. Ten rok 08 udělám ještě tento týden ať mám z čeho pořádně vycházet

Odesláno

Zdravim, chci se zeptat jestli se vam to nekomu stalo... dal jsem vstup do obchodu vstupuji prikazem stop.. zahlasilo to order filled jenze nikde jsem nemel ty hodnoty jako kdyz jsem v obchode... .graf vypadal jak kdybych nebyl v obchode ale pritom order filled... takze jsem dal SL a protoze jsem nevedel co se deje tak jsem ho posunul uplne k trhu aby byl filled... takze si myslim ze jsem uz venku z obchodu.. celkem mam byt takto plus 30 usd ale na RCG kdyz jsem se podival tak za dnesek je tam - 300 usd... je to divne mate s tim nekdo nejakou zkusenost? dekuji za odpoved

Odesláno

roman06:
Presne tohle znam, dokonce se mi stalo toto:
Ve skutecnosti jsem mel byt +200, ale Ninja behem obchodu posunul muj vstup o 100 USD v muj prospech, takze ukazoval zisk 300 USD. Na rcg take 300 USD,ale ja vedel, ze tak vyhodne jsem nevstoupil (100 USD slippage je na NQ dost). CCa po hodine se to ale na rcg spravilo a bylo to dle skutecnosti.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...