Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Recenze knihy „Reading Price Charts Bar By Bar“


Doporučené příspěvky

Miles Napsal:
-------------------------------------------------------
> Četl jsem od Joe Rosse Daytrading, což je v
> podstatě také o PA a dost mě to posunulo dopředu.
> Takže toto si určitě objedám taky. Díky za tip.


Ahoj Milesi.

Momentálne se o knihu Rosse také zajímám. Posl dobou se začínam učit PA za použití rangebars..
Co me zaráží je to že na amazonu stojí originál 150USD a u nás se dá sehnat český překlad pod 1000CZK

Jakou "verzi" jsi četl ty?

Díky moc za odpoved.

Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

to Barell
toho Rosse jsem četl českou verzi, úplně postačuje, i když si některé myšlenky musíš trochu poskládat do logických celků (jak píše Ross, je dislektik) :-)

kosatomas
Reading Price Charts Bar By Bar určitě v češtině není, je to úplná novinka, vyšla v r. 2009, ale možná v budoucnu ji někdo přeloží. Já už ji mám v angličtině a louskám ji, co se týče jazykové srozumitelnosti a stylistiky, tak je to docela čtivý, spíš trochu bádám nad těma myšlenkama.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Miles, ostatní:

Tuto knihu už mám také a Milesovo "louskám" je přesné... I když platí výše napsané, je to moje první kniha o tradingu, kterou studuji v angličtině. Znamená to pro mne práci se slovníkem (pro perfektní pochopení) a velmi rozsahlé, česky psané poznámky, v angličtině mi totiž trading ješte nefunguje. Pokud uchopíte knihu jako učebnici, podobně jako já, připravte se na hodně práce.

Karel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Tak jsem už poctivě přečetl půl knihy a něco i otestoval a můžu říct, že se mě líbí čím dál více. Vždy jsem bádal nad tím jak obchodovat do trendu. Bylo jasné, že trend má nohu trendu a potom korekci, zase nohu a korekci atd., a po korekci se nastupuje, ale problém byl, že někdy ta korekce byla hlubší, než jsem si myslel a někdy se trh už začal obrecet. Tato kniha mě naučila pracovat s trendlinama. Zkusil jsem si vyfiltrovat mé testy, trendové obchody, kde trh prorazil trendline a hle, výborné výsledky. Toto by mě nikdy nenapadlo, že když trh prorazí trendline, tak obchodovat na pokračování trendu, ale opravdu to funguje lépe, než jen test trendline.

V knize je hodně termínů, které se vysvětlují průběžně, takže je potřeba něco přeskočit a potom se k tomu vrátit, ale potom zjistíte, že se v různých kapitolách pořád opakuje stejná logika čtení price action, takže se to dá, ale i tak je to studium minimálně na několik měsíců. Ale už teď cítím, že mě to hodně posunulo a určitě se tomuto způsobu obchodování budu věnovat. Nic dalšího už nehledám. Co ostatní? Také se někdo vydal tímto směrem? Zkusím také navštívit to fórum autora.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobre rano vsem,

jasne, jsem tu s krizkem po funuse, ale neva. Upozorneni: v clanku je odkaz na stranky, ale ty nejsou Al Brooksovy, protoze jak on sam vsude (coz znamena temer nikde) uvadi, neucastni se diskuzi ani blogu... Jsou to stranky komunity traderu, kterym se jeho pristup libi. Mne se taky libi. Kniha je napsana presne tak, jak vsichni zminujete. Chvili se ztracite, ale jakmile pochopite prvnich nekolik myslenek, zacne se vam vyjasnovat. A zjistite, ze vubec nepise od veci :). Takze, diky za tip financnikovi a diky Alovi za knihu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

zdravíčko :-)
toto vlákno už bude mít skoro pět let, kniha je hodně diskutovaná a chválená a přesto stále nesehnatelná v českém překladu. Anglicky si sice ze školy snad ještě něco pamatuju, ale na knihu tohoto formátu to není. Nevíte jestli není překlad aspoň v plánu? Určitě bych neváhal se zakoupením i za vyšší cenu. Dobrých knih není nikdy dost

Link to comment
Sdílet pomocí služby

XNetopyr Napsal:
-------------------------------------------------------
> zdravíčko :-)
> toto vlákno už bude mít skoro pět let, kniha je
> hodně diskutovaná a chválená a přesto stále
> nesehnatelná v českém překladu. Anglicky si sice
> ze školy snad ještě něco pamatuju, ale na knihu
> tohoto formátu to není. Nevíte jestli není překlad
> aspoň v plánu? Určitě bych neváhal se zakoupením i
> za vyšší cenu. Dobrých knih není nikdy dost

Doporucuji shlednout videa zdarma na youtube of brookse, je jich tam hromada, je to mnohem snadneji stravitelne nez ta kniha. Byla dost tezka na cteni a mnoho veci od te doby uz Brooks vylepsil, takze je snadnejsi ucit se podle toho co je od nej z posledni doby. Prinejmensim po shlednuti tech videi budes vedet jestli ti ten jeho styl vyhovuje nebo ne, anglictina je to docela srozumitelna, pokud umis aspon zaklady. V cestine asi nic nebude, myslim. Leda nase vlakno Brooks PA :) www.financnik.cz/forum/read.php?2,180375

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...