Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Praxe intradenního obchodníka – jít pro menší nebo jen větší profity?


Doporučené příspěvky

Ja jsem zacal Petra na Twitteru sledovat minuly tyden a musim rict ze je to vyborny zpusob jak ziskavat napady od zkusenejsich. V real time je to vzdy lepsi nez "offline" a chci touto cestou podekovat za tento zrealizovany napad. Sam jsem Twitter zalozil prakticky az na zaklade clanku na financniku a zaroven jsem se stal "followerem" Woodieho ktery denne uverejnuje tweety o otviranych pozicich. Jeste lepsi je to pro milovniky Forexu, muzete se stat "followers" nespocetne rady signal provideru a nasledovat jejich doporuceni, ale to neni nic moc pro me.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

Jít pro menší nebo větší profity?

Já tohle řeším dle finančních cílů. Pokud chci vydělávat 500 USD měsíčně na trhu NQ, znamená to, že týdně
budu usilovat o 125 usd, což v rámci jednotlivých dnů vychází na 25 usd.
Takže pokud vím, že mě stačí zobchodovat pohyby 3 x cca 45 - 60 usd (profit, potenciál pohybu) za týden,
tak nebudu mít nutkání vybírat větší profity na vzdálených S/R úrovních, ale vystačím si například s potenciálem k Low swingu v případě Flipu v Downtrendu, kde je také mnohem větší pravděpodobnost že zde trh dojde, než pro 200 usd k
vzdálené S/R úrovni. Oproti tomu zase nebudu brát potenciál cca 25 usd jak to vychází na den, což z důvodů S/L a skluzu a komisí v nasdaqu není příliš efektivní.





"Kdo chce stavět vysoké věže, musí se dlouho věnovat základům"



Link to comment
Sdílet pomocí služby

detroit
začínající trader by měl brát twitter jako prostředek pro vzdělávání a zábavu, pokud sleduje cizí signály (a exekuuje), je to cesta do pekla a svědčí jen o tom, že dotyčný neví co dělá a tudíž si koleduje o drahou lekci

Priest
orderflow je tok objednávek, at už to jsou agresivní prodávající/kupující, orderflow pattern je jen Petrovo pojmenování situace, kterou vidí na základě sledování toku objednávek a pravděpodobně je to jeho poslední potvrzení před exekucí, tento "tok" sleduje na k tomu určeném grafu který se nazývý "footprint"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja bych to teda taky nedoporucoval, nasledovat signal providery, jen jsem to chtel zminit kdyz uz je tu rec na tema Twitter a podobne. Jak vime, vstupy jsou jen 10% uspechu, takze ty signaly jsou vlastne k nicemu, jelikoz ten zbytek je stejne na vas.

Na tema zakreslovani S/R urovni - urcite moje slaba stranka a zajimalo by me jak to muze byt "nediskrecni", uz nekolikrat jsem si zde precetl ze se urovne daji zakreslovat podle urcitych presne technicky definovatelnych pravidel, nechce se nekdo podelit o vlastni pravidla jakymi se pri zakreslovani S/R nejcasteji ridi? Definice a vyznam supportu a resistance je mi jasna, mam to tu docela proctene (a v praxi ozkousene), jen mi to osobne prijde diskrecni docela dost.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...