Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

PRO VŠECHNY NOVÁČKY: Jak začít?


tomnes

Doporučené příspěvky

  • 4 týdny později...

To:tomnes
Zdravím, chci se poradit ohledně komodit. Já se zatím více zajímám o Forex a mám na demu otevřený účet. Ale zaujala mě jedna věc, pracuji v obchodní firmě, která prodává kabely a jejich cena se odvíjí od měďi a hliníku.Zhruba každých 14 dnů mě posílá náš dodavatel z jedné nadnárodní kablovky odhad vývoje ceny na příští týden a za týden příjde skutečný dopočet. Za jeden rok se ještě nestalo, že by ta prognoza byla špatná, vždy byl trefen směr. Cenna né vždy přesně,ale směr určitě. Nevím jestli ta zpráva není už dávno promítnutá do ceny na burze,ale my podle toho stanovujeme ceny kabelu a nakupujeme třeba do zásoby,když to jde nahoru. Ta zprává je např. očekáváme nárust dopočtu Cu o 5 kč na kilo. Za týden příjde skutečný dopočet a je např nárust 4,80kč/kg takže směr je 90% . Je to v kč a kurz CU na burze je asi v USD takže by se to muselo přepočítat. Až mě příjde další odhad tak ho sem dám a můžete posoudit jestli to má význam a poradit mě jestli takto lze obchodovat? Děkuji Standby
P.S Jak je to s pákovým efektem u komodit kdyby to šlo opravdu o 5 kč na kilo. Kolik by byla záloha na jeden kontrakt a jaký by byl profit?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stando,

toto vlákno neslouží k diskusi - slouží pouze k informaci pro nováčky, jak mají začít. Slouží k tomu, aby zde nalezli nováčci potřebný link. Pokud jste si ten link přečetl, pak tam pro přehlednost žádáme všechny diskutující, aby na patřičné otázky zakládali samostatná vlákna s odpovídajícím názvem. Děkuji za pochopení.
K vašemu dotazu - netuším, jestli se dá takto obchodovat. Nikdy jsem takto neobchodoval. Já obchoduji pouze a jen na základě technické analýzy. Vyzkoušejte sám, pokud budete mít pocit že vám to funguje, pak je možné obchodovat jakýmkoliv způsobem. Rozhodně není nic zakázáno.
Co se týče pákového efektu - specifikace kontraktů jsou k nalezení zde:
www.financnik.cz/art/manual/komodity-specifikace-konktraktu.html
S pozdravem,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...

Dobry den,

asociace TASOCS zatim funguje bezplatne. V tuto chvili porada jednou za 2 mesice setkani (viz. setkani minulou sobotu). Na setkani muze prijit kazdy, kdo se vcas zaregistruje pouze na samostatne setkani. Setkani jsou bezplatna a pro kazdeho. Jelikoz dalsi aktivity TASOCS zatim nevyviji, nepovazujeme za predmetne prozatim ani procesovat prihlasky nebo vybirat jakykoliv poplatek. V tuto chvili je TASOCS otevreny zcela vsem, bez zbytecnych administrativnich operaci a prozatim tento stav vnimame jako zcela vyhovujici.

Zdravim,
Tomas

P.S. Jen tak mimochodem, proc prosim davate tento dotaz do vlakna PRO NOVACKY - JAK ZACIT? Toto vlakno nema s asociaci vubec nic spolecneho, pro asociaci je o par policek nize samostatna diskuse.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Dobrý den,
rozhodl jsem se začít "hrát " burzu komodit a studuji všechno dostupné. Zatím se jenom vzdělávám i když jsem si vědom z jiných aktivit, že nejlepší je spojení teorie s praxí. Četl jsem několik knih od Kiyosakiho a vím o tzv. rizikovém kapitálu. Jakou minimální částku by jste mi doporučili se kterou by jsme mněl začít?
Vlado

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vlado, tohle není vlákno k diskusi, jak je napsáno výše. Zkuste vynechat chvíli Kiyosakiho a radši si přečtěte několikrát celé tyto stránky, použijte vyhledávač ve fóru a dostanete tolik odpovědí, že budete mít co dělat to přečíst. Probírá se to tu každou chvíli a není na to jednoznačná odpověď, pokud ani nevíte, co chcete obchodovat.

Petře,

pokud jde o link v prvním příspěvku od Tomáše, tak by bylo asi dobré toto vlákno poodmazat, nebo přemístit další příspěvky a hlavně zamknout, jinak z toho bude normální vlákno, kterých už je tady dost a mine se účinkem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...