Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trading: jaký výdělek je "dobrý" výdělek?


Doporučené příspěvky

Zaujimavy clanok a navod ako hodnotit system, ale co v pripade ak zobchodujem len napr. 10 obchodov mesacne, co sa mi niekedy stava. Neobchodujem tak casto aby som mohol porovnavat moju vykonnost s celym potencialom trhu. Merat vtedy velkost vsetkych swingov a z tohto "perfektneho profitu" urcovat ci je moj system podpriemerny, slusny alebo excelentny asi nema velku vypovedajucu hodnotu,nie?
Ja osobne sa teda nezaujimam ake pohyby spravil trh a uz vobec sa nestresujem meranim mozneho zisku pri obchodovani kazdeho swingu. Mojim cielom nie je zachytit kazdy swing ale obchodovat svoj vlastny system. Skor sa snazim hodnotit jednotlive obchody, ktore spravim, cize aky bol maximalny potencial kazdeho konkretneho obchodu a kolko som z neho vytazil ja. Potencial urcujem napr. vacsinou podla S/R urovni, resp. Ema kanalu. Podobne znamkovanie ako uvadza Elder vo svojich knihach.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mně se to líbí z pohledu stabilizace traderovy psychiky v případě méně ziskových týdnů - jak se píše v posledních odstavcích:

[ital] "Následující týden však obchodník vydělá pouze 300 USD a začne mít pocit, že mu již obchodování nejde a že je něco špatně. Pokud si však spočítá Perfektní profit, může zjistit, že se za daný týden pohyboval na úrovni..." [/ital]

V tom bych viděl, alespoň z mého pohledu, přínos.

Hezký den,
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já osobně si myslím, že autor naráží také na to, aby nováček neměl přehnaná očekávání ohledně zisku. Pokud například bude obchodovat na E-MINI DOW (DJ) tak nemůže očekávat stejné zisky na jeden kontrakt jako na E-MINI S&P 500 (ES).
A zároveň zdůrazňuje, že většina obchodníků, kteří jsou v zisku, nezobchoduje ani každý desátý pohyb ale ještě méně. Aby nováčkové pochopili, že nejde o to trefit každý pohyb nahorů a dolů, ale stačí mít systém, který spolehlivě funguje na dvacetině takových pohybů.
Zároveň je to docela zajímavý způsob jak poměřit, nakolik systém využívá potenciálu trhu (tedy pohybů).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pribinacek to neukazuje ze zobchoduje kazdy desaty pohyb.. zapocitej si nejakou uspesnost a RRR a potom to znamena ze obchoduje napr kazdy 3 pohyb, ale to je jenom teoretizovani... Jako jo urcite je to celkem fajn pomucka ale to ze tyden mi nedal prilezitosti a nebyly pohyby tak to vim po kazdem dni kdyz obchoduju... nemusim si nic pocitat proste to vidim...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Vypíchl" bych hlavně tento Tomášův odstavec:
"Následující týden však obchodník vydělá pouze 300 USD a začne mít pocit, že mu již obchodování nejde a že je něco špatně. Pokud si však spočítá Perfektní profit, může zjistit, že se za daný týden pohyboval na úrovni 3 000 USD, protože v trhu výrazně padla volatilita - takže 300 USD stále představuje Strategy efficiency na úrovni 10% a tudíž se stále jedná o velmi dobrý výsledek. Není tedy žádný důvod k panice."

To je totiž velmi důležitý moment, kdy člověk "ponořen" do svého tradingu, říkájící si: "jenom 300 USD a už se jakoby ocitá v jiném filmu, resp. emočním hororu, co se to děje, jak je to možný a podvědomí se mu plní samými drtivými příběhy, doteď dobrý a najednou buch ho a pohádka končí? No to snad ne? Říká si. Jenže trh jede neúprosně dál...
V tento kritický moment, se z tak již velmi emocionálně uvažujícího člověka stává bytost maximálně ohrožená.
A proto stabilizace psychiky a návrat do reality je v tento okamžik velmi důležitý. Je to asi něco jako, když se kymácíme s plachetnicí na rozbouřeném moři a je jen na nás jestli sebou necháme dále mávat, nebo dokážeme postupně krok za krokem jet po vlně, např. tak, že vyrovnáme ono emoční kyvadlo uvnitř sebe." Ono se o tom fakt lehko píše, ale realita je vážně hodně vlnitá......

zdravím a přeju dobré odbchody

PS: Umí tzv. Dollar Calculator pod GTNT, i NinjaTrader? Třeba pod jiným názvem? Nějak jsem jej zatím v NT nenašel.
Děkuji moc za tento článek!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

narozdíl od zřejmě 99% lidí tady sem si hned udělal tabulku a vyhodnotil posledních pár týdnů a výsledky jsou zajímavé..tj. člověk opět dostane informace o systému z jiné strany..především jsem ale na základě té analýzy přišel na dalších několik "maličkostí", o kterých Tomáš ve článku nepíše, ale jsou poměrně zajímavé..zjednodušeně jde o tendence trhu a jeho stabilitu co se týče denních pohybů, nehledě na to, jak trh pod drobnohledem vypadá...tj. opět další prvek, který může pomoct např. při určování potenciálu..

PS. vytvoření tabulky a zapsání hodnot mě zabralo když moc tak pár hodin...a přineslo mi to navíc bonusové poznatky o mojem trhu..kdybych nad vším zlomil hůl a odepsal to hned na začátku, tak se nikdy nedozvím nic nového - přemýšlejte o tom..to je jako když chcete pozvat holku na rande, ale pořád si říkáte "ona mě stejně nebude chtít"..pokud byste se zeptali, tak to zabere minimum času a nemůžet nic ztratit, naopak jen získat..ale vy si pořád budete donekonečna radši říkat " stejně by to k ničemu nebylo"..ztratíte tak daleko víc času, nic nezískáte a bude vás to v hlavě pořád hlodat...se spoustou věcí v tradingu je to řekl bych velmi podobné..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> majkll

Pekne receno!

Diky, Tomasi, za clanek. Vypada to jako pomerne zajimavy ukazatel, ikdyz je to nejspis docela subjektivni (jak velke swingy clovek pocita atd.). Kdyz jsem se zacal zajimat o trading, taky jsem porad premyslel, kolik se na tom da "vyrejzovat". Postupem casu jsem to mysleni trochu zmenil - ted vim, kolik chci vydelat a prizpusobuji tomu system a velikost kapitalu. A pokud mi system vydela cilovou castku, budu to povazovat za uspech, i kdyby to bylo treba jen 1% perfect profitu... ono je to opravdu o tom ocekavani.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll
ak o nejake dievca nemam zaujem, lebo sa ku mne nehodi, tak na nu nebudem stale mysliet, nebudem o nej premyslat...jednoducho na nu rychlo zabudnem a budem hladat taku, ktora sa ku mne hodi ;) takze nestratim ziadny cas, resp. iba minimum a nebude to vo mne stale hlodat :)
Neviem, mozno mi nieco unika, ale nechapem preco by som sa mal snazit zinkasovat 5 - 10 percent trhoveho potencialu, ktory predstavuje niekolko desiatok tisic dolarov mesacne. Ak ho nedosahujem, tak moj system nie je dost vykonny? Ale ved mi zaraba peniaze. No tak teraz neviem:)
Pre niekoho, kto robi vela obchodov denne je to urcite zaujimave porovnanie a moze mu to vela dat, ale urcite by som na tom nestaval hodnotenie vykonnosti systemu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Asklepios:

mluví z tebe právě to, že sis podobnou statistiku neudělal..protože jinak bys věděl, že i dá se říct podprůměrné výsledky, můžou na těch 5% z celkového možného profitu bez problému dosáhnout...

ale jinak samozřejmě ať si každý dělá co chce...děláte to pro sebe, pokud někdo ví, že mu to bude k ničemu, aniž by to zkusil nebo o tom víc přemýšlel, což už je samo o sobě absurdní, tak je to jeho věc...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll

asi o tom premyslam, kedze sem pisem prispevky do diskusie, takze absurdne je mysliet si, ze o tom premyslas iba ty.

No nic, neodpovedal si mi na otazku, ci je moj system slaby ak nedosahujem ani 5 % "perfect profitu". Mne osobne to ani najmenej nevadi, kedze ucet rastie. Ale nechajme to tak, kazdy si spravi svoj nazor. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Asklepios

Clanek neni o tom, ze pokud Tvuj system nedosahuje 5%, tak mas system na ho*no. Je o tom, ze existuje urcita metoda, ktera se da pouzit pro mereni vykonnosti systemu. Takze pokud mas treba vic systemu, muzes je zkusit srovnat i na zaklade tohoto mereni.

Pokud Ti system vydelava a jsi s tim spokojenej, tak nechapu, proc se vubec zabyvas tim, ze nedosahujes 5% perfect profitu (coz je btw velice subjektivni hodnota). Clanky tu na financniku maji vetsinou inspirativni zamery. Prectes si clanek a pokud se Ti nazor autora k dane problematice libi, tak se tomu budes venovat dal. Ale fakt nema cenu se tady snazit zpochybnovat nejaka "dogmata". Clanky k zadnym nenabadaji...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...