Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Studujeme intradenní systémy - breakout první korekce. Shrnutí.


Doporučené příspěvky

Zdravim suprovy clanek... v podstate jsem ted pres vanoce premyslel o tom co obchoduju a i diky tomuto clanku jsem prisel na to ze jsem si nalhaval a spis v neco veril... Muj mechanicky system fungoval opravdu poslednich 7-9 mesicu coz neni mnoho navic zacinam chapat ze v podstate nemam zadny edge pri vstupu je to spise obchodovani na nahodu s vetsim RRR...

Sam jsem uz zkusil finwin na vol 2000 (TF) abych zjistil ze se to moc neda obchodovat ... ted jsem delal 3 mesice "mechaniku" abych zjistil ze to vlastne je spis rizeny gembl... takze ted jsem zase pred velkym rozhodnutim co dal..

Vim ze neni moc dobre menit systemy jeden za druhym jenze podle meho nazoru novacek nema sanci hned sestavit dobry system a tak casem jich musi par vyzkouset nez prijde na to co funguje..

Cesta zacatecnika je opravdu velice tezka ale pokud nezacnete nejak hazardovat a budete se porad dal vzdelavat, tak se to da dotahnout do vitezneho konce..

Diky za clanek :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim. Pisete tu o tom, ze vetsi time-frame muze napovedet pohyb. Obchoduji breakout po otevreni trhu rano v 9 na E/U. Nemate nekdo vysledovane nuance, ktere muzou napovedet, kterym smerem se pujde? Chtel bych si pridat filtr, jelikoz tedka beru obchod temer kazdy den. Napadlo me napriklad vyvoj nocni seance atp... Diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vše je o tom, najít si svou cestu. Být k sobě stoprocentně upřímný. Měl jsem možnost během roku a půl vyzkoušet pár obchodních systémů (nebo spíše návrhů na obch. sys.) mezi nimi i FinWin. Došel jsem k tomu, co tu bylo řečeno snad milionkrát, že bejlepší systém je systém, který si uděláte úplně sami. Jako sami si musíte najít partnerku. Když si najdete takovou, kterou začnete milovat i přej její nedostatky (v případě obch. sys. ztráty), tak to je dost možná vztah na celý život. A v tom je ta krása.

Pro každý systém je důležité ponořit se do něj. Pokud jej od někoho převezmete, pak rozložit a znovu díl po dílu složit. Jedině tak budete moci dlouhodobě vydělávat...

To je můj názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja obchodujem velmi podobny system ale nejde o prerazenie prveho swingu ale o prerazanie premarketovych hranic. Stale system nie je 100% doladeny - momentalne hladam filter obchodov. Uz som to obchodoval aj live, ale tam som neuspel z inych dovodov. Tiez som vyskusal uz 3 obchodne systemy (WoodiesCCI, FinWin a teraz moj) Kazdopadne suhlasim s Gerimovou basnickou paralelou :o) ... a chcem este dodat, ze kazdy system ktory otestujete vam nieco da. T.j. nie je to len cista strata casu. Keby som napriklad nebacktestoval FinWin nikdy by ma nenapadol system ktory skusam teraz. Takisto som si z neho ukradol indikatory a vyuzivam aj CCI, aj EMA.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hanzik:
několik postřehů - ale musíš si je prověřit backtestem sám, podle toho co ti sedne a jak:
- v grafu kde obchoduji mám dvě EMY podle finwin - pokud jsou blízko sebe a vodorovně (záleží samozřejmě i na jejich pohybu v PMKTu), breakout nezkouším = riziko chopu a pohybu vodorovně v kanálu - cross high i low tohoto kanálu bývá často vymetení nastavených příkazů (ev. SL) a trh se může několikrát vrátit, jednou se ten break povede, ale můžeš na to vystřílet hodně SL :)
- break se snažím obchodovat tak, aby vstup byl co nejblíže EMA34 tak, abych měl SL nad/pod ní (vpodstatě to odpovídá odrazu od EMA)
- myslím že yax zmiňoval break pouze ve směru trendu podle vyššího TF
- logický SL je nad/pod swingem, pokud je korekce hluboká, trh musí udělat značný pohyb k bodu breaku a pak je zvýšené riziko další korekce, která může vymlet optimalizovaný SL nesahající až do logické zóny
- snažím se hodnotit také potenciál a směr breaku podle 1h a 4h grafu (např. na grafu kde obchoduji a na vyšším jasný downtrend, ale na 1h grafu jsem na dolní hraně růstového kanálu - break do shortu neberu, nebo když je ve směru breaku silná S/R)
- dalším filtrem může být třeba kombinace breaku s patternem finwinu
- pěkné PA patterny před breakem jsou třeba na RBgrafech reversní candel ukončené hammerem (je tam spousta nuancí a je nutné to dobře nakoukat a natestovat)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Urcite je vhodne doplnit tento vstup EMAmi a sledovani vyssiho TF. Brat vstupy pouze do smeru trendu. Toto uz je velice robustni system a zaroven porad dostatecne mechanicky. Je to neco podobneho co dnes zverejnit trader YAX. Opet je dulezita trpelivost a cekani na vhodny vstup, coz bude nejvetsi prekazka pro zacinajici tradery. Nehlede na to ze system bude generovat 10-15 vstupu za mesic a neobchodovat treba tri dny byva po ztratove serii take orisek.

Zajimava serie clanku ktera muze ukazat jednoduchou cestu pro zacinajici tradery kreri nevi jak dal.

at se dari focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hanzik: Diky za odpoved. Uz jsem se na to take koukal a prislo mi, ze by i zde bylo mozne pouzit filtr rozpeti treba 7.30-9.00. Pokud bude v tomto obdobi moc velky pohyb (po otevreni eurozony), tak potom nevstupovat. Trh pak casteji udela nejakou korekci. Jde to udelat jednoduse pomoci klouzaveho prumeru v tomto casovem obdobi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chcel by som poprosiť o radu skúsenejších čo majú skúsenosti so sterategy analyzerom NT: Poskladal som stratégiu pričom signál do long som označil "enter long position" a naopak a definoval som SL aj PT. Mal som zato že ak definujem vstup do long a trh pôjde proti mne, vyhodí ma na definovanom SL, čo sa odrazí na výsledku. Pri spustení analyzeru mi to nejako nefunguje...viď obrázok. :( Kde robím chybu? V definovaní vstupu alebo SL a PT..? Do VIP sekcie a k backtest helperu prístup nemám a takýto back sa mi vidí jednoduchší ako manuál

12094

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...