Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodovat odražení, průrazy nebo fundamenty?


Doporučené příspěvky

Nedávno jsem začal studovat a poté backtestovat vstupy při odražení a pro mě to byl další velký krok v tradingu. Předtím jsem měl v backtestech RRR většinou 1:3, nyní vstupuji jen když je potencionální RRR 1:3 a více (občas mám RRR více jak 1:5). Umisťování SL a PT do logických zón se mi velmi líbí, za prvé to dává jasný smysl a je to také velmi flexibilní jak pro pomalé tak pro rychlé trhy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fajn clanek. Sam jsem take puvodne zacinal s prurazy, abych se postupne (prozatim) dopracoval k nastupu v trendu potvrzenem i na HTF na korekcich na patternu 123, ktery mi svoji logikou vyhovuje naprosto nejvice... Je to jednoducha a silna technika obchodovani. Navic nastup uz v korekci vetsinou prinasi tu vyhodu, ze je clovek nekolik ticku pred temi, kteri obchoduji az jeji pruraz, ktery pak doda obchodu dalsi momentum. Dalsi rozdil mezi obchodovanim korekci nebo az jejich prurazu vidim v tom, ze, alespon v mem pripade, je mozne posouvat rychleji SL na BE. V pripade prurazu casto dochazi k flipu prave na vrcholu/dne prorazeneho swingu.

Jinak co se tyce fundamentu, zkousel jsem testovat nektere myslenky jako prurazy 1. RH na minutovem grafu po vyhlasovani nejdulezitejsich zprav na DAXu a byla to docela dobra technika. Dalo se dobre vyuzit volatility po vyhlaseni jeste ve spojeni s dravejsim DAXem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ne, nastupuju na 123 na korekci, ktera musi byt k EMA 34. Pritom trend musi souhlasit na 1 min, 5 min, 15 min a 60 min. Mereno podle EMA 204 na vsech techto tf. Pak uz pouze sleduju congestion na 5 min a 15 min podle Rosse (ve kterych neobchoduju) a to je temer vsechno. Dokonce jsem upustil od sledovani diskrecnich SR urovni, byl to na me moc diskrecni prvek. Sleduju jen pivoty, H/L min dne a H/L premarketu. Na zacatku jsem obchodoval vice patternu, ale ted se uz soustredim pouze na toto v silnem trendu. Obcas beru obchody i vecer. Konecne jsem nasel system, se kterym jsem spokojeny a dobre se mi obchoduje.

Jinak co se tyce TTE, tak si myslim, ze vyuziti TTE na tak malych tf jako je treba minutovy graf docela pokulhava, ale otestovano to nemam...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Také jsem dospěl k obchodování patternu 123 + následný Rh. Vstupuji až na samotném Rh, abych se vyhnul falešnému proražení 123. Mám u tohoto přístupu na 3min TF vyšší úspěšnost než při samotném breakoutu 123. Zavádím též vstup se slevou TTE.. Výsledek je hodně podobný vstupům z FinWinu - pouze bez CCI :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jojo 1 min fakt pokulhava.. ale u 3 min uz se to docela da... jeste to budu nejakou dobu sledovat to co chci a pak se vrhnu na test... Jo ale nenapsal jsi jakou mas vstupni techniku.. vim jak to myslis a kde vstupujes jenom co je to tve pravidlo podle ktereho uz vstoupis, proste jak odhadujes ze uz je konec korekce a uz mas nastoupit? diky za odpoved

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim vas nechci aby to vypadalo ze sem davam jen nahodile screeny si se necim chlubim, fakt to nemam za potrebi ale kdyz jsem dneska cetl tento clanek, ve kterem je opravdu videt co vse musi clovek sledovat ke vstupu do obchodu , mysleno pruraz a odraz..nebo flip, ci reversal...je jedno jak to budeme nazyvat tak vam davam dnesni ukazku LIVE obchodu k dispozici, jak si vsimnete pouzivam nekolik TF a sleduji na nich jen tvorbu ceny a volume, nekdy take pivoty ale hlavne S/R urovne tvorene order flow, globexem a rtcm. tento system obchoduji jiz opravdu dlouho a je profitabilni, stejne tak ale nechci tvrdit ze je jediny profitabilni jak zaznelo v jine diskusi, jen reaguji na to jak to delam ja a co me to stalo casu a usili a tisice hodin u marketu, proste ja to jednoduse neumim a kdyz uz o tom pisi tak to musim mit hodnekrat naklikane at se dari a skoda jen ze zde nevedete vlakna s komentari LIVE obchodu, ale to je uz off topic

13615

13616

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nejakou dobu jsem obchodoval odrazy od s/r, ktere jsem okohledem znacil, ale nikdy jsem si nebyl jisty, jestli je to ta spravna, protoze se kolikrat vyrojily vsude..od toho jsem po nejake dobe upustil a nyni si znacim denni OHL jakozto s/r a funguje to docela dobre. Zvykl jsem si na uspesnost kolem 35-40% , RRR 1:3. Obchoduji vzdy od 20.00-21.45, smer rozlisuji dle open, pokud je cena nad Open, jedu pouze long a short naopak. Obcas mam nutkani pustit se i do protitrendu, ale vetsinou je u techto signalu nizke RRR a uspesnost taky nic moc.
Dlouho dobu jsem se pokousel obchodovat s/r, tak jak to prezentoval Danek ve vlakne price action, ale bohuzel. Nenasel jsem spravny recept a dlouho me to mrzelo, nynejsi system je fajn, ale asi by se mi obchodoval lepe s vyssi uspesnosti, nekdy to jsou fakt sady, nez prijde zase uspesny obchod a i dodrzovani planu je pak mizerie.

Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...