Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: FinWin & MACD


Doporučené příspěvky

Zajimavy clanek, urcite tuto nuanci finwinu podrobim backtestem :]

Velmi me zaujalo graficke zpracovani grafu, muzu se zeptat o jaky program se jedna? Ja momentalne pouzivam Ninja Trader, ale posledni dobou nejsem priliz spokojeny se stabilitou (hlasky typu program prestal odpovidat a bude ukoncen nejsou behem tradingu zrovna idealni) a tak premyslim nad zmenou

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dakujem za novy podnet ..cistejsi graf je urcite lakava predstava.
Chcel by som sa vsak opytat na obchod 5/6/8. MACD stupa, ale je pod 0-linkou, t.z. (ak tomu spravne rozumiem), ze 34 EMA sa nachadza pod 204 EMA, akurat sa zacaly priblizovat. Co ja vnimam, ako priestor pre protitrendove paterny, (resp. to signalizuje opatrnost pri obchodovani short/trend signalov) je v tejto oblasti platny aj trendovy signal long? Viem, nic nie je dogma, len si chcem ujasnil zaklady.
Dakujem sa vysvetlenie.

Jano

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes: dakujem, to je pravda...:) Hudys: toto si asi nechcel, ale ja mozem poskytnut to co mam YM backtest 20/09/2011 - 17/02/2012 v case 20:00-21:30 (backtestujem vecer dens dozadu, marketreply - pomale, ja viem - ale ja sa neponahlam, vytvaranie navyku a rutiny nie je naskodu, kedze viem, ze momentalne aj tak tradovad nemozem)

18847

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hudys: nuz neviem...je to trosku offtopic k clanku, ale skusim par viet: ja sam neobchodujem live, preto hovorim, ze mozem dat len to, co som sam nazbieral. Samozrejme, ze mi je jasne, ze backtest treba ponizit o 25-30% A ako hovorite, ze backtest sam nevidelava, ani MOJA live equity by VAM sama o sebe nevidela...
Teraz sa zda, ze sa staviam na obhajobu FinWin-u alebo co...ja sa snazim len nestranne hladat vyhodu v trhu a Peter s Tomasom poskytuju najucelenejsi pohlad na obchodovanie v jeho celej sirke a hlbke, aky som mal moznost spoznat...netvrdim, ze je dokonaly. Ja som zan len vdacny.
Uprimne, neviem ci by som zverejnil equity live obchodovania a v principe si myslim, ze to ani nie je treba. Ak by niekoho mala k live obchodovaniu presvedcit moja equity, tak by som ju nezverejnil urcite, pretoze je to zly sposob, preco cosi obchodovat.
Prajem vam vela uspechov.

Jano

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Systém jako takový je ziskový prakticky každý, jen je třeba vyhodnocovat ho podle sebe a svých postřehů během určité doby. Převzít něčí systém není špatné, ale převzít jeho názory na to jak vstupovat / vystupovat je špatné a proto taky nevydělají ti co se snaží vyloženě kopírovat. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Presne tak, na kopírovaní/inšpirovaní sa nejakým obchodným systémom nie je nič zlé. Neznamená to však, že obchodník sa tým vyhne všemožným testom a analýzam každého komponentu prevzatého obchodného systému plus poctivému papertradingu. Obchodník totiž potrebuje dostať každé pravidlo do hlavy a hlavne presvedčiť sám seba, že mu funguje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...