Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Intradenní obchodování systému FinWin na trhu FGBL


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Pretoze je prispevkov o trhu FGBL na tomto portali pomerne malo, dakujem Tomasovi za prispevok. Pretoze sa na tento trh specializujem, pridam par postrehov aj ja. Na live FGBL som presiel v auguste, kedy doslo k zmene vysky marginov na trhu TF. Testoval som viac trhov - NQ, ES, YM a FESX, no FGBL mi "sadol" najlepsie. Dobre sa pocita, ma obrovsku likviditu a je akoby "kludnejsi", "vyhladenejsi" oproti spominanym, no ako vravi Tomas, dokaze z casu na cas krasne trendovat. Ako system pouzivam krizenie indikatorov obdobne, ako FinWin (CCI-14, CCI-50 doplnene o Aroonosc-14), to validovane RMI a RSI (... nie su vsak nevyhnutne) so snahou zachytit stredne velke a velke pohyby. Pri hladani obchodovaneho casu mi vychadza idealne cas od 9-11 hod a poobede od 15-17 hod a to vsetko na 2 min tf. Trh ma vtedy potencial podporeny prelinanim obchodneho casu Tokia (doobedu) a NewYorku (poobede). Niekedy dochadza ku peknym pohybom tesne po 11 hod (alebo tesne pred 12 hod) a po 17 hod, no je to len niekedy. Od 11-15 hod nikdy neobchodujem. Z pohladu distribucie ziskov v uvedenych obchodnych "oknach" mi to vychadza (... co ma samotneho prekvapilo) zhruba 40% doobedu, 60% poobede, pricom ak mam uspesny obchod, viac v danom "okne" neobchodujem. Co sa tyka SL, vychadzaju mi trochu vacsie, ako vravi Tomas (zavisi to vsak od samotneho systemu, co si musi kazdy odladit sam), vystupujem na PT zavislom na SL zavislom na ATR (podrobnejsi vypocet v diskusnom vlakne nedavneho clanku o vstupoch). Mozno to vyzera ako velmi restriktivny system, no hladal som urcitu robustnost kombinovanu s primeranou casovou narocnostou. Jednoznacnou odpovedou je potencial ziskov v priemere 650-700 Eur/tyzden/kontrakt za poslednych 10 tyzdnov ... Tieto fakty cloveka vzdy "uzemnia" vo chvilach, ked signal nie a nie sa objavit a clovek ma nutkanie "vyladovat" svoj system dalsimi (vacsinou zbytocnymi) finesami.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, trh FGBL už pár měsíců taky sleduji. Mohu potvrdit to, co psal Tomáš, že 3 min. timeframe nabízí již málo signálů ke vstupu. Proto v těchto dnech přecházím na 2 min. timeframe. Narazil jsem však při porovnání hodnoty ticku (nejmenšího pohybu), což je u FGBL 10 € (v přepočtu cca $14). Pokud to porovnáme s e-mini - např. NQ, tak zde je nejmenší pohyb $5. V případě skluzu plnění ve výši jednoho ticku pak už bývá mezi trhy rozdíl. Proto se ptám, jestli není pro začínajícího obchodníka vhodnější zvolit spíše NQ (ve večerních hodinách 20:00-22:15) navíc za současné situace, kdy bývá FGBL volatilnější a je zapotřebí SL někdy až 70-100 €??

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pajan:
Velikost jednoho ticku nemusí vždy značit, že se jedná o levnější trh..... například prokmity u NQ z něj dělají pro můj systém dražší trh než FGBL. U FGBL používám SL 6 - 7 ticků u NQ je potřeba minimálně 100. Ale to je jen pro můj systém. Třeba ti to po backtestu vyjde jinak

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer ve spolek. Možná mám konečně možnost vznést dotaz přímo na jednoho z autorů systému FinWin pana Tomáše, jelikož je pravděpodobné, že nějaký ten den bude sledovat reakce na nový článek a nějakým způsobem zareaguje. V článku se Tomáš nezmiňuje o funkčnosti systému FinWin jako tokvému, ale o jeho použitelnosti na trhu FGBL. Přesto bych se ale rád zeptal na zmiňované tři vstupy, které jsou podle Tomáše platnými vstupy výše zmiňovaného systému. Svůj příspěvek doplňuji screenshotem zmiňované seance, do které jsem zakreslil všechny tři vstupy s popisky. Označil jsem je Vstup 1 , 2 a 3. Moje dotazy: Vstup 1 - vstoupil by Tomáš skutečně v tomto místě short, kde ještě nejsou EMA překřížené a EMA 34 je nad EMA 204? Potenciál k LOW dne je pouze 80 Euro (pokud jsem dobře pochopil Tomášovo určení LOW dne) a SL nastavený nad formaci by musel být i s 1 tickem navíc 60 Euro. Vstup 2 - podle mne je to platný signál FinWinu, ale byl bych vyhozen na SL. Pokud bych SL umístil více ticků pod formaci, byl by profit, ale otázka je, kolik ticků, aby bylo zachované RRR ku HIGH dne. Vstup 3 - podle mne neplatný signál, nebylo by dodržené RRR alespoň 1:2 (k HIGH dne) Mohu se tedy zeptat pana Tomáše, jestli i přes tyto zápory by skutečně obchody uskutečnil? Budu rád, když přidají komentáři i další tradeři. Hezký večer.. Honza :)

17611

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

ad1) tento signál odráží pokročilé patterny FinWin - konkrétně FinWin 1OT ABS (pokročilé varianty prezentuji na emini II),
potenciál k LOD je pro FGBL naprosto dostatečný k posunutí SL na vstup pro případ stagnace na LOD,
ad 2) jak víte, že byste byl vyhozen na SL? Dělal jste analýzu MAE/MFE? Své SL umisťuji dle analýzy MAE/MFE.
ad 3) opět vše určuje SL vypočítaný na základě MAE/MFE, k HOD nepotřebuji RRR 1:2, potřebuji pouze dostatečný prostor, abych stihl posunout SL na BE v případě, že by trh na HOD stagnoval.

Všechny 3 signály jsou na 100% v korespondenci s mými pravidly a s čistým svědomím bych je takto zobchodoval.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...