Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Video tutoriál obchodování 1 – trading flipů, S/R úrovní a intermarket analýzy


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 39
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

robee, aby zde nezvnikla nějaká mýlka.

S jenaLem jsme se dostali k velmi podobnému pohledu na trhy přes Intermarket Analýzu nezávisle na sobě. JenaL se ozval na základě mého prvního článku o Intermarket analýze a poslal mi své screeny, které byly principielně velmi podobné akorát nepatrně jinak uspořádané (měl grafy pod sebou, já je měl takto vedle sebe atd). Náš styl se liší v detailech (jiným trade management, JenaL bere trochu jiné typy divergencí) ale v zásadě je hodně podobný.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,

osobně v tradingu vnímám jako základní prvek S/R úrovně. Tj. chci aby v mém obchodovaném trhu se signál odehrával na S/R úrovni. Můžete si postavit OS i takový, že budete sledovat S/R v jiném trhu, ale toto bych zejména ze začátku vůbec nedoporučoval.

ad FinWin - nerad bych toto téma rozebíral pod tímto článkem, protože bych rád abychom zůstali u konkrétního tématu z videa.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj petre tak sa ti ospravedlnujem za flame,
Ja viem o Jenalovi ze tento styl obchoduje davno ped tym ako na finančníkovi bolo o nom zmienka (finančníka sledujem pravidelne tak viem ze v tej dobe si pisal ze obchodujes len Finwin). Mam vedsinu detalnejsich informacie ohladne IA od jenala z doby ked na financnikovi nebolo o IA ani zmienka ,taktiez viem ze robi na tuto temu workshopy v UK a myslim ze taktiez v CR. v CR a v SR ma dokonca velku ale uzavrenu komunitu studentov ktory sa specializuju na PA-IA...
Kazdopadne financnik patri medzi najlepsie (myslim i jedine) stranky s volnymi traderskymi informacemi pro zaciatocnikov v CR - diky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

robee,

jj v pohodě. Minule tu zase někdo narážel na to, že IM styl je podobný něčemu co dělá jiný trader v US - prostě ty věci se hodně prolínají a já si určitě nedělám na IM patent. Navíc IM je spíš o pohledu na trh než kompletní obchodní systém. Je skutečně velmi podstatné pamatovat na to, že mnohem důležitější než základní analýza vstupů je risk management, řízení pozice a vůbec celý přístup k tradingu jako takovému.

Máte pravdu, že osobně jsem dlouhou dobu kombinoval IM s FinWinem (viz emini II kde to máme začleněné myslím cca 1,5 roku, probírá se to zde v uzavřeném emini II vláknu a několik lidí na tom má postavený svůj systém) a postupně jsem se čím dál více začal zaměřovat na trochu jiné pohledy ID obchodování, takže jsem si samotné vstupy co nejvíce zjednodušoval. Klasický progres, který má ale každý dost individuální, takže těžko lze radit odkud je ideální začít.

Každopádně dnes také neobchoduji jenom IM - hodně silným základem jsou pro mě S/R úrovně, což je to na co se snažím podobným článkem upozorňovat. IM + S/R úrovně už jsou myslím solidním základem těch ID obchodníků, kteří rádi vnímají trhy z trochu analytického pohledu.

All - díky za screeny. Super. Nebojte se přidávat další.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...