Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak prakticky na screenshoty grafů


Doporučené příspěvky

Já na screenshoty používám OneNote. Konkrétně mám na ně vyčleněný speciální poznámkový blok a v něm ještě vše rozděleno na oddíly. V záložce "Vložit" má OneNote (a i další programy Office 2010) možnost "Výřez obrazovky", kterým si člověk přetažením kurzorem označí který výřez chce vložit. Ten se pak vloží i s datem a časem. Příjde mě to mnohem míň komplikované, než popsaný software v článku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To iNTRA_FiN

Tu ide aj o to, že v Snagite môžeš priamo do screenshotu vkládať všeliaké veci. Napríklad popis šipky a podobné veci. Osobne som snagit mal odskúšaný a myslím si, že je robený naozaj jednoducho a je v ňom presne to, čo potrebuješ. Nie je to program, ktorý slúži čisto len na snímanie obrazovky a uloženie na disk a bodka. Osobne One Note nepoužívam a neviem či sa v ňom dajú podobné veci robiť.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já také používám faststone.
Má totiž jednu krásnou funkci a to, že udělá screenshot celého rolovacího okna. Tím myslím, že když mám třeba internetovou stránku, která se nevejde na obrazovku, ale musím se posouvat nahoru a dolu, abych ji viděl celou. Pokud použiji funkci faststonu, tak se mi udělá otisk celé té stránky - faststone to celé odroluje a udělá z toho jeden velký obrázek.
A samozřejmě druhým dobrým argumentem je cena.. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já osobně používám na celé obrazovky screenshot captor, který mi vyhovuje hlavně v tom, že zmáčknu klasicky print screen - když mám zapnutý tento program - a obrázek se mi uloží, kam mám nastaveno, přičemž mi vyjede okno, co chci s obrázkem udělat. Pro výseče používám windosácké Výstřižky a podle mě je to výborný nástroj, ve své jednoduchosti a možností okamžitého záznamu, i když má spoustu much (například nedokáže inteligentně pojmenovávat, musíte přepisovat název pokaždé atd...). Já osobně ale Výstřižky používám jen pro screeny zajímavějších situací, ze kterých pak dělám patterny, tzn. je čistě otázka několika screenů do měsíce, pro klasické screeny např. obch. seance atd. používám screenshot captor. Obojí je free licence.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Před několika měsíci jsem tady na Finančníkovi našel odkaz na FastStoneCapture. Vyzkoušel jsem ho a funguje bezvadně. Kromě celé obrazovky umožňuje vybrat třeba jen některá okna nebo výřez. A vytvořený screenshot lze editovat. Nemám žádnou zkušenost s jiným podobným programem, předpokládám, že většina ostatních umí totéž nebo i víc, ale tenhle mi vyhovuje, tak dál nehledám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já používám J.A.tester, bylo tu na Finančníku o něm psáno. Je to kompletní obchodní deník, takže si vytvořím screenshot a ten se mi uloží ke konkrétnímu dni. Jedním klikem pak vidím denní záznamy, vstupní a výstupní cenu, pattern atd., u toho hned mám screenshot. Je to jednoduchý a přehledný. Na vkládání poznámek do screenu je třeba mít externí program, já používám Malování ve Windows, na tohle stačí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dovolím si trochu upřesnění k předchozímu příspěvku (k J.A.testeru):

v části programu Deník je možno vkládat obrázky k obchodům/dnům/měsícům/rokům a to jak někde uložené na disku, tak přímo z tohoto deníku dělat zmíněné screeny obrazovky. Proto zde asi i tento program byl zmíněn.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...