Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

E-MINI


Bushman

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mini znamená, že se zkrátka a dobře jedná o určitou "zmenšenou" verzi některého konkrétního trhu. Každý komoditní kontrakt se skládá z určitého objemu dané komodity - množství tohoto objemu pak udává velikost marginu a dolarovou hodnotu jednoho ticku či jiné jednotky, o kterou se trh standardně hýbe. Některé komodity však díky vysokým marginům a vysoké dolarové hodnotě každého ticku nemusí být příliš atraktivní pro obchodníky s malými účty. Proto existují od nejpopulárnějších komodit ještě tak zvané "mini", což je v podstatě totéž jako "standardní" komodita, avšak komoditní kontrakt obsahuje menší objem dané komodity a tudíž je i menší margin a menší dolarové vyjádření každého bodu / ticku. Tím mohou být trhy mnohem atraktivnější i pro obchodníky s malými účty. Avšak pozor - zdaleka ne všechny emini jsou dostatečně likvidní.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

E-mini se obchodují na elektronických trzích a to za výrazně, výrazně nižší komise. Já obchoduji e-mini přes Interactive Brokers s komisí pod 5 USD. Pokud bych obchodoval stejné trhy parketově, nikoliv elektronicky (t.j. ne jako e-mini), mohl bych mít komisi někde v rozmezí 20-40 USD.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIk.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Mám ještě dotazy na Tomáše - S jakou platformou obchoduje E-mini? Předpokládám, že E-mini lze obchodovat pouze ID - je to tak? V kolik hodin ( našeho času ev. ET) obchody na E-mini probíhají a v jakém časovém intervalu
( od kolika do kolika hodin v daný den) je nejlepší je obchodovat?

Díky za odpověď vítr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

posledních 14 dnů obchoduji s NinjaTraders, který se napojuje na IB platformu. Front-end pro IB je obrovské množství, stačí si trochu projít internet. Já už jich zkoušel celou řadu, spousta jich je super. Posleních 14 dnů obchoduji s NinjaTraders a uvidíme, jak dlouho u ní zůstanu :-)
E-mini se našeho času začínají obchodovat obvykle kolem 15:30 a končí obvykle kolem 22 hod. Nerozumím otázce " v jakém časovém intervalu"?. Emini se obchodují se po celou tuto dobu, prakticky každou vteřinu. Obchodovat je samozřejmě nejlepší každý den a to od začátku až do konce. Alespoň já se takto snažím obchodovat. Neujde Vám tak žádná příležitost :-)

Dobré obchody,
Tomáš
FINANCIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Dobrý den,

můžete zkusit třeba platformu BEST od PFG (Peregrine Financial Group). Určitě to najdete třeba přes Google. Na 30 dní dostanete platformu s fiktivními 50 000 dolary a k tomu i grafy s real daty tří populárních e mini trhů (Nasdaq, mini SP, mini DJ). Bohužel ty grafy jsou bez indikátorů, ale na pozorování to určitě stačí.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Pokud správně chápu,e-mini se dají obchodovat nejen po dobu otevření burzy,ale nonstop.Jsou takové futures dostatečně likvidní i v jiných časech něž jsou obchodní hodiny(tj.cca15 30-22 00 hod.)?
Nenapadá mne jediný racionální důvod proč by neměli být,ale nevím.Přece neobchodují pouze Američané.:-))

Dík za odpověď.

Hodně úspěchů nejen v tradeingu přeje Honza.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky je možné vyzkoušet GSTrainer od Global Futures - pan James Kuzel mluví česky - na této jejich platformě se dají nastavit i určité indikátory a obchoduje se rovnou z ní. Margin má GF na e-mini 300-500$ a komise kolem 6$ R/T. Platí se za použití platformy 50$ měsíčně nebo 0,50$ za obchod. Demo je tuším na 3 týdny zdarma. Účet lze založit i s menšími prostředky než u Interactive Brokers, záleží na individuální dohodě. Vhodné pro začínající obchodníky s menšími účty a nehovořícími anglicky. Kontakt: GKuzel@globalfutures.com Toto řešení se mi zdá pro začátečníka rozhodně lepší než Best od Harpoonu, ale přikládám rovněž kontakt, rozhodněte se sami: jkos@harpooncapital.com - pan Kos mluví též česky, ale jejich komise jsou pro intradenní obchodování vražedné, vyzkoušela jsem na vlastním účtu. Snad tyto informace někomu pomohou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tatiano,
prosím žádné kontakty na brokery, které nejsou registrovaní v ČR. ČNB toto považuje za propagaci a poskytování investičních služeb Vaší osobou - mohou z toho být pro vás opravdu velké nepřijemnosti, zákon je v tomto směru postaven velmi zvláštně.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...