Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Zajímavá opční strategie: Collar (2/2)


Doporučené příspěvky

to all, Chtěl jsem se zeptat, jak provádíte backtestování opcí? Stejně jako u ID obchodování, v excelu? Chtěl bych začít backtestovat různé opční strategie, ale přesně nevím jak na to, tj. je trochu matoucí např. 4 opce - 2 nakoupene, 2 vypsané, + možné rolování, z úžení spreadu atd. Konkrétně by mě zajímala forma zápisu do deníku (co všechno zapisovat - print screen by byl perfektní (tu) . prohledl jsem snad všechny diskuze o opcích, ale nic jsem nenašel. PS: není to náhodou vysvětleno v nové knížce finančníků, mám ji dostat "doufám" do konce tohoto týdne. Předem dík za odpověď

Petr M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Franz123:

jestli to myslíš s tím filtrem, tak se určitě zbavit podkladových akcií, pokud podle filtru začnou klesat.
A co se týče pádu ceny, tak to můžeš obchodovat pomocí různých směrových opčních strategií - nejednoduchší je vypsat call vertikál nad aktuální cenou. Pokud bude cena akcií klesat, tak tobe zůstane prémium, které jsi získal za výpis.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...

Ako to uz tak byva, hladal som nieco ine a nasiel som tento zaujimavy clanok...

Tomas, Peto,
Obchodujete este tuto strategiu? Ako sa jej dari? Mozno by bolo zaujimave spravit clanok kde sa vratite k danej strategii, kde by ste mohli rozviest pozitiva / negativa danej strategie, na ktore ste casom narazili, popripade co vas viedlo k zmene, alebo zruseniu strategie.

Palo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...