Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fajn clanek pro zacinajici, jenom vidim jednu chybku v nasledujicim odstavci: Nejedná se v podstatě o nic nového: o čem chci dnes mluvit je optimalizace hodnot na out-of-sample datech a následné ověření na in-sample datech. O této metodě už jsem na Finančníkovi několikrát psal, než se tedy vrhneme do praktického postupu, krátké připomenutí:
Jsou zde prohozena slova out-of-sample a in-sample

Odesláno

Zdravím,

v samotném postupu je samozřejmě vcelku jedno, jestli se použije 30% nebo 33%, pointa zkrátka je, že pokud máme 300 obchodů, tak 1/3 (100 obchodů) použijeme jako 00S. Ale díky za doplnění.

Odesláno

Ahojte, otazka zaciatocnika. Dokaze kazdy analyticky sw (aj tie ktore su free) exportovat data do Excelu vratane indikatorov? Prip. s ktorymi sw mate dobre skusenosti? Dakujem za odpoved.

• 2 týdny později...
Odesláno

to harryx:
To asi každý nedokáže. Já jsem například dříve používal Sierru a ta to umí komfortně. Je ovšem otázka, zda je vhodné, aby úplný začátečník používal tyto automatické postupy. Alespoň pro začátek je vždy lepší, si grafy projet ručně, veškeré hodnoty z grafů odečíst vlastníma očima, a ručně je zapsat. Tím se dle mého názoru člověk nejvíce naučí, protože všechno vidí. Pokud se však použije nějaký export dat do Excelu, tak tento efekt se vytrácí.

• Vytvořit...