Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vidím tuto formaci správně ?:S


Renda

Doporučené příspěvky

Dobrý den ,

Dovolte mi prosím abych založil vlákno kde by se zobrazovali pouze vložené grafy a formace v grafech . Společně si tak můžeme potvrzovat správnost / nesprávnost našich úsudků- ok souhlasíte ? Zakládám ho protože , čím více toho vím a čím více koukám do grafů tím méně jsem schopný formace rozpoznávat . Myslím že podobný problém má mnoho dalších . A pokud mám ten pocit jen já tak se omlouvám že tu zabírám tímto vláknem místo .

Proto předem děkuji všem kdo se zapojí . REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

toto je podle mě taková trošku zajímavější vícero-formace :) 1) levý bottom je zakulacené dno 2) levý + pravý bottom = dvojité dno 3) levý top + top uprostřed dvojitého dna = dvojitý vrchol 4) úplně vpravo na konci grafu se udělalo další dvojité dno a zároveň to vypadá i na dovjítý vrchol, do kterého bych ale já osobně zatím nešel - ta poslední čárka se mi nelíbí :) má špatně (moc vysoko) posazenou close cenu v porovnání s open půl roku v jednom trhu a hned je tady 5 formací (zrovna to jsou jakési výdělečnější) doufám, že se další připojí, toto je podle mě dost zajímavé téma... Jirka

67

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No já bych to viděl asi tak , Pokud to chápu správně tak jsem si v grafu našel double botom a po dotvoření formace je v místě vstupu (BUY) vstupní úsečka která je signálem pro nákup . A když se pořádně zadívám na ten graf viděl bych první možnost nákupu už 24 listopadu kde je také signál ke vstupu , ale nevím jak bych si ho zdůvodnil protože v tu dobu bych ještě nevěděl zda se double botton již dokončil . V takové případě bych vstoupil nad posledním high které je 236-1/4 takže bych naskočil příkazem řekněme ( BUY 1 C2003Z MOC 237-0/4 ) . Při testování jsem na konci grafu byl v profitu 225 dolaru takže bych asi vyskočil z trhu na profit target pokud bych ovšem nezmatkoval v domnění že trh půjde dál na sever . No hold na demo verzi to jde dobře , ale v reálu to tak snadné nebude . Ještě jedna věc mi unikla stop loss jenomže nevím jak velký by měl být , prostě o důvod víc dál trénovat . Pokud jsem se ve své úvaze dopustil nějaké chyby budu rád když mne někdo zkušený doplní abych věděl jak dále upravit své chápání trhu a grafů. Předem díky za vaše reakce . REN.

68

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo,

v principu bych nakupoval nad High 21. listopadu. To už je pro mě potvrzené double bottom, které mi stojí za risk. V reálu bych však do tohoto obchodu vůbec nešel. Jste totiž na konci kontraktního měsíce DEC 2003, který má FND 27.11. To už bych byl dávno v dalším kontraktním měsíci a tenhle by mě nezajímal.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo,
v TNT lze nastavit zobrazení FND iLTD, tak aby je měl člověk na očích když se nebezpečně blíží. Klikneš na tlačítko se zkříženým kladivem a klíčem nahoře na liště (Program Options), pak na plusko u My Default Settings -> na Appearance a zaškrtneš políčka Last Trading Date a First Notice Date, případně si můžeš vedle nastavit i barvu zobrazení. Dole je ještě nutné kliknout na Apply to active charts.
Hodně štěstí, Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Petře ,

Já o tom vím a také jsem to měl nastavené, ale později jsem toto nastavení zrušil protože deformovalo mé vnímání , pravděpodobně byl můj příspěvek špatně pochopen . Nešlo přece o to zda je takový obchod zajímavý nebo nezajímavý / zda je zobrazen na konci kontraktního měsíce nebo na začátku / šlo jen o to zda je to formace D/B a zda jsou mé úvahy o vstupu správné / zda by při takové formaci vstoupil i někdo jiný !!! Šlo jen o tu formaci ne o obchod chápaný jako celek .

Přesto vám oběma moc děkuji protože to co vím já a vy , nemusí vědět Pepík nebo Franta který je tu třetí den a proto si myslím že i taková diskuse má smysl . Ještě jednou díky .REN.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já osobně bych do double bottom šel tak jak Tomáš, vstupoval bych 1 tick nad high z 21.11. pomocí stop příkazu, jiný nepoužívám. Příkaz v trhu vždy nechávám 2 dny a pak jej ruším, takže v tomto případě bych byl exekuován - schválně jsem se i mrkl na profit a nevím jaký by byl:) v daném kontraktním měsíci (na jeho konci) bych byl pořád v trhu s otevřeným profitem (ale to kdyby nebyl konec měsíce).

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...