Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Efektivní využití intermarket informací pro intradenní obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tomnes:

Mohl bych se vás zeptat, kam na tyto nápady a podněty (resp. podobné pokročilé náhledy) chodíte, odkud berete inspiraci (i když spíš, než na toto konkrétní téma, by se to asi vztahovalo lépe na jiné články)? Zajímal by mě ten samotný proces zrodu podobných myšlenek - jestli narazíte na nějaký podnětný článek, nebo se o to s vámi podělí nějaký jiný trader.
Jde o to, že třeba já konkrétně čerpám inspiraci k tradingu jedině tady na těchto stránkách a nemám tušení, kde jinde získávat podněty k posouvání se dál, k nějakým alternativní přístupům (samozřejmě, třeba Woodieho fórum atd. je možnost, ale nějaké další)

Asi je to z mé strany poněkud ukvapené, neboť nejdřív bych měl být schopen vydělávat aspoň něco na nějaké pravidelné bázi, ale prostě mě to zajímá :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MerQury, nechodím na ně nikam, prostě přijdou samy od sebe...... :-) Je třeba brát v úvahu, že tradingem "žiju" 24 hodin denně, takže člověka pořád něco napadá... Většina z toho se ukáže jako nefunkční, občas ale naopak něco jako zajímavý koncept... Občas také dostanu nějaký zajímavý tip od nějakého kamaráda tradera.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomnes:

Mnohokrát děkuju za odpověď. Já si myslel, že to tak nějak bude, když člověk nemá celý dny nic lepšího na práci (nemyslím to špatně :-) než se věnovat tradingu, tak vyzkouší vše co ho jen okrajově napadne :-) A pokud je navíc obklopen podobně "postiženými" lidmi, tak se ty nápady sčítají

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Luky, kuba:

1) pokud nemáte TOS, využijte XLQ, napojte na real-time data z IB a dodělejte si potřebné kalkulace v Excelu; je to trochu práce, ale je to možné a s plnou náhradou TOS
2) kolik ubývá a příbývá počítám " v hlavě". Prostě vidím, že teď je 1000 a za vteřinu 1060, tak vím, že je to +60. Tím, že sleduji po celou dobu obchodní seance, mám už vytrénovaný postřeh na rychlé změny, takže vidím "by oko". Také jelikož sleduji stále, nemám čas se nudit a vymýšlet si neexistující signály.... :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes

problem z IB je ten ze existuju 3 druhy uctou

1 LIVE
2 TEST
3 DEMO

LIVE a TEST accounts sa daju cez API pripojit na ich excel sheety, a nasledne tahat data. data su ale zpoplatnene, co je pochopitelne logicke, su to zive real time data. demo pripojit na API nejde (pokial sa dobre pamatam, je to uz nejaky cas, takze ak sa nieco zmenilo rad sa dozviem viac)

btw: paci sa mi ze sa na financniku objavuju clanky aj z trosku inej kategorie ako na konkurencnych weboch . ziskavate na kvalite . (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...