Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: První kroky k realistickému obchodnímu plánu


Doporučené příspěvky

Petře mám na Vás dotaz kolik by mělo být minimum profitu usd na 1 obchod ať již ztrátový či ziskový, aby systém byl obchodovatelný? Někde jste říkal, že 6usd je žalostně málo, proto se ptám kolik je minimum 30, 50 usd ? Díky za odpověď. george quaran :)

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to je přesně problém, který zrovna řeším. Rád bych si nastavil reálné cíle, které mi pomohou alespoň trochu kontrolovat mé počínání v trzích.

Podle backtestu mi vychází, že dělám v průměru 1,8 obchodu / den a týdenní profit 470 EUR.
Podle výsledků paper-tradingu mi vychází, že dělám v průměru 1,9 obchodu / den a týdenní profit 420 EUR.

Mám si tedy jednoduše stanovit jako týdenní cíl např. 300 EUR? Co když jej dosáhnu? Pokud bych po dosažení cíle přešel na sim, v podstatě bych si rozhodil statistiky. Nějak nevím, jak to mám uchopit prakticky pro své obchodování.

Poradí někdo zkušenější? Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Se 100 USD se uživit v Česku dá s přepychem 3,5 násobně, alespoň podle státem stanoveného životního minima které představuje kolem 68 Kč na den pro jednoho a asi 54 Kč pokud dva mají ještě dítě (po odečtení nákladů na bydlení jehož 2/3 pomáhá hradit stát za předpokladu řádného plnění povinností Pracovního úřadu).

Takže stačí daleko méně profitu
s ohledem na tu jednu třetinu co si musím hradit sám a pokud vydělám i na ni a na případnou Daň z příjmu a na Internet (elektřina je v nákladech na bydlení) a převodní poplatky bankám, tak se nemusím ztrapňovat ve frontě na Městském úřadě při žádosti o doplatek do toho ŽM. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomase262,
co chceš uchopovat ? proč přepínat na sim ?

cílem tradingu je vydělávat peníze, tj aby účet rostl, pokud máš systém který dává 420 EUR/týden a nemáš problém s dodržováním plánu, tak zkrátka obchoduj, když vyděláš víc, budeš mít víc, neboj se, budou týdny kdy vyděláš méně ... ale rozhodně nepřepínej na sim, k čemu ?
pokud už řešíš co máš dělat, když dosáhneš týdenního profitu, tak to máš dobrý starosti :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zase je tu článek, který velice odpovídá tomu, co jsem zatím zažil a vyzkoušel a zároveň přináší i něco nového.

Souhlasím s tím, že lepší je vydělávat o něco méně ale s menšími výkyvy něž tu a tam víceméně náhodou získat větší profit a mezitím providelně ztrácet - to už jsem si vyzkoušel. I relativné malé čásky se při pravidelném obchodování nasčítají do zajímavé výše.

Na druhou stranu spokojit se s malými zisky nestačí, obchodní plán musí být opravdu výkonný. Mám na mysli například to, že vyskočit z otevřeného obchodu jenom proto, že otevřený profit již přesáhl plánovaný denní zisk, rozhodně nemusí být dobré pravidlo. Ze známé čtveřice:

Malé zisky x malé ztráty
Velké zisky x velké ztráty

je třeba eliminovat jenom velké ztráty. Velké zisky, pokud přijdou, bychom si měli ponechat :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mira_k: je mi to jasný. Je dobrý to mít jako metu konzistetního tradingu. Level, kde bych se ideálně měl nacházet, pokud se mi daří dodržovat op a všechno klape. Je mi jasný, že tam pravděpodobně nebudu po prvním ani druhém a možná ani desátém týdnu :). Jen jsem si tuhle záležitost chtěl ošetřit v OP. Nic víc (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to petrdravec: Díky za info, je pravdou, že mi je jasné, že na komise vydělat musím, ten slip jsem neuvažoval, neboť mé vstupy jsou limitem a výstupy stopem, ale když jsem měl slip neboli skluz v plnění tak vždy v můj prospěch . Tzn. výstup na menším SL než jsem zadal či B/E dříve než byl příkaz. Obchoduju nyní YM dříve NQ a tam když se někdy slip podařil tak jeden tick tj. 5 usd na výstupu SL stopem. Jinak nyní mám hrubý zisk na obchod na YM 41 usd, a po odečtu komisí skutečný čistý zisk 36 usd. :) Pěkné obchody přeje georgequaran

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry clanek,

dneska jsem dokončil první týden obchodování a byl to dost kolotoč.
Sice jsem skončil asi 100 USD v plusu ale co se tyka dodržování OP tam byli velké mezeri.
Na SIMu jsem sice byl ale i přesto přechod na živé obchodování je změna :)
Do OP je opravdu dobrý si zapsat kolik obchodů a zisk na obchod je potřeba udělat v průměru.
V mém případě to je v této fázi jeden ochod/den a zisk cca.20 USD :) YM 1 kontrakt.

Hodně zdaru ostatním traderům

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomas262:

Mna velmi zaujima ake vysledky ti to hodi po prvom mesiaci live obchodovania, lebo sim je sim a live je live, hovorim z vlastnej skusenosti. Mne hadzalo tiez az neuveritelne dobre vysledky a po prechode na live pred 2 rokmi som bol za prvy mesiac -2000 $ a OP bol dodrzany, proste zly mesiac a malo skusenosti....Chcem len povedat, prepni live, obchoduj a to co momentalne riesis, mozno ani nebudes musiet v zaciatkoch....

Nech sa dari a daj vediet ako to pojde v live

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mydlo SK:

to je 100 USD ztrata / den ... to nebyly zadne obchody ziskove? Doufam ze se mylis a moje ztrata za prvni mesic nebude 2000 EUR :) Obchoduju s malym risk-reward, takze bych se mohl aspon motat kolem nuly. To by pro me byla dobra skola "zdarma" :) Dal jsem si aspon jediny zavazek, ktery musim plnit, pokud chci jit do live - nikdy nesmim posunout SL ani PT :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomas262:

Mal som tu smolu, ze som hned chytil seriu SL po sebe, myslim, ze ich bolo 7, kde najmensi SL bol 130 a najvacsi 200 na trhu TF, potom prisiel prvy PT, tesil som sa ako maly chlapec, ale radost dlho nevydrzala. OP som neporusil ani raz, proste to tak bolo. Chyba bola aj v tom, ze som zacal obchodovat v lete systemom, ktory zrovna nebol mozno najvhodnejsi na toto obdobie atd....Teraz obchodujem nieco uplne ine a zameral som sa na DAX, kde mam RRR tiez aktivny a vyssie win.

Hlavne sa drz toho, co si spomenul, nic neposuvaj, nechaj to tak, ked uz raz v tom budes.

Nech sa dari!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jandra:

to jsou otázky. Co takhle nebýt líny a sám se podívat na rozdíly:
1. jaká je hodnota ticku na YM/FDAX
2. jaký je průměrný range na YM/FDAX
3. jaká je průměrná velikost korekce na YM/FDAX
4. jaký SL potřebuji na YM/FDAX podle daného systému
Ale vzhledem k tomu, že to vyškolení bude trvat pár let, jestli to vydržíš, tak je to hodně předčasná otázka. A obchodovat ráno se dá např. i ES, YM nevím jak na tom je.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...