Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Broker pro poziční obchodování akcií s 80k CZK


Jaromir666

Doporučené příspěvky

Situace: V minulém roku jsem především pozičním (držení v řadu týdnů až měsíců) obchodováním akcií v ČR (KOBOS a RMS) navýšil svůj účet z 50k CZK vklady a tím co jsm vydělal (asi 17k) na 80k.

Akcie vybírám na základě fundamentální analýzy (obrat, zisk na akcii, atd. čtu reporty) a na základě technické je pak obchoduji. Držím dlouhodobě, ale při proražení trendových čar vystupuji. Dívám se na suport a resistence.

Uvažuji o novém brokeru. Protože abyvh obchodoval SPAD, na to bych potřeboval o 5M CZK a v RMS a KOBOSU mě drásají poplatky (0,59%, či 0,82% RT) a hlavně spready. KOBOS kopíruje SPAD, ale RMS lítá i o dvě procenta naprosto šíleně.

Navíc mě o ničí psychicky, jelikož RMS a KOBOS lítá šíleně, tak se orientuji podle hlavního SPADu, ale pak když chci vstoupit, tak většinou za cenu SPADu nemůžu a minulý týden jsem tak promeškal velmi profitabilní obchod, protože mi cena prostě utekla :(.

Uvažuji dvě varianty:

a) obchodovat dále pozičně akcie, což mi sedí (málo času, nechci tomu dávat 3h denně), ale obchodovat jiný trh, například něměcko, či něco jiného, kde jsou menší komise, a nižší spready. Jsem ale velmi konzervativní investor a proto chci akcie vlastnit, a ne obchodovat nějaké deriváty.

b) přejít na nějakou linou komoditu typu cukr a nebo kukuřici, i když do budoucna bych rád akcie vlastnil třeba 5 let, a o komodity bych se před expiracemi musel starat, ale komoditami si stejně chci časem projít.

Potřebuji online brokera, s přehledným DOM, s daty do mého AmiBrokeru, či abych si mohl malovat supporty a trendové čáry přímo do platformy. Snesitelné komise a spready. Prodám a nakoupím max několikrát za měsíc, minimálně několikrát za rok. Prostě pozice na dlouhou dobu. Klasické spekulace na fundament a trensy a supporty používám na ochranu investice.

Co mi s mým účtem a frekvencí obchodu doporučíte. Fundovat účet na 10k USD nemám z čeho, vše přes net, a angličtina (či discount broker) mi nevadí. Stejně dělám vše sám. Jsem doslova paranoik. Nechci poradenskou firmu, jen kvalitní data, rychlé exekuce, a dobrou cenu (poplatky a spread), cena není moc důležitá, už teď platím za jeden RT 600 až 800 CZK, tedy skoro procento z kapitálu, což je BRUTUS...

Díky za radu :). Obchodují dál ale možná mě toto posune dál někam jinam...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tady není možné editovat příspěvky? Ach jo:

jsem to upravil:
========================
Situace: V minulém roku jsem především pozičním (držení v řadu týdnů až měsíců) obchodováním akcií v ČR (KOBOS a RMS) navýšil svůj účet z 50k CZK vklady a tím co jsem vydělal (asi 17k) na 80k.

Akcie vybírám na základě fundamentální analýzy (obrat, zisk na akcii, atd. čtu reporty) a na základě technické je pak obchoduji. Držím dlouhodobě, ale při proražení trendových čar vystupuji. Dívám se i na suporty a resistence. Prostě jedu na jednoduchost a jistotu...

Uvažuji o novém brokeru. Protože abych obchodoval SPAD, na to bych potřeboval 5M CZK. V RMS a KOBOSU mě drásají poplatky (0,59%, či 0,82% RT) a hlavně spready. KOBOS kopíruje SPAD, ale RMS lítá i o dvě procenta naprosto šíleně. Nevím jestli je to market makerem FIO a nebo čím, ale je to opravu naprosto demotivující, když chce člověk nastoupit a vidí, že je cena v RMS a KOBOSu třeba o 1 až dvě procenta nahoře (a to i klidně když jde trh dolů). Navíc mě o ničí psychicky, jelikož RMS a KOBOS lítá šíleně, tak se orientuji podle hlavního SPADu, ale pak když chci vstoupit, tak většinou za cenu SPADu nemůžu a minulý týden jsem tak promeškal velmi profitabilní obchod, protože mi cena prostě utekla :(.

Uvažuji dvě varianty:

a) obchodovat dále pozičně akcie, což mi sedí (málo času, nechci tomu dávat 3h denně a bchodovat intradenně), ale obchodovat jiný trh, například něměcko, či něco jiného, kde jsou menší komise, a nižší spready. Jsem ale velmi konzervativní investor a proto chci akcie vlastnit, a ne obchodovat nějaké deriváty. Jedu mimo jiné i na dividenda.

b) přejít na nějakou linou komoditu typu cukr a nebo kukuřici, i když do budoucna bych rád akcie vlastnil třeba 5 let, a o komodity bych se před expiracemi musel starat, ale komoditami si stejně chci časem projít.

Potřebuji online brokera, s přehledným DOM, s daty do mého AmiBrokeru, či abych si mohl malovat supporty a trendové čáry přímo do platformy. Pokud by broker zobrazoval základní fundamentální data (obrat, zisk, počet akcií, dividenda) za miniulé roky, bylo by to ideální. Snesitelné komise a spready. Prodám a nakoupím max několikrát za měsíc, minimálně několikrát za rok. Prostě pozice na dlouhou dobu. Klasické spekulace na fundament, trendové čáry a supporty používám na ochranu investice.

Co mi s mým účtem a frekvencí obchodu doporučíte?

Fundovat účet na 10k USD nemám z čeho, to říkám rovnou. Vše přes net, a angličtina (či discount broker) mi nevadí. Stejně dělám vše sám. Jsem doslova paranoik. Nechci poradenskou firmu, nepotřebuji poradenství, jen kvalitní data (používám denní pro základ a při vstupu pak intradenní 30s/1m), rychlé exekuce, a dobrou cenu (poplatky a spread), cena není moc důležitá pro můj poziční styl, ale teď platím za jeden RT 600 až 800 CZK, tedy skoro procento z kapitálu, což je BRUTUS..., zavání to spíš někdy sebevraždou a dodržet v tomto prostředí mentální SL (tradiční díky šílenému spreadu v RMS nejde použít) je fakt velmi náročné, když si člověk spočítá, že jeho chyba ho stojí trh a 1% komise...

Současné řešení je nanic i v tom, že mi FIO nedává ani základní EOD data a já je musím shánět mimo a nejsou kvalitní. Prostě je to takový prasopes. Nedávají data, jejich platforma je voničem (nejde do ni malovat čáry) a komise a především spready jsou vraždící...

Díky za radu :). Obchodují dál ale možná mě toto posune dál někam jinam... Jinak obchoduji jen ty největší firmy co jsou (u nás BAACEZ, BAATELEC a BAAPEGAS), do centovek nepůjdu...

Základní požadavky na brokera na jednom místě:
1) discount broker na EU či USA akcie a komodity cukr a kukuřici, nepotřebuji ani nechci rady
2) rozumné komise a spready (poziční obchodování, nemusí být nejnižší, i když nevadí :), ideálně u akcií 0,1% RT, u komodit 5-10 USD RT na kontrakt
3) data do Amibrokeru, či možnost malovat do platformy supporty resistence a trendové čáry, ideálně k akcím fundamentální data i když nemusí být
4) účet 80k CZK (2-3k USD), nemám víc!
5) Jazyk: angličtina, či čeština (je to jedno anglicky komunikuji, jako česky)
6) obchoduji jen přímo s daným aktivem, žádné deriváty!!!
7) musí to být dobrá ověřená společnost, jsou to všechny mé peníze, ne aby s ním někdo utekl...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem to špatně spočetl, je to 4,1k USD.

Forex obchodovat nechci na odhadování fundamentu celých měn se necítím. Nejsou tam jednotná data. Spready podle brokera, to je vážně gamblení...

Opravdu neexistuje akciový broker s depositem 4k USD? To je jako fakt smutné a odmítám tomu uvěřit. Když chce někdo koupit v USA za 4k USD akcie Googlu, tak nemá jak :)?

Můžu dál obchodovat s FIO, než vydělám víc...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

předpokládal jsem, že chcete "standardního" brokera - tj. takového, který Vám poskytne platformu (ev. webové rozhraní) + data.
Pokud budete chtít zakoupit za 4k USD akcie Google, bude Vám asi stačit (podobně jako u nás) zajít do jakékoliv banky a tam se o Vaše peníze postarají - tj. založí Vám příslušný účet a akcie zakoupí.
Zaplatíte ale asi víc, než u nás u FIO nebo u Patria.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kbtm, můžeme si prosím odpustit formality typu oslovení atd.

Nevím, jestli jsem dnes už tak doražený, že se ani neumím zeptat...

Chci klasického brokera s daty. Myslím, že z toho, co jsem napsal je to jasné.

Přece mi neřekneš, že je tady jen InterractiveBrokers a jiní s vkladem 10k USD a pak nikdo?

To opravdu neexistuje broker, přes kterého bych mohl začít kupovat akcie s menšími komisemi?

Co třeba MBTrading, ten má jak akcie, tak i komodity (byť je teď nemusím mít) a deposit už od 2k USD.

Přece musí být i další zahraniční brokeři, kde bych mohl začít obchodovat se svými 80k CZK akcie, a nebo ne? Tomu se mi vážně nechce věřit! Si ze mě nedělej srandu :(.

S pozdravem
Má úcta
Tvůj služebník

Jaromír :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S tím počítám, že nebudu moci kupovat ČR. Taková XETRA NEBO (schválně tady píšu NEBo, aby mi zase někdo nenapsal, že oba ne) USA by mi stačili. Jsem to i psal...

Vím, že i InterractiveBrokers kdysi začínal s depositem 5k USD, tak si myslím, že bych se svými 4k něco najít měl...

Dík za radu, si ho vygooglím.

A napíšu i mail na IB, jestli mě nevezmou s mou peněženkou, možná se slitují...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hanslama Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jaromir666:
>
> Existuji i brokeri, kteri pro obchodovani komodit
> pozaduji min. vklad jen $2500. Napr. Mirus, ale
> CZK akcie s nima obchodovat nebudes moci.


Ještě jednou za tip, jsem se na něj podíval.

MirusFutures je to on, že?

Obchoduje jen komodity.

Spíš hledám něco na EU a USA akcie, či EU a USA akcie a komodity, než jen komodity, těm moc nerozumím, a chci plynule přejít...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

I don't wanna DAYTRADY!!!!

Jesus Jesus and Jesus :).

To o čem píšeš je omezení, že potřebuješ kapitál nad 25k USD, pokud chceš být INTRADENNÍM obchodníkem. To znamená, že pokud prodáš v JEDNOM dni nakoupíš a prodáš a uděláš to vícekrát za měsíc (IB myslím 4-5* a víc), tak tě bere jako intra-day spekulanta a na to se pak musíš mít deposit minimálně 25k USD.

Se samotnými akciemi to nijak nesouvisí..., klíčové slovo ve větě je "to Day Trade", já NECHCI daytradovat, já chci dělat pozičně, a tohle bude u každého brokera jak píšeš, co je v USA, ale jen pro intraday trading.

Dokonce na to mají myslí v IB i nějaké počítadlo, kolik jsi udělal intradayobchodů za nějaké období, aby ses tomu vyhl a nemuseli ti zablokovat účet (pokud se tedy něco za rok nezměnilo).

:)

Tak jsem si to tu krásně napsal, utřídil v hlavě a nakonec to vyřeším asi sám.

Obeslala jsem IB s žádostí o otevření účtu s 4,1k USD.

A právě jsem dokončil chat s MBTrading, ti vypadají dobře, mají nízké komise na akcie (jen 5 USD, asi jen jednou cestou), i nějaké futures mají corn a minicorn, která není snad volatilní a je dobrá pro začátečníky. Deposit od 1k (od 2k margin), takže 4,1k je vpohodě. Deposit klasicky přes Wire, tady je na fóru taky, co na něj říkáte? Akorát jsem se je zapoměl zeptat na chatu na data jestli dávají i EOD data, či intraday, které bych mohl dát do svého AmiBrokeru. Je to myslím zatím schopný kandidát, i z těch pár vět, co jsem přečetl jinde na webu. Akorát asi nemá pomerančový džus. Co je vlastně nejlínější komodita pro začátečníky? Pomerančový džus, cukr a kukuřice, ne? Vím, že ropa, káva a zlato asi ne.

Podívám se ještě dál na dalšího.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hanslama:

To je nesmysl, to se týká jen intradenních obchodů.
Tedy pokud máš míň jak 25.000$ tak můžeš udělat jen 5 intradenních obchodů týdně (nebo možná v rámci 5 dnů), pak ti to stopnou do dalšího týdne. Vím o čem mluvím, mám to naživo vyzkoušeno.
Ať se daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jsem se díval, a pro USA/EU stocks a mini futures s depositem mi vychází zatím jako dobrý nápad:

IB - musím dospořit pár stovek do 5k
MBtrading - můžu začít s 3-4k
FIO - vlastně můžu obchodovat i tam kde obchoduji teď, i když poplatky mě budou dále ničit

No co mám na vybranou.

Ještě někoho něco napadá?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...