Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Aktuální trhy z pohledu intradenního obchodníka akciových indexů


Doporučené příspěvky

Perfektny clanok. Z tohoto si chcem zobrat ponaucenie. Prave kvoli nejasnym situaciam na trhoch som v poslednych dnoch prisiel o nemalu cast obchodneho uctu. Z casti je to o mojej neskusenosti a z casti o prilisnej agresivite. V normalnych obdobiach robim aj 4 obchody denne, v takomto obdobi sa naozaj oplati stat stranou a mozem to vrelo odporucit kazdemu kto zacina. Myslim si ze nechat obrovske pohyby plynut bez povsimnutia ak mi trh nenadeli signal a nepocitovat pritom krivdu ze som sa pohybu nezucastnil je jedna z najdolezitejsich schopnosti pri tradingu. Kazdopadne sa znovu po x-ty krat vraciam na jeden mesiac k papertradingu aby som sa ukludnil a dokladne zdokumentoval predosle chyby.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vynikajuci clanok. Taketo zhodnotenia tyzdnov by boli pre nas vsetkych velmi poucne Petre i v buducnosti ;)
Ja som novacik a som stranou uz par dni. Minuly tyzdned takisto len 2 obchody, tento tyzden este vobec nic, na FOMC som sa drzal radsej stranou. Velmi zaujimave, ze tie FOMC report dni su v podstate identicke, treba zapisat do planu ako doplnok na pozorovanie :)
Je to naozaj narocne obdobie pre novacikov, hlavne po stranke, drzat sa stranou a radsej nic nerobit, ked nie je jasny trend a ako pisete situacia ktorej rozumiem a mam natestovanu a este k tomu trh konsoliduje na dennych grafoch, tazke tazke. Velky trenink na psychiku a sedenie na rukach. Ale potom pozriete dozadu a znovu tak ako pisete, malo ale slusne, ja minuly tyzden 2 obchody ale zisk 280 USD, krasne na novacika, som sam na seba pysny, ze dokazem na tych rukach sediet a len cucat do monitoru a ucit sa.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře, chtěl bych se zeptat tento obchodní přístup jste si vypěstoval roky strávenými obchodováním a tudíž je váš osobní (originální)? Já jen že pokud bude člověk obchodovat delší dobu, jestli si taky dokáže vybudovat svůj "jedinečný" přístup k tradingu na základě zkušeností, které získal.

ale jinak, určitě krásný rozdíl mezi diskréčním a mechanickým (bezmyšlenkovým) obchodováním.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nedávno jsem psal do diskuse přesně podobný pohled na ty "utečené" pohyby...já jsem ten pondělní long pohyb např. zobchodoval, ale to byla spíš vyjímka..zpravidla u takových pohybů signál nedostanu a stojím bokem..kolikrát se i stane, že chytnu ztrátu a poté trh vystřelí opačným směrem, jako bych vstoupil 100% špatně..ale to jsou vše věci, které minimálně k většině systémů patří..

kdo se chce posunout v jedné výrazné věci o kus dál, by se měl zbavit téhle frustrace z "promarněných" pohybů...u mě to přišlo tak trochu samo tak, že jsem jednou seděl u grafu a koukal, jak trh dělá obrovský mnohasetdolarový pohyb beze mě...a v ten moment jakobych prozřel a 100% si uvědomil, že to vlastně nic neznamená..v té chvíli jsem si taky vybavil backtestování a to, jak člověk podobné obrovské trendy přejede během pár vteřin, protože vidí, že tam žádný signál ani nemůže být, protože trh např. nedělá žádné korekce..a právě v backtestu se nad tím člověk ani nepozastaví, natož že by z toho měl být zklamaný..

a právě tohle srovnání s backtestem mi dost pomohlo...uvědomil jsem si, že je naprosto normální promeškat klidně více takových pohybů v řadě bez jediného obchodu...a musím říct, že se mi po téhle stránce hodně ulevilo...nestresuje mě, když se na velkém pohybu nesvezu, nebo když vidím, jak se někdo druhý svezl...důležité je abych viděl, že systém dlouhodobě funguje..ale to už opakuju, co stále říkají Petr s Tomášem..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

som naozaj zaciatocnik a v pondelok som mal stastie ze som pracoval z domu a mohol sa tak venovat grafu TF. Obchod som TAKMER zobchodoval do long, ale vyhodil ma priliz maly SL na tej korekcii ktoru Petr ocakaval vacsiu (pokial viem bola hlboka len 2). Tym padom som prisiel o zaujimavy papertradovy obchod.

Tento clanok mi pomohol pochopit co sa za tym vsetko skryvalo a tiez pochopit ten obrovsky chop minuleho tyzdna. Myslel som to ze je to preto lebo tyzden pred tym sa rolovalo na novy kontraktny mesiac a obchodnici este len naskakuju do decembrovych kontraktov. Zrejme ano aj.

P.S.: Na Forex factory je nejaky sposob ako si prisposobit calendar tak aby zobrazoval iba vybrane udalosti a nie vsetky? Btw: Dalsie FOMC vyhlasenie je 3.Nov 2010

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...